Δείτε φωτογραφίες από την 14η Λαμπαδηδρομία Αιμοδοτών στην Κοζάνη που ολοκληρώθηκε με επιτυχία

1sewthwyjetyjeytj

Την Πέμπτη 22 Σεπτεμβρίου η φλόγα της Αγάπης, η φλόγα της Εθελοντικής Αιμοδοσίας, πέρασε από τις γειτονιές της Κοζάνης, ολοκληρώνοντας τις εκδηλώσεις Λαμπαδηδρομιών στην περιοχή μας με το άναμμα του βωμού στην κεντρική πλατεία. Η βροχή δεν πτόησε τους φίλους μας, που πιστοί όπως κάθε χρόνο στο ραντεβού, διέτρεξαν όλη την πόλη διαχέοντας το μήνυμα της προσφοράς, τόσο με τη φλόγα, όσο και με τα ηχητικά μηνύματα που ακολουθούσαν.

Τον βωμό άναψαν ο Πρόεδρος και ο Γραμματέας του Συλλόγου Δρομέων Υγείας κ.Σταθόπουλος Τάκης και κ.Χριστοδούλου Σάββας, καθώς στις 22-09 είναι η Ευρωπαϊκή Ημέρα Μετακινήσεων (Ευρωπαϊκή Ημέρα Χωρίς Αυτοκίνητο).

Έπειτα, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Εθελοντή Δότη Μυελού των Οστών, που φέτος γιορτάστηκε το Σάββατο 17 Σεπτεμβρίου, σχηματίσαμε την «Αλυσίδα Ζωής» γύρω από τον βωμό σε συνεργασία με το ΚΕΔΜΟΠ – Χάρισε Ζωή προς τιμήν των δωρητών Μυελού των Οστών που έχουν εγγραφεί στην Παγκόσμια δεξαμενή (BMDW), που ξεπέρασαν τα 28 εκατομμύρια.

Ο Πρόεδρος του Συλλόγου Εθελοντών Αιμοδοτών Κοζάνης, κ. Τσαουσίδης Θεόδωρος τόνισε ότι το Αίμα μας ενώνει. “Γινόμαστε ανθρώπινο ανάχωμα στον πόνο και την αρρώστια, και δεν κάνουμε εξαιρέσεις για κανέναν. Από όπου περνά η φλόγα γεννιούνται ή δυναμώνουν Σύλλογοι Εθελοντών Αιμοδοτών, γιατί με την ευκαιρία ο κόσμος ενημερώνεται, ρωτάει, μιλάει, αφυπνίζεται και ξεπερνάει προκαταλήψεις. Η Λαμπαδηδρομία είναι μια αφορμή για ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των πολιτών, για την προσέλκυση νέων Εθελοντών Αιμοδοτών & την διατήρηση των παλαιών. Σκοπός μας είναι να φέρουμε αλλαγές νοοτροπίας, γιατί ακόμα & μια μικρή αλλαγή σήμερα, μπορεί, εν καιρώ να κάνει την μεγάλη διαφορά.”

Η 14η Λαμπαδηδρομία έκλεισε με τη χορωδία του Ερυθρού Σταυρού, που υπό τον χοράρχη κ. Δασκαλόπουλο Δημήτρη γέμισε το βράδυ με όμορφες μελωδίες.

Ευχαριστούμε πολύ όλους τους φίλους και τα μέλη του συλλόγου μας που μας τίμησαν με την παρουσία τους, τους συνεργάτες μας, την Ελληνική Ομάδα διάσωσης παράρτημα Κοζάνης, τους συλλόγους Ραδιοερασιτεχνών  ΣΥ.ΡΑ.ΚΟΖ και Ε.ΡΑ.ΔΥ.Μ, τον Ερυθρό Σταυρό τμήμα Κοζάνης και ιδιαιτέρως τη χορωδία του Ερυθρού Σταυρού με τον χοράρχη κ. Δασκαλόπουλο Δημήτρη.

Η εκδήλωση έγινε σε συνεργασία με την Αντιδημαρχία Περιβάλλοντος, επιλέγοντας την Ευρωπαϊκή Ημέρα χωρίς αυτοκίνητο, συνδέοντας έτσι την κίνηση με την καλή υγεία και κατ’επέκταση με την δυνατότητα αιμοδοσίας και προσφοράς ζωής.

Η «Φλόγα της Αγάπης» διέσχισε την πόλη μας για 11η χρονιά μέσω του Συλλόγου Εθελοντών Αιμοδοτών Κοζάνης «Γέφυρα Ζωής», καθώς η 3η Πανελλήνια Λαμπαδηδρομία υπήρξε αφορμή για την ίδρυση του συλλόγου μας.

Ευχαριστούμε θερμά την εταιρία Maxx Motors για την παραχώρηση ενός Opel Astra για τις ανάγκες των λαμπαδηδρομιών.

Δείτε φωτογραφίες από την εκδηλωση:

2wetjhydetjytjty

3rthrtyjhteyjej

4wrthrytjtyjt

5wrthwrthjtyj

6wr4thywrthurty

7srthsrthrty

Για το Δ.Σ.

Ο πρόεδρος Η Γ. Γραμματέας
Τσαουσίδης Θεόδωρος Τσαουσίδου Κάκη

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.