Συμμετοχή του Δημάρχου Βοΐου στη 10η Πανελλήνια Σύνοδο των Φο.Δ.Σ.Α στα Ιωάννινα



dimos_voiouΣτις εργασίες της 10ης Πανελλήνιας Συνόδου των Φο.Δ.Σ.Α. που πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία στα Ιωάννινα, στις 30 Ιουνίου, 1 & 2 Ιουλίου, συμμετείχε ο Δήμαρχος Βοΐου και Πρόεδρος της ΔΙΑΔΥΜΑ Δημήτριος Λαμπρόπουλος.

Η 10η Σύνοδος των Φο.Δ.Σ.Α συνδιοργανώθηκε από το Δίκτυο των Φο.Δ.Σ.Α, τον Σύνδεσμο Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων Νομού Ιωαννίνων, την συμμετοχή της Περιφέρειας Ηπείρου και του ε.ο.αν, ενώ τελούσε υπό την αιγίδα του Υπουργείου Περιβάλλοντος & Ενέργειας.

Η ΔΙΑΔΥΜΑ Α.Ε., η οποία συμμετέχει και στο Δ.Σ. του Δικτύου των Φο.Δ.Σ.Α., εκπροσωπήθηκε από τον Πρόεδρο και Δήμαρχο Βοΐου Δημήτριο Λαμπρόπουλο, τον Γενικό
Διευθυντή Δημοσθένη Μαυρίδη, οι οποίοι συμμετείχαν στα προεδρεία δύο συνεδριών, και άλλα στελέχη.

Κατά την διάρκεια των εργασιών της συνόδου, μεταξύ άλλων, παρουσιάστηκε από Κων/νο Τσιόπτσια, Δ/ντη Σχεδιασμού & Ανάπτυξης, το Ολοκληρωμένο Σύστημα Διαχείρισης Απορριμμάτων (ΟΣΔΑ) Δυτικής Μακεδονίας, καθώς και το νέο Περιφερειακό Σχέδιο Διαχείρισης (ΠΕΣΔΑ).

Στην Σύνοδο παραβρέθηκαν, ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ,  Γεώργιος Πατούλης, ο Πρόεδρος του ε.ο.αν Δημήτρης Πολιτόπουλος, Αντιπεριφερειάρχες, Δήμαρχοι & Δημοτικοί Σύμβουλοι, Πρόεδροι και στελέχη των Φο.Δ.Σ.Α από όλη τη χώρα, εκπρόσωποι του Υπουργείου Περιβάλλοντος και των συστημάτων διαχείρισης καθώς και εκπρόσωποι των εταιριών που δραστηριοποιούνται στον χώρο της διαχείρισης των στερεών αποβλήτων.

Το θέμα της Συνόδου «Παρόν & Μέλλον στη διαχείριση των απορριμμάτων», αναπτύχθηκε από πολλούς εισηγητές.

Κεντρικά θέματα της Συνόδου αποτέλεσαν,  το σχέδιο νόμου για τους Φο.Δ.Σ.Α, ο νέος ΕΣΔΑ, τα υπό έγκριση ΠΕ.Σ.Δ.Α και οι χρηματοδοτήσεις των έργων.

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.