Επιστολή του βουλευτή Θ. Μουμουλίδη προς τον Πρόεδρο της ΔΕΗ για την διεύρυνση των κριτηρίων των διμήνων στη ΔΕΗ



moumoulidis_vouli1Αγαπητέ Πρόεδρε,

όπως καλά γνωρίζετε η Π.Ε.Κοζάνης καταγράφει τα υψηλότερα ποσοστά ανεργίας κυρίως στους νέους ανθρώπους, όπου η ανεργία ξεπερνά το 60%. Είναι νομίζω υποχρέωση όλων να συμβάλλει καθένας με τις προσπάθειές του στην μείωση της ανεργίας και κυρίως στην αντιμετώπιση του κοινωνικά απαράδεκτου φαινομένου των μακροχρόνια ανέργων.

Σχετικά με τα δίμηνα, η Δ.Ε.Η. έχει θέσει σειρά κριτηρίων επιλογής. Σε αυτά όμως δεν περιλαμβάνονται οικονομικά κριτήρια. Έτσι υπάρχουν συμπολίτες μας οι οποίοι είναι μακροχρόνια άνεργοι εγγεγραμμένοι στον ΟΑΕΔ και έχουν ελάχιστα ετήσια εισοδήματα επί σειρά ετών. Ταυτόχρονα παρατηρείται το φαινόμενο να μην εμπεριέχεται ουσιαστικά στα κριτήρια το σύνολο των ανέργων, αλλά να περιγράφονται κατηγορίες ανέργων! Νομίζω πως η ανεργία δεν μπορεί να κατηγοριοποιείται και βασικό κριτήριο θα πρέπει να είναι η δεινή οικονομική κατάσταση των συμπολιτών μας, που οδηγεί στην κοινωνική απομόνωση.

Γνωρίζοντας την κοινωνική σας ευαισθησία, θα ήθελα να σας παρακαλέσω να επανεξετάσετε τα κριτήρια επιλογής των διμήνων, με στόχο να διευρυνθούν ακόμη περισσότερο, δίνοντας χώρο εργασίας στους αποδεδειγμένα μακροχρόνια ανέργους και με χαμηλά οικογενειακά εισοδήματα.
Αντιλαμβάνεσθε πως η υπεράσπιση του δικαιώματος στην εργασία είναι υποχρέωση όλων μας, επομένως θα πρέπει να ισχύει για κάθε κάτοικο της περιοχής μας.

Με την ελπίδα και την πίστη πως η περιοχή μας, σε θεσμικό επίπεδο και συντονισμένα θα βρει τρόπους να αντιμετωπίσει και να μειώσει την ανεργία, σας καλώ να συμβάλλετε ώστε όσο το δυνατόν περισσότεροι άνεργοι να βρίσκουν εργασία στους χώρους της Δ.Ε.Η.

Είναι υποχρέωση όλων μας να συνεργαστούμε ώστε να στηριχτεί οικονομικά, κοινωνικά και ηθικά κάθε άνεργος συμπολίτης μας.

Με εκτίμηση
Θέμης Μουμουλίδης
Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Π.Ε.Κοζάνης

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.