Συμμετοχή του Δήμου Βοΐου και του Δήμου Σερβίων – Βελβεντού στην Αμφικτιονία Αρχαίων Ελληνικών Πόλεων

555srthsryttyytuyt

Το πρωτόκολλο ίδρυσης της Αμφικτιονίας Αρχαίων Ελληνικών Πόλεων υπέγραψε ο Δήμαρχος Βοΐου Δημήτριος Λαμπρόπουλος σε ειδική εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 20 Μαΐου 2016 στο ξενοδοχείο Hyatt Regency στη Θεσσαλονίκη, παρουσία του Υπουργού Εσωτερικών Παναγιώτη Κουρουμπλή.

Πρόκειται για έναν νέο θεσμό που δημιουργείται με πρωτοβουλία του Δημάρχου Μαραθώνος Ηλία Ψηνάκη, με στόχο την συνεργασία των Δήμων για την υποβολή κοινών προτάσεων προς την πολιτική ηγεσία της χώρας και προς την Ευρώπη με επίκεντρο την πολιτιστική διπλωματία την ανάδειξη των αξιών του αρχαίου ελληνικού πολιτισμού σε διεθνές επίπεδο και την προσέλκυση ποιοτικού τουρισμού στη χώρα μας, η διαπολιτισμική,  διακοινοτική και διαπεριφερειακή   συνεργασία σε θέματα πολιτισμού και τεχνογνωσίας και η συνεργασία με παγκόσμιους οργανισμούς, όπως η UNESCO.

Μέλη της Αμφικτιονίας θα είναι Υπουργεία, Περιφέρειες, Δήμοι και Φορείς που επιδιώκουν την ανάδειξη του Πολιτιστικού πλούτου της Ελλάδας. Ο Υπουργός Εσωτερικών κ. Κουρουμπλής δήλωσε τη στήριξη της Πολιτείας και εξήρε τη σημασία αυτής της συνεργασίας, η οποία θα προωθήσει  τον Ελληνικό Πολιτισμό και θα συμβάλλει στην προστασία,  διεκδίκηση και  διάδοση της Πολιτιστικής κληρονομιάς της Χώρας μας σε Ευρωπαϊκό και διεθνές επίπεδο.

Στην εκδήλωση παρέστησαν εκπρόσωποι της Ελληνικής Εθνικής Επιτροπής της UNESCO, ο πρέσβης της Κίνας στην Ελλάδα  Τζόου Σιαολί, η Υφυπουργός Εσωτερικών Μαρία Κόλλια – Τσαρουχά, ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας, ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ και Δήμαρχος Αμαρουσίου Γιώργος Πατούλης και Δήμαρχοι της Βορείου Ελλάδος, οι οποίοι και συνυπέγραψαν το πρωτόκολλο συνεργασίας.

Δήμος Σερβίων – Βελβεντού: Συμμετοχή στην Αμφικτυονία Αρχαίων Ελληνικών Πόλεων

Το πρωτόκολλο συνεργασίας Δήμων και Περιφερειών με σκοπό την ίδρυση ΄΄Αμφικτυονίας Αρχαίων Ελληνικών Πόλεων΄΄ υπέγραψε ο Δήμαρχος Σερβίων – Βελβεντού Αθανάσιος Κοσματόπουλος. Η εκδήλωση για τους δήμους της Βόρειας Ελλάδας πραγματοποιήθηκε την περασμένη Παρασκευή στη Θεσσαλονίκη και υποστηρίζεται από το Υπουργείο Εσωτερικών & Διοικητικής Ανασυγκρότησης και από την ΚΕΔΕ. Η ίδρυση ΄΄Αμφικτυονίας Αρχαίων Ελληνικών Πόλεων΄΄ αποτελεί μία πρωτοβουλία του Δημάρχου Μαραθώνα Ηλία Ψινάκη, και στόχο έχει την συνεργασία των Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης στα ζητήματα πολιτιστικών δραστηριοτήτων με επίκεντρο την ανάδειξη των αξιών του ελληνικού πολιτισμού και την προσέλκυση ποιοτικού τουρισμού καθώς και την ενίσχυση πολιτών και των φορέων των τοπικών κοινωνιών στο πλαίσιο της πολιτιστικής συνεργασίας μεταξύ των μελών της.

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.