Κίνδυνος καρκίνου δέρματος και καταρράκτη – Τα πλαϊνά τζάμια των αυτοκινήτων δεν μας προστατεύουν από τον ήλιο

00styjudtiitdi76e

Καλιφόρνια
Αντίθετα με τα παρμπρίζ, τα πλαϊνά τζάμια των αυτοκινήτων δεν προστατεύουν εξίσου καλά από την υπεριώδη Α ακτινοβολία (UVA) του ήλιου, σύμφωνα με αμερικανική έρευνα που δημοσιεύθηκε στο επιστημονικό έντυπο JAMA Ophthalmology.

Η υπεριώδης ακτινοβολία έχει συνδεθεί με αυξημένο κίνδυνο για καρκίνο του δέρματος και καταρράκτη. Οι επιστήμονες θεωρούν ότι η ελλιπής προστασία από τα πλάγια του οχήματος εξηγεί εν μέρει γιατί οι οδηγοί εκδηλώνουν συχνότερα καρκίνο στην αριστερή πλευρά του προσώπου, καθώς και καταρράκτη στο αριστερό μάτι πιο συχνά από ό,τι στο δεξί.

Οι ερευνητές Ινστιτούτου Όρασης Boxer Wachler στο Μπέβερλι Χιλς της Καλιφόρνια, με επικεφαλής τον Δρ Μπράιαν Μπόξερ Γουάχλερ, μέτρησαν την UVA ακτινοβολία σε 29 μοντέλα 15 αυτοκινητοβιομηχανιών κατασκευής 1990-2014.

Διαπίστωσαν ότι τα παρμπρίζ μπλοκάρουν σχεδόν όλη την ακτινοβολία (το 96% κατά μέσο όρο), άσχετα αν πρόκειται για ακριβά ή φθηνά μοντέλα αυτοκινήτων. Αυτό οφείλεται στο ότι τα παρμπρίζ κατασκευάζονται από γυαλί με ειδική επικάλυψη για να μην σπάει εύκολα.

Αλλά στα πλαϊνά τζάμια -που δεν έχουν αντίστοιχη ενίσχυση- το αντίστοιχο μέσο ποσοστό προστασίας από την ακτινοβολία ήταν 71%. Μόνο σε τέσσερα μοντέλα από τα 29, τα πλαϊνά τζάμια μπλόκαραν πάνω από το 90% της UVA ακτινοβολίας, ενώ σε μερικά αυτοκίνητα δεν μπλοκάρουν πάνω από 50%.

«Οι κατασκευαστές θα έπρεπε να εξετάσουν την αύξηση του βαθμού προστασίας από την UVA ακτινοβολία στα πλευρικά παράθυρα των αυτοκινήτων», σχολιάζει ο ΔΡ Μπόξερ και σημειώνει και οι ιδιοκτήτες των αυτοκινήτων θα μπορούσαν μόνοι τους να τοποθετήσουν ειδικά φίλτρα για τα πλαϊνά τζάμια.

ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΤΕΙΤΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΒΛΑΒΕΡΗ ΑΚΤΙΝΟΒΟΛΙΑ

Όπως δηλώνεται και από το όνομα του προιόντος, οι αντηλιακές μεμβράνες έχουν σχεδιαστεί με κύριο σκοπό λειτουργίας τους την εξουδετέρωση της βλαβερής ηλιακής ακτινοβολίας. Οι αντηλιακές μεμβράνες της σειράς colourstable, σχεδιασμένες με την τεχνολογία αιχμής της 3M, προσφέρουν την μέγιστη αντηλιακή προστασία, παρακρατώντας την βλαβερή ακτινοβολία σε ποσοστό μεγαλύτερο από 99%. Εκτός από την πλήρη αντιμετώπιση της ακτινοβολίας, οι μεμβράνες αυτές προσφέρουν σημαντικά αποτελέσματα και όσον αφορά στην μείωση της θερμοκρασίας μέσα στην καμπίνα του αυτοκινήτου. Η ενοχλητική αντηλιά εξαφανίζεται και το κλιματιστικό του αυτοκινήτου αποδίδει τουλάχιστον 50% καλύτερα, με αποτέλεσμα να έχουμε μεγάλη οικονομία καυσίμου. Επίσης, με την χρήση των αντηλιακών μεμβρανών 3M, μπορείτε να είσαστε σίγουροι ότι το σαλόνι του αυτοκινήτου σας θα παραμείνει για πάντα καινούργιο, αφού αποκλείεται εντελώς η περίπτωση ξεθωριάσματος και φθορών στα πλαστικά δερμάτινα ή υφασμάτινα μέρη του εσωτερικού, εξαιτίας της έκθεσης τους στον ήλιο. Η μετακίνηση σας με ένα αυτοκίνητο που φοράει μεμβράνες της 3M γίνεται πραγματικά πολύ πιο άνετη…

Αντικατάσταση και Επισκευή Παρμπρίζ – Αντιηλιακές Μεμβράνες GlassFit Καραγιάννης Δημήτριος.

Κατάστημα Κοζάνης
Τηλ : 24610 40250
2ο χλμ Κοζάνης-Θεσσαλονίκης

Κατάστημα Γρεβενών
Τηλ : 24620 81106

www.karagiannis-parmpriz.gr

hours t

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.