Το Escape Room «IN & OUT in 60 minutes» ταξιδεύει για καλό σκοπό στα Νησιά του Αιγαίου!



13226883_411362952367509_4270177311372456471_n

– Το “IN & OUT in 60 minutes” ταξιδεύει σε ένα ιστιοπλοϊκό “κόντρα στον ανέμο”, με τη νέα εκστρατεία της κάρτας Διαβήτη!

Για καλό σκοπό ταξιδεύει στα νησιά του Αιγαίου το Escape Room “IN & Out in 60 minutes”, το πρώτο Escape Room της Δυτικής Μακεδονίας που εδρεύει στην Κοζάνη.

Ο Δημήτρης Καραμήτσος και ο Φίλιππος Δόλλας, οι ιδιοκτήτες του Escape Room της Κοζάνης, καλέστηκαν από την ομάδα της Κάρτας Διαβήτη να  δημιουργήσουν το πρώτο κινητό Escape Game της Ελλάδας.

Απέναντι σε μία ευχάριστη έκπληξη αλλά και πρόκληση να γεφυρώσουν τη γνώση με το παιχνίδι, στήνουν με την τη δική τους τεχνογνωσία το πρώτο κινητό Escape Room. Ένα φορητό δωμάτιο, που θα φιλοξενήσει τη 2η Πανελλαδική Εκστρατεία Πρόληψης και Ευαισθητοποίησης του Ζαχαρώδη Διαβήτη.

Μια έξυπνη ιδέα η οποία παίρνει σάρκα και οστά για την εναλλακτική ενημέρωση γύρω από τη νόσο του Διαβήτη και την πρόληψη του, όπου οι μικροί και μεγάλοι θα ενημερώνονται παίζοντας σε ένα διαδραστικό παιχνίδι. Οι γρίφοι που καλείται ο κόσμος να λύσει, είναι σχετικοί με τη νόσο και τις διατροφικές συνήθειες που θα πρέπει να υιοθετήσουν οι άνθρωποι που πάσχουν από Ζαχαρώδη Διαβήτη.

Με μεγάλη τους χαρά ο Δημήτρης και ο Φίλιππος, εκπαίδευσαν το προσωπικό της Κάρτας Διαβήτη, οι οποίοι θα μεταδώσουν στον κόσμο το πόσο χρήσιμο είναι να γνωρίζεις για τη νόσο, αλλά και τη σημασία της μάθησης μέσα από ένα παιχνίδι, την ώρα μάλιστα που 700.000 άτομα έχουν διαγνωσθεί με Ζαχαρώδη Διαβήτη, ενώ περίπου 300.000 άτομα είναι Διαβητικοί χωρίς να το γνωρίζουν!

Η μάθηση παρουσιάζει πολλαπλάσια οφέλη, όταν προκύπτει μέσα από ένα παιχνίδι και έχει μεγαλύτερα ποσοστά αφομοίωσης. Με ένα ιστιοπλοϊκό σκάφος ξεκίνησε την Κυριακή 21 Μαΐου, το διαδραστικό ταξίδι του Escape Room ΙΝ & OUT στα νησιά του Αιγαίου τις Κυκλάδες. Από  την Κέα στην Κύθνο, τη Σέριφο, τη Σίφνο, τη Μήλο, και στην Κίμωλο, με τελικό προορισμό την Αθήνα για την περίοδο του καλοκαιριού και το “Allou! Fan Park”, όπου και θα παραμείνει για 20 ημέρες.

Οι κ. Δημήτρης Καραμήτσος και Φίλιππος Δόλλας δήλωσαν στο KOZANILIFE.GR:
“Η εταιρία μας έστησε το πρώτο κινητό δωμάτιο απόδρασης και έχει ήδη ξεκινήσει το ταξίδι του στην Ελλάδα με σκοπό την ενημέρωση μέσω παιχνιδιού, για τον διαβήτη και την πρόληψη του! Η κίνηση αυτή ήταν μία από τις διαφορετικές και ξεχωριστές ιστορίες που έχουμε ετοιμάσει. Η επόμενη έρχεται σε λίγο καιρό, στην πόλη της Κοζάνης…

Σε όλη αυτή αυτή την προσπάθεια, χορηγός επικοινωνίας είναι ο τηλεοπτικός σταθμός ΣΚΑΙ, όπου πάντα είναι αρωγός σε τέτοιου είδους πρωτοβουλίες.

Α.Ζ. για το KOZANILIFE.GR

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.