Δήμος Βοΐου: Στο επίκεντρο η επαναλειτουργία του ΚΠΕ Σιάτιστας



luvykulyctktkyxtjytrxjt

Συνάντηση με τον Περιφερειακό Διευθυντή Εκπαίδευσης Δυτικής Μακεδονίας κ. Κων/νο Κωνσταντόπουλο πραγματοποίησε το πρωί της Παρασκευής 23 Σεπτεμβρίου ο Δήμαρχος Βοΐου Δημήτριος Λαμπρόπουλος για το θέμα επαναλειτουργίας του Κέντρου Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Σιάτιστας στα γραφεία της Περιφερειακής Διεύθυνσης στην Κοζάνη.

Παρόν στη συνάντηση ήταν και ο Αντιδήμαρχος Βοΐου Λάζαρος Γκερεχτές.

Ο κ. Κωνσταντόπουλος δεσμεύτηκε ότι το ΚΠΕ Σιάτιστας θα ξαναλειτουργήσει πολύ σύντομα και θα στελεχωθεί με το απαιτούμενο εκπαιδευτικό προσωπικό, όπως άλλωστε είχε δηλώσει και στο παρελθόν. Ο Περιφερειακός Διευθυντής Εκπαίδευσης κ. Κωνσταντόπουλος είχε εκφράσει την σύμφωνη γνώμη του για την επαναλειτουργία του ΚΠΕ Σιάτιστας και εγγράφως στον Δήμο Βοΐου από τον περασμένο Απρίλιο, και στη συνέχεια ακολούθησε και η θετική απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Βοΐου. Ακολούθησε σειρά επαφών μεταξύ του Δημάρχου Βοΐου και παραγόντων των Υπουργείων Εσωτερικών και Παιδείας , με την Δημοτική Αρχή και δείχνει ιδιαίτερη επιμονή για το θέμα αυτό, τονίζοντας την αναγκαιότητα της λειτουργίας του ΚΠΕ Σιάτιστας και εξαίροντας τον σημαντικό εκπαιδευτικό και περιβαλλοντικό του έργο, το οποίο συνέβαλε καθοριστικά στην ανάδειξη και προστασία της σπάνιας χλωρίδας και πανίδας του Δήμου Βοΐου, κυρίως στο όρος Μπούρινος, στην προσέλκυση επισκεπτών, μαθητών και επιστημόνων στη περιοχή και στην τόνωση της τοπικής οικονομίας.

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.