Σε Πτολεμαΐδα και Κοζάνη ο Π. Πολάκης – «Συστήματα διαπλοκής στα νοσοκομεία» ανέφερε μεταξύ των άλλων ο αναπληρωτής υπουργός υγείας



polakis1234

«Έως το τέλος της επόμενης εβδομάδας θα έχουν ορισθεί όλοι οι διοικητές των νοσοκομείων της χώρας» ανακοίνωσε ο αναπληρωτής υπουργός υγείας Παύλος Πολάκης καταγγέλλοντας τις προηγούμενες διοικήσεις των νοσοκομείων ότι είχαν στήσει συστήματα διαπλοκής και με την διαχείριση των 2,2 δισ. ευρώ που αντιστοιχούσε στους προϋπολογισμούς τους, ήλεγχαν 500.000 ψηφοφόρους…

Μιλώντας σε ανοικτή σύσκεψη με το Ιατρονοσηλευτικό προσωπικό κατά την επίσκεψη του στο Μποδοσάκειο νοσοκομείο Πτολεμαΐδας αλλά και στο Μαμάτσειο νοσοκομείο Κοζάνης, ο Παύλος Πολάκης ανακοίνωσε επίσης ότι «έχει ξεκινήσει η διαδικασία διαχωρισμού των διοικήσεων σε αρκετές νοσοκομειακές μονάδες της χώρας», καθώς το μέτρο της συγχώνευσης των προηγούμενων κυβερνήσεων δεν απέδωσε παρά σε ελάχιστες περιπτώσεις.

Στην δημόσια έκκληση του Περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας Θ. Καρυπίδη ότι «για το καλό του πολίτη τα μαγαζιά που λειτουργούσαν στο χώρο της υγείας πρέπει να τελειώσουν» ο Παύλος Πολάκης απάντησε ότι «στο σύντομο χρόνο που είμαστε στο υπουργείο τα’ χουμε βάλει με πολλούς» και ότι «ήρθαμε για να τελειώσουμε με την λειτουργία τους».

Έκανε εκτενή αναφορά στις υπερπροσπάθειες του ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού να κρατηθούν όρθια τα νοσοκομεία σε όλη την προηγούμενη περίοδο και υποσχέθηκε ότι το επόμενο διάστημα, με τις τοποθετήσεις 1.000 επικουρικών ιατρών και τις τοποθετήσεις που αναμένονται σε Ιατρονοσηλευτικό προσωπικό από διαγωνισμούς που έχουν ολοκληρωθεί και άλλους που θα τρέξουν άμεσα, η κατάσταση θα είναι πολύ καλύτερη και ότι το σύστημα θα αρχίσει να σταθεροποιείται.

Ανακοίνωσε ότι την επόμενη βδομάδα ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Ξάνθος θα υπογράψει την απόφαση όπου οι γιατροί που θα επανδρώσουν τα τετρακόσια αγροτικά ιατρεία σε «άγονες» περιοχές της χώρας – που κατά κύριο λόγο βρίσκονται στα νησιά και την ορεινή Ηπειρωτική Ελλάδα – θα λαμβάνουν επίδομα τετρακόσια ευρώ το μήνα. «Πιστεύουμε ότι θα υπάρξει ένα διαφορετικό κίνητρο για τους αγροτικούς ιατρούς να δηλώσουν αυτές τις απομακρυσμένες περιοχές» είπε.

Στη Πτολεμαΐδα ο Π. Πολάκης περιηγήθηκε στις σύγχρονες εγκαταστάσεις του νοσοκομείου και στις νέες πτέρυγες που κατασκευάζονται με χρήματα του ΕΣΠΑ, ενώ το σύνολο του ιατρονοσηλευτικού προσωπικού του ζήτησε το Μποδοσάκειο νοσοκομείο να γίνει το νοσηλευτικό ίδρυμα αναφοράς στην περιφέρεια δυτικής Μακεδονίας.

Στο νοσοκομείο της Κοζάνης περιηγήθηκε στις νέες εγκαταστάσεις του μαγνητικού τομογράφου ενώ η εκπρόσωπος των νοσοκομειακών Γιατρών Κατερίνα Λιάνα έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου για την μονάδα τεχνητού νεφρού που λειτουργεί χωρίς νεφρολόγο και μόνο με την παρουσία του νοσηλευτικού προσωπικού και το ενδεχόμενο στο εγγύς μέλλον το Μικροβιολογικό τμήμα του νοσοκομείου να αντιμετωπίσει σοβαρά προβλήματα και να οδηγηθεί στο κλείσιμο λόγω της ελλιπούς σύνθεσης σε ιατρονοσηλευτικό προσωπικό.

Κατά την προσέλευση του στο Μποδοσάκειο νοσοκομείο Πτολεμαΐδας μια ομάδα υποστηρικτών της ΛΑΕ και του ΑΝΤΑΡΣΥΑ τον υποδέχθηκαν με ντουντούκες, πανό και συνθήματα. Ο υπουργός κινήθηκε προς το μέρος τους, πήρε την ντουντούκα και έκανε διάλογο μαζί τους επί δέκα λεπτά, εξηγώντας τις ενέργειες που έκανε για το νοσοκομείο της περιοχής.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.