Έντυσαν με εργόχειρα τον υπεραιωνόβιο πλάτανο της Λευκοπηγής γυναίκες του χωριού

Miuguyiydctut6rdsu65rdsu6

Με εργόχειρο «έντυσαν» τον υπεραιωνόβιο πλάτανο της τοπικής κοινότητας Λευκοπηγής, είκοσι δύο γυναίκες χρησιμοποιώντας 11.000 μέτρα κλωστή, δημιουργώντας 1.190 πλεκτά κομμάτια, σε περισσότερες από 518 ώρες εργασίας τα οποία και ένωσαν για να τοποθετήσουν περιμετρικά στο δέντρο που αποτελεί σημείο αναφοράς για το χωριό.

Ο πλάτανος που κοσμεί την Λευκοπηγή του Δήμου Κοζάνης βρίσκονται στο κέντρο του χωριού και χαρίζει στιγμές δροσιάς όλο το καλοκαίρι, έχει ύψος 36μετρα και η περίμετρος του αγγίζει τα 10 μέτρα, ενώ είναι άγνωστη η ημερομηνία που έχει φυτευτεί. Μάλιστα πραγματοποιήθηκε και η 1η γιορτή για τον Πλάτανο σε μια εκδήλωση αναγνώστες διάβασαν κείμενα και ποιήματα με θέμα τον πλάτανο, ενώ τα παιδιά του χωριού παρουσίασαν θεατρικά παιχνίδια. Όπως τόνισε μιλώντας στην ΕΡΤ Κοζάνης η κ. Ζήγρα στόχος είναι να καθιερωθεί η γιορτή και να βοηθήσουν να γίνει γνωστή η ιστορία του δέντρου που πιθανολογείται ότι είναι 350 χρόνων τουλάχιστον. Αξίζει να σημειωθεί ότι η όλη προσπάθεια της 1ης Γιορτής Πλάτανου πραγματοποιήθηκε στην Λευκοπηγή Κοζάνης, με τη συμμετοχή του συλλόγου ΕΜΑΣ Αλέξανδρος και της Εθελοντικής Ομάδας Λευκοπηγής, ενώ την ευθύνη της διοργάνωσης ήταν της Θεοδώρας Ζήγρα.

ΕΡΤ ΚΟΖΑΝΗΣ: Σύνταξη- Δέσποινα Αμαραντίδου

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.