Έκκληση για άμεση βοήθεια σε έναν 35χρονο συμπολίτη μας που πάσχει από διαβήτη… Δείτε αναλυτικάshjsfrjgtssjstysytjghyjgyt

Ο Αντώνης είναι 35χρονών από την Κοζάνη, πάσχει από διαβήτη και είναι ινσουλινο-εξαρτώμενος, ενώ έχει χάσει την όραση του από το αριστερό του μάτι από διαβητική αμφιβληστροειδοπάθεια. Με ποσοστό βαριάς αναπηρίας 74%, σήμερα βρίσκεται σε μία τραγική κατάσταση κινδυνεύοντας να χάσει και το πόδι του, λαμβάνοντας από την πρόνοια επίδομα βαριάς αναπηρίας 313 ευρώ το μήνα, όπου τα περισσότερα πηγαίνουν στις θεραπείες του.

Ζει σε ένα παλιό σπίτι, όπου δεν μπορεί να πληρώσει το ρεύμα και αυτό αποτελεί κίνδυνο να του το κόψουν, όπως συνέβη πολλές φορές, με αποτέλεσμα να κινδυνεύουν και οι θεραπείες που παίρνει ο ίδιος, οι οποίες συντηρούνται σε ψυγείο. Μοναδικός άνθρωπος που τον φροντίζει είναι η αδερφή του, του ενώ οι γονείς έχουν φύγει από τη ζωή αφήνοντάς τους χρέη, τα οποία δεν μπορούν να εξυπηρετήσουν.

Έπειτα από επικοινωνία της αδερφής του Αντώνη με το KOZANILIFE.GR, μας ζήτησε απεγνωσμένα να βοηθήσουμε με όποιον τρόπο μπορούμε έναν συμπολίτη μας, που χρειάζεται τη βοήθεια όλων μας.

“Βρίσκομαι σε απόγνωση, πιστέψτε με, κανείς δεν θέλει να φτάσει στο σημείο να ζητήσει” είναι οι πρώτες κουβέντες που μας μεταφέρει.

Την επόμενη κιόλας ημέρα, το KOZANILIFE.GR βρέθηκε στο σπίτι του 35χρονου Αντώνη, αποδεχόμενοι την πρόσκληση των οικείων του για να δούμε από κοντά το πρόβλημα του νεαρού συμπολίτη μας.

Ο Αντώνης μας υποδέχτηκε με ένα ζεστό χαμόγελο, λες και του χαρίσαμε τον κόσμο όλο… Ένας άνθρωπος που το μόνο που του λείπει, όπως μας είπε, είναι η υγεία του.

“Θέλω να τρέξω… να πάρω φόρα και τρέξω“, μου είπε, να ζηλεύει κανείς μία ρουτίνα που περπατάς και τρέχεις.

Ο Αντώνης έχει γεμίσει στο σώμα του πληγές από το ζάχαρο και όμως χαμογελάει…

“Κάθε φορά που μου χτυπάνε την πόρτα για το ρεύμα, τρέμω, στεναχωριέμαι… Μακάρι να μπορούσα να δουλέψω να τους τα ξεχρεώσω”.

Ένα παράδειγμα ζωής, σ’ένα νήμα που εμείς οι άλλοι είμαστε θεατές, ο Αντώνης δίνει τη δική του μάχη, χωρίς εμάς, μόνος σ’ένα σπίτι μισορημαγμένο.

Υποσχεθήκαμε να τον βοηθήσουμε, εννοώντας πάντα ότι το KOZANILIFE.GR, ειναι οι αναγνώστες του…

Ο λογαριασμός της ΔΕΗ, έχει φτάσει στις 7.500 ευρώ, λόγω του ότι αδυνατούν να τον πληρώσουν, ενώ για να μπορέσει να ζεσταθεί το χειμώνα χρησιμοποιεί θερμαντικά σώματα ρεύματος, μιας και στην περιοχή όπου μένουν, δεν έχουν συνδέσει την τηλεθέρμανση πάλι για οικονομικούς λόγους.

Τι λέει η Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας

Το KOZANILIFE.GR επικοινώνησε με τον Αντιπεριφερειάρχη Υγείας κ. Γιαννακίδη, όπου μας είπε: “Δεν τη γνωρίζω την περίπτωση, βλέπουμε πολλές περιπτώσεις, αν ισχύει, να κινητοποιηθούν οι κοινωνικές υπηρεσίες”.

Όντως, έπειτα από κάποια λεπτά, ο κ. Γιαννακίδης μας μεταφέρει ότι “Θα γίνει εισήγηση στις κοινωνικές υπηρεσίες να δούμε τι λύση μπορούμε να δώσουμε”. Έπειτα από την παρέμβαση αυτή, μας κάλεσε η Πρόεδρος των κοινωνικών λειτουργών κα. Βαβλιάρα, αλλά και από τη διεύθυνση Δημόσιας Υγείας η κα. Τσαμπούρη. Σε κοινό παρανομαστή καταλήξαμε, ότι και αυτοί σαν ειδικοί αναγνωρίζουν το μέγεθος του προβλήματος και εμείς από μέρους μας θα κινηθούμε με κοινό στόχο, να βοηθήσουμε αυτόν τον άνθρωπο.

Ο Δήμος Κοζάνης και η Δ.Ε.Η.

Η κοινωνική λειτουργός του Δήμου Κοζάνης κ. Άννα Παναγούλια, έπειτα από επικοινωνία που είχαμε μαζί της, επιβεβαιώνει το μέγεθος του προβλήματος που έχουν αυτοί οι άνθρωποι και συμπλήρωσε: “Είναι μία καλή ενέργεια από μέρους σας αν μπορέσουμε και τους βοηθήσουμε, τουλάχιστον να φύγει το βάρος της ΔΕΗ και να μην έχουν κάθε μέρα το άγχος αν θα τους κόψουν το ρεύμα”.

Η Δ.Ε.Η. προς το παρόν όπως μας λέει η αδερφή του, κάνει ότι μπορεί για να μην τον αφήσουν χωρίς ρεύμα, όμως αυτό δεν ξέρουν για πόσο μπορεί να συνεχιστεί. Η ίδια είναι άνεργη και δεν μπορεί να βοηθήσει τον αδερφό της.

Τι λέει ο Αντώνης και η αδερφή του

“Στη συνάντηση που είχα με τον Περιφερειάρχη κ. Καρυπίδη μου είπε: “Φυσικά και θα βοηθήσουμε είναι υποχρέωσή μας” και με παρέπεμψε στον κ. Γιαννακίδη. Ο κ.Γιαννακίδης μου απάντησε: “Για λεφτά συζητάμε… δεν υπάρχουν λεφτά, πηγαίνετε να κάνετε έναν διακανονισμό στη Δ.Ε.Η”. Αν έκανε καμιά τρέλα ο αδερφός μου, όπως πολλές φορές μου είπε, θα τους θεωρούσα υπεύθυνους”.

Ο διακανονισμός στη Δ.Ε.Η., δεν μπορεί να γίνει αν το ποσό υπερβαίνει το ποσό των 5.000, ενώ για τον διακανονισμό χρειάζεται κάποια προκαταβολή του οφειλόμενου ποσού.

“Ο Δήμος Κοζάνης μας βοηθάει πάρα πολύ και οι κοινωνικοί λειτουργοί αλλά και με τρόφιμα”, μας μεταφέρει η αδερφή του. Η πρόνοια δίνει στον Αντώνη 313ευρώ το μήνα, όπου τα περισσότερα πηγαίνουν στην αγωγή που παίρνει για την πάθησή του.

“Ευτυχώς, στο φαρμακείο που πηγαίνουμε έχουν κατανόηση οι άνθρωποι και μας διευκολύνουν στον τρόπο πληρωμής”, συμπλήρωσε η αδερφή του.

Αυτό που ζητάει η αδερφή του, είναι να μπορέσει να κάνει τον διακανονισμό στη ΔΕΗ και να μπορέσουν να μαζευτούν χρήματα για να μπορούν να το διαχειριστούν και να μην έχουν τον φόβο ότι, ανά πάσα στιγμή, θα μείνουν χωρίς ρεύμα.

Από σήμερα, όποιος επιθυμεί θα μπορεί να καταθέσει χρήματα στον λογαριασμό της ΔΕΗ του 35χρονου Αντώνη, σε οποιαδήποτε τράπεζα, είτε ηλεκτρονικά.

Ο κωδικός ηλεκτρονικής πληρωμής της ΔΕΗ είναι: 827003229021 στο όνομα Γκιούρκας Αντώνης του Αθανασίου.

Οι ασθένειες δεν επιλέγουν συγκεκριμένους ανθρώπους, δυνητικά ο καθένας μας θα μπορούσε να χρειάζεται βοήθεια σήμερα.

Α.Ζ. για το KOZANILIFE.GR

18 σχόλια στο άρθρο “Έκκληση για άμεση βοήθεια σε έναν 35χρονο συμπολίτη μας που πάσχει από διαβήτη… Δείτε αναλυτικά

 1. Θα ηθελα παρα πολυ να βοηθησω οπως μπορω….θα ηθελα ομως να ερθω σε επικοινωνια και μαζι μας γιατι χρειαζομαι βοηθεια σε καποιες ιδεες που εχω

 2. Κσλο θα ηταν να γινουβ ολρς οι ενεργειες ωστε να δοθει ενας τραπεζικος λογαριασμος και ο,τι μπορει ο καθενας να συνδραμει!!!

 3. Η ΕΚΚΛΗΣΙΑ Η ΦΙΛΕΣΠΑΧΝΗ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ??? ΕΝΑΝ ΤΡΟΥΛΟ ΑΠΟ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΦΟΡΑΝΕ ΣΤΟ ΚΕΦΑΛΙ ΤΟΥΣ ΝΑ ΣΤΕΡΗΘΟΥΝ ΞΕΡΕΤΕ ΠΟΣΟΥΣ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΥΣ ΤΗΣ ΔΕΗ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΞΕΧΡΕΩΝΟΥΝ??

 4. Η Δ.Ε.Η. σα δημόσια επιχείρηση θα μπορούσε άνετα να διαγράψει το χρέος και εφόσον θέλει κάτι να πάρει σε ρευστό ας δεχθεί μόνο 50€ αν και εφόσον είναι άνθρωποι γιατί θα μπορούσε να συμβεί ή και να συμβαίνει στον καθένα. Και επίσης κάποιος να βρεις δουλειά στην αδερφή του.

 5. ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΚΑΙ ΕΓΩ ΑΠΟ ΠΛΕΥΡΑΣ ΜΟΥ ΝΑ ΜΑΘΩ ΤΑ ΦΑΡΜΑΚΑ ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΛΑΜΒΑΝΕΙ.ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΒΟΗΘΗΣΩ ΣΕ ΑΥΤΟ.ΤΩΡΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟ ΤΗΣ ΔΕΗ ΔΕΝ ΞΕΡΩ,ΑΛΛΑ ΙΣΩΣ ΣΥΝΔΡΑΜΩ ΚΑΠΩΣ.ΟΠΩΣ ΜΠΟΡΩ ΦΥΣΙΚΑ.

 6. Μπορω να βοηθησε σε φαρμακα ταινιες ζαχαρομετρο γιατι κ εγω εχω ενα παιδακι με ζαχαρο σε ποιο λογαριασμο βαζουν λεφτα ???

 7. Ειδοποίηση: Έκκληση για τον 35χρονο ινσουληνοεξαρτώμενο Αντώνη - Φιλανθρωπική συναυλία - giapraki.com

 8. OI PERIFREIA KAI O DHMOS KAI OI OI TOPIKOI ARXONTES POY AKRIVOS VOITHISAN????????? GIA AKOMA MIA FORA ITAN APON APO OLA…………..…….O APLOS O KOSMOS VOITHISE APO TO YSTEREIMATOY.OPOY VOITHAIEI PANTA SE TETOIES PERIPTOSEIS,…….OI TOPIKOI ARXONTES EINAI GIA FTISIMO… Ta paliokathikia tou kerata…autoi einai,mono gia tin karekla..
  Ftaine ta orovata pou tous psifizoun akoma….

 9. Ειδοποίηση: Μεγάλη φιλανθρωπική συναυλία στην Κοζάνη για τον συμπολίτη μας Αντώνη | KOZANILIFE.GR

 10. ΟΛΑ ΚΑΛΑ ΚΑΙ ΜΠΡΑΒΟ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΝΑΓΚΗ ΣΕ ΤΕΤΟΙΕΣ ΠΕΡΙΠΤΩΣΕΙΣ ΝΑ ΔΕΙΧΝΟΥΜΕ ΤΟ ΜΠΑΝΙΟ ΤΗΝ ΚΟΥΖΙΝΑ ΠΟΣΑ ΠΙΑΤΑ ΑΠΛΥΤΑ ΕΧΕΙ Κ.Τ.Λ ΕΛΕΟΣ ΠΙΟ ΚΑΛΑ ΜΙΑ ΦΩΤΟ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ ΝΑ ΔΩΣΕΙ ΚΑΙ ΤΟ ΕΡΕΘΙΣΜΑ ΚΑΠΟΙΟΙ ΝΑ ΒΡΕΘΟΥΝ ΚΟΝΤΑ ΣΤΟ ΠΑΙΔΙ ΚΑΙ ΝΑ ΒΟΗΘΗΣΟΥΝ ΤΙΣ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΕΣ ΦΩΤΟ ΤΙΣ ΒΡΙΣΚΩ ΑΚΡΑΙΕΣ

 11. Είμαι Κοζανίτης συμμπολίτης σας κ θα πω ΕΝΑ ΤΕΡΑΣΤΙΟ ΜΠΡΑΒΟ για την Ανταπόκρισή σας ως ΜΜΕ στο Σοβαρό γεγονός του συμπολίτη μας Αντώνη, στη Μεσολάβησή σας προς τους Τοπικούς άρχοντες κ στη Δημοσίευσή του Αναλυτικά! Πρέπει να ξέρουμε ΤΙ συνέβη! Σας συμβουλεύω να Συγκεντρώσετε σε 1 Λίστα αυτούς τους Ακραία Ανήμπορους συνανθρώπους μας που έχουν Οικονομική ανάγκη, για να μάθει ο Υπόλοιπος Υγιής λαός ΤΙ ΓΙΝΕΤΑΙ ΓΥΡΩ ΤΟΥ!!!
  Προσωπικά, έμαθα το γεγονός από την εκδήλωση στο FB από μια φίλη…. κι ως συμπολίτης Δε γινόταν να μείνω Άπραγος κ να θεωρήσω αυτό το γεγονός “Συνηθισμένο”, γιατί το πιο ΑΠΛΟ πράγμα που είχα να κάνω ήταν να πάω στη Συναυλία Αλληλεγγύης με 5 ευρώ Είσοδο, για χάρη του Διαβητικού συμπολίτη μας Αντώνη… κ να περάσω ΓΑΜΑΤΑ!!!
  ΜΠΡΑΒΟ στους περίπου 500 συμπολίτες μας που ήταν Παρόντες κ Βοήθησαν κ Ψυχαγωγήθηκαν παράλληλα!!! [δυστυχώς είδα ελάχιστους γνωστούς μου]
  ΕΥΓΕΕΕΕ στα 5 Μουσικά σχήματα των Τοπικών μας Μουσικών αλλά και της μπάντας ΦΙΑΣΚΟ από τη γειτονική φίλη Πτολεμαΐδα, που έδωσαν ΠΟΛΛΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ και στον Καταιγιστικό φίλο, ηθοποιό κ μουσικό κ καλλιτέχνη, Γιώργο Κοντορίκο για τα ΔΥΝΑΤΑ σε ΝΟΗΜΑ τραγούδια του που μας Ξύπνησαν για την Αντίδρασή μας στα Στραβά που γίνονται!!!
  ΠΡΟΣΚΥΝΩ την Πρωτοβουλία της συμπολίτισσάς μας Δέσποινας Τατιγιάννη να Δράσει για τον Αντώνη κ να Μαζέψει τα μουσικά αυτά σχήματα, μαζί με τη Βοήθεια των συμπολιτών μας απ’το Σύλλογο του Άι Δημήτρη τα ΠΑΡΤΑΛΟΠ’ΛΑ!
  Υπολογίζω ότι αν ήρθαν 500 συμπολίτες στη Συναυλία κι έδωσαν χοντρικά από 5ε [γιατί υπήχε κι έκπτωση στα 3ε για τους Ανέργους], μαζεύτηκε το ποσό των 2500ε! Καθόλου αμελητέο…
  Αλλά θα κάνω μια Λογική σκέψη για το Τί ΔΕΝ έγινε αλλά θα μπορούσε να γίνει Καλύτερα: Θυμηθείτε ότι η Κοζάνη είμαστε μια Πόλη 50.000 ανθρώπων, όπου το 500 σημαίνει… 5 στους 500… δλδ 1%!!!! 1 άνθρωπος στους 100 Συνεισέφερε σε 1 Βαριά Άρρωστο Συμπολίτη μας 5 ευρώ!!! ΑΥΤΗ είναι η ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ μας???? Η Σφαιρική αυτή Στατιστική εικόνα εμένα προσωπικά μου δείχνει…. ότι ΖΕΙ ο ΚΑΘΕΝΑΣ ΜΟΝΟΣ ΤΟΥ σ’αυτόν το ΓΑ@@@@@ Θνητό και Μοναδικό μας Κόσμο και είναι ΕΛΑΧΙΣΤΟΤΑΤΟΙ οι Αλληλέγγυοι…. 1 Κόκκος άμμου μέσα στην Έρημο της Ζωής μας!!!! //// Κι άντε, ας πούμε ότι Δεν υπήρχε περίπτωση να το μάθουν κ να συνεισφέρουν ποτέ 50000 άνθρωποι για έναν. Όμως ΔΕΝ το έμαθαν… 5.000 άνθρωποι σε Ολόκληρη την πόλη????… Άντε 2.500??? Που σημαίνει ότι αυτοί οι άνθρωποι απλά θεώρησαν το Γεγονός Αμελητέο… που σημαίνει Αγάπη κι Αλληλεγγύη κι Ευτυχία στην Κοινωνία μας……. ΜΗΔΕΝ.
  Ελπίζω (1) να Μαθευτεί ΠΑΝΤΟΥ το Προσωπικό γεγονός του συμπολίτη μας Αντώνη κ να συνεισφέρει ο καθένας έστω κι από 1 ΕΥΡΩ που είναι το ΤΙΠΟΤΑ για τον έναν αλλά τα ΠΑΝΤΑ για τον Αντώνη, (2) να Ενωθούν οι Άρρωστοι συνάνθρωποί μας σε ένα ΣΥΛΛΟΓΟ κ να αντιδράσουν Ενωμένοι, (3) να ΣΒΗΣΕΙ η ΔΕΗ το Χρέος του αντί να θεωρεί ότι αυτός ο Ανήμπορος πελάτης της μπορεί να Πληρώσει κ Δε χρειαζόταν απλά να Καθυστερεί το ποσό ως τα 7500 ευρώ, για να δείξει ότι “κάνει Υπομονή” κι ότι είναι ΚΑΛΗ! Καλή θα’ναι αν Δώσει ΔΩΡΕΑΝ το ρεύμα σε όλους τους Ανήμπορους καταναλωτές της!!!
  Εύχομαι ο Καθένας που διάβασε το Δικό μου δημοσίευμα… να νιώθει (όσο μπορεί) ΣΥΝΑΝΘΡΩΠΟΣ με ΑΚΛΟΝΗΤΗ ΑΓΑΠΗ μέσα του… ώστε τότε να ΒΟΗΘΑΕΙ τους γύρω του ΕΜΠΡΑΚΤΑ ή έστω ΨΥΧΟΛΟΓΙΚΑ, ώστε να ΕΥΤΥΧΗΣΟΥΜΕ ΟΛΟΙ!!! Γιατί αυτά μπορεί να συμβούν στον ΚΑΘΕΝΑ ΜΑΣ… ΑΣ ΞΥΠΝΗΣΟΥΜΕ!!!

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.