Απάντηση της Ν.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ Κοζάνης στην Ν.Ε. του ΠΑΣΟΚ για αγροτικά ζητήματα



siriza_logoΚαλώς τους….

Η νεοσύστατη ΝΕ του ΠΑΣΟΚ έσπευσε να συνεχίσει τους «συνειρμούς» του κ. Κουκουλόπουλου για τα αγροτικά ζητήματα, θεωρώντας πως ο τέως υπουργός χρειάζεται και κομματική επικάλυψη.

Έτσι, λοιπόν, επέλεξε σε μία από τις πρώτες ανακοινώσεις της, να συμπαρασταθεί στον αγώνα του κ. Κουκουλόπουλου απέναντι στο κυβερνητικό έργο και μάλιστα με στοιχεία που δεν έκαναν τον κόπο να ελέγξουν και να επιβεβαιώσουν.

Θα μπορούσαν να ελέγξουν π.χ., για το που  κυμαίνονται οι διεθνείς τιμές των σιτηρών στα παγκόσμια χρηματιστήρια αγροτικών προϊόντων.

Είναι ευχάριστο, πάντως, ότι η ανακοίνωση τους επιχειρεί σε μεγάλο βαθμό να κάνει αυτοκριτική στο κόμμα που ήταν στο τιμόνι της χώρας εδώ και τριάντα χρόνια. Όμως, στην αυτοκριτική τους έπρεπε να συμπεριλάβουν και τα παρακάτω:

1.      Ότι το ΠΑΣΟΚ διέλυσε κάθε έννοια συνεργατισμού, με την απαξίωση και την εξαφάνιση όλων των συνεταιριστικών πρωτοβουλιών, με αποτέλεσμα οι αγρότες μας σήμερα να είναι στο έλεος των εμπόρων.

2.      Ότι το ΠΑΣΟΚ είναι συνυπεύθυνο στο κλείσιμο και ξεπούλημα όλων ανεξαιρέτως των αγροτοβιομηχανιών και αγροτοβιοτεχνιών που στήριζαν πραγματικά την αγροτική παραγωγή, όπως η βιομηχανία ζάχαρης, που προσπαθεί η κυβέρνηση με νύχια και με δόντια να ξαναλειτουργήσει, η συνεταιριστική βιομηχανία «Δωδώνη» που ξεπουλήθηκε εν μια ¨νυκτί¨ σε ιδιώτες, η βιομηχανία λιπασμάτων, η Ελληνική σποροπαραγωγή κλπ.

3.      Ότι με την ανοχή και τη συνενοχή του ΠΑΣΟΚ στήθηκε το σάπιο σύστημα των μεσαζόντων που απομυζεί δεκαετίες τώρα τον κόπο των αγροτών

4.      Ότι το ΠΑΣΟΚ συμμετείχε και συνέβαλε καθοριστικά στη διάλυση της Αγροτικής Τράπεζας, ένα πραγματικό εργαλείο και αποκούμπι του αγρότη, σώζοντας την ΠΕΙΡΑΙΩΣ ενώ σήμερα η κυβέρνηση προσπαθεί να ξαναβρεί χρηματοδοτικά μέσα και μηχανισμούς για να στηρίξει την αγροτική επιχειρηματικότητα.

5. Τέλος ότι το ΠΑΣΟΚ ευθύνεται για την αποδιάρθρωση της αγροτικής παραγωγής, καθώς χωρίς κανένα σοβαρό σχεδιασμό για δεκαετίες ολόκληρες,  όχι μόνο δεν αξιοποίησε πακτωλό χρημάτων από αγροτικά προγράμματα, αλλά τα κατασπατάλησε για την εξυπηρέτηση ιδιοτελών κομματικών συμφερόντων. Στο αποκορύφωμα αυτής της διαδικασίας αποδέχτηκε τα «ιστορικά δικαιώματα» στις αγροτικές επιδοτήσεις, γεγονός που έδωσε και το καίριο χτύπημα στην αγροτική παραγωγή.

Οι Έλληνες αγρότες τα γνωρίζουν όλα αυτά και τα ζουν στο πετσί τους καθημερινά.

Γι’ αυτό καταδίκασαν αυτές τις πολιτικές σε όλες τις τελευταίες εκλογικές αναμετρήσεις και κατέταξαν το ΠΑΣΟΚ στη θέση που του αξίζει.

Ας ασχοληθεί λοιπόν η νέα Νομαρχιακή Επιτροπή του ΠΑΣΟΚ με τα πραγματικά προβλήματα του αγροτικού χώρου και της υπαίθρου και προπάντων με τις πολιτικές εξόδου από το αδιέξοδο που έχουν φέρει τη χώρα, καταθέτοντας τουλάχιστον κάποιες σοβαρές προτάσεις και όχι ανέξοδες ανακοινώσεις.

ΑΓΡΟΤΙΚΟ ΤΜΗΜΑ ΝΕ ΣΥΡΙΖΑ ΚΟΖΑΝΗΣ

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.