Τίμησαν την Εθνική Ολυμπιακή Ομάδα σε ειδική συνεδρίαση παρουσία του του Βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Κοζάνης και μέλους της Επιτροπής Μορφωτικών Υποθέσεων, Θέμη Μουμουλίδη

rwtghwsrhrwthrwhyjytjetyjetuyjety

Για πρώτη φορά το Ελληνικό Κοινοβούλιο και η διαρκής Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής τίμησε σε ειδική εκδήλωση στην κατάμεστη Αίθουσα της Γερουσίας, τα μέλη της Εθνικής Ολυμπιακής Ομάδας που πήρε μέρος στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο ντε Τζανέιρο, παρουσία σύσσωμου του Προεδρείου της Εθνικής Αντιπροσωπείας, του Υφυπουργού Πολιτισμού και Αθλητισμού κ. Σταύρου Κοντονή, αρχηγών και εκπροσώπων των πολιτικών κομμάτων.

Στην ειδική αυτή συνεδρίαση το ελληνικό κοινοβούλιο υποδέχτηκε και τίμησε τους αθλητές αλλά άκουσε προσεκτικά και τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν.

Η Άννα Κορακάκη, διπλή Ολυμπιονίκης στη σκοποβολή, εντυπωσίασε με την τοποθέτησή της κατά την οποία με το σαφή και καθαρό πολιτικό της λόγο υπερασπίστηκε το δικαίωμα κάθε νέου ανθρώπου στον μαζικό αθλητισμό και τόνισε ιδιαίτερα τη σημασία της δημιουργίας αθλητικών υποδομών στην ελληνική περιφέρεια και της ανάπτυξης ενός πανελλαδικού αθλητικού κινήματος που θα ξεκινάει από την περιφέρεια και θα καταλήγει στην Αθήνα.

Ο Ολυμπιονίκης Σπύρος Γιαννιώτης χειροκροτήθηκε πολλές φορές αφού το όνομά του αναφέρθηκε επανειλημμένα ως παράδειγμα δύναμης και θέλησης, από τους περισσότερους συναθλητές του. Ο Σπύρος Γιαννιώτης τόνισε την ανάγκη να μπει ο αθλητισμός στο εκπαιδευτικό μας σύστημα από τις πρώτες τάξεις του δημοτικού σχολείου και χαιρέτησε την απόφαση του Υπ. Παιδείας να εντάξει στο πρόγραμμα τη δυνατότητα συμμετοχής όλων των μαθητών στις κολυμβητικές εγκαταστάσεις κάθε περιοχής.

Ο Πρόεδρος της Βουλής κ. Νίκος Βούτσης δεσμεύτηκε να εισηγηθεί τη συνεργασία του Υπουργείου Αθλητισμού με αθλητές και προπονητές πριν από την κατάθεση κάθε νομοσχεδίου που θα αφορά τον αθλητισμό.

Στη συνέχεια ο Πρόεδρος και οι αντιπρόεδροι της Βουλής απένειμαν ως ελάχιστη τιμή αναμνηστικές πλακέτες του Ελληνικού Κοινοβουλίου στους Έλληνες αθλητές.

Ο βουλευτής Κοζάνης και μέλος της Επιτροπής Μορφωτικών Υποθέσεων Θέμης Μουμουλίδης (Επιτροπή στην οποία υπάγεται και το Υπ. Αθλητισμού) στο τέλος της συνεδρίασης συναντήθηκε και συνομίλησε με αθλητές και προπονητές, ανταλλάσσοντας απόψεις, και δεσμεύτηκε να μεταφέρει τους προβληματισμούς, τα προβλήματα και τις προτάσεις τους στους αθλητικούς παράγοντες της Δυτ. Μακεδονίας.

Μετά το πέρας της εκδήλωσης η ελληνική αποστολή των Ολυμπιακών του Ρίο επισκέφτηκε τον Πρωθυπουργό κ. Αλέξη Τσίπρα.

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.