«Κιτρίνισε» ο κάμπος της Εορδαίας! Ο ηλίανθος αντικαθιστά το καλαμπόκι

ilianthos-1021x432

«Κιτρίνισε ο κάμπος της Εορδαίας» από την καλλιέργεια του ηλίανθου, η οποία τα τελευταία χρόνια ολοένα και περισσότερο αντικαθιστά την παραγωγή του καλαμποκιού.

«Οι  αγρότες εγκαταλείπουν την καλλιέργεια του καλαμποκιού  λόγω της συμπίεσης των τιμών του και στρέφονται δυναμικά  στον ηλίανθο», τόνισε στην ΕΡΤ Κοζάνης, ο Πρόεδρος του Αγροτικού Συνεταιρισμού Εορδαίας Δαμιανός Παπαδόπουλος, προσθέτοντας ότι «οι παραγωγοί δίνουν το προϊόν τους συνάπτοντας συμβόλαια κάθε χρόνο και σύμφωνα με τα φετινά δεδομένα η τιμή κυμαίνεται στα 35 λεπτά το κιλό, με απόδοση  που φθάνει περίπου τα  400 κιλά ανά  στρέμμα».

Αξιοσημείωτο στοιχείο  είναι ότι η συστηματική καλλιέργεια του ηλίανθου στην περιοχή ξεκίνησε πριν από μία πενταετία και μάλιστα τα δύο τελευταία χρόνια έχει διπλασιαστεί σχεδόν ο αριθμός των στρεμμάτων που καλλιεργούνται, με αποτέλεσμα να έχει φθάσει σήμερα στα 15 έως 20 χιλιάδες στρέμματα σε όλη την Εορδαία.

 ΕΡΤ ΚΟΖΑΝΗΣ-ΣΥΝΤΑΞΗ: Αντώνης Μαυρίδης

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.