Δυτική Μακεδονία: Έρχονται τα «ΑΤΜ» γάλακτος! Πρωτοβουλία των παραγωγών γάλακτος της Κοζάνης και της Φλώρινας



pies-gala

Τα πρώτα «ΑΤΜ» γάλακτος αναμένεται να εμφανιστούν το επόμενο διάστημα και στη Δυτική Μακεδονία. Πρόκειται για μια πρωτοβουλία των παραγωγών γάλακτος της Κοζάνης και της Φλώρινας, οι οποίοι θα τοποθετήσουν τους Αυτόματους Πωλητές Γάλακτος σε πρώτη φάση στις πόλεις της Κοζάνης, της Πτολεμαΐδας, των Σερβίων, της Φλώρινας και του Αμυνταίου, προκειμένου να βγουν από το αδιέξοδο που τους έχει οδηγήσει η πολιτική των γαλακτοβιομηχανιών.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο του νεοσύστατου συνεταιρισμού παραγωγών γάλακτος της Περιφερειακής Ενότητας Κοζάνης, Βασίλη Βασιλειάδη ήδη έχει γίνει η παραγγελία των δύο πρώτων Αυτόματων Πωλητών Γάλακτος, ενώ αναμένεται γίνει και η παραγγελία άλλων οκτώ, τα οποία θα τοποθετηθούν σε όλες τις πόλεις και κωμοπόλεις της περιοχής.

Το πρόβλημα των παραγωγών γάλακτος με τις γαλακτοβιομηχανίες συζητήθηκε και στο χθεσινό (6/6/2016) περιφερειακό συμβούλιο Δυτικής Μακεδονίας, με ερώτησή του βουλευτή και επικεφαλής της ελάσσονος αντιπολίτευσης, Θέμη Μουμουλίδη, ο οποίος επισήμανε ότι θα πρέπει να υπάρξει ένα σχέδιο και από τη πλευρά της Περιφέρειας ώστε να βοηθηθούν οι κτηνοτρόφοι.

Από την πλευρά του ο περιφερειάρχης, Θόδωρος Καρυπίδης επισήμανε ότι ήδη η περιφερειακή αρχή έχει κινηθεί όλο αυτό το διάστημα, που προέκυψε το ζήτημα με τις γαλακτοβιομηχανίες, σε συνεργασία με τους κτηνοτρόφους ώστε να εξευρεθούν οι ενδεδειγμένες λύσεις, όπως η καθετοποίηση της παραγωγής αγελαδινού γάλακτος, για την αντιμετώπιση του προβλήματος.

ΕΡΤ ΚΟΖΑΝΗΣ – Σύνταξη: Μάκης Νασιάδης

Ένα σχόλιο στο άρθρο “Δυτική Μακεδονία: Έρχονται τα «ΑΤΜ» γάλακτος! Πρωτοβουλία των παραγωγών γάλακτος της Κοζάνης και της Φλώρινας

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.