Ο Σύλλογος πολυτέκνων γονέων Εορδαίας για την Παγκόσμια Ημέρα της Οικογένειας666kjytgfyktfytf

Το 1994 καθιερώθηκε ο εορτασμός της παγκόσμιας ημέρας της οικογένειας την 15η Μαΐου με θέμα την προώθηση της κοινωνικής ενσωμάτωσης και της αλληλεγγύης των γενεών .
Βρίσκουμε όμως την ημέρα αυτή την οικογένεια και ιδιαίτερα την Πολύτεκνη , σε ακόμη χειρότερη θέση , τόσο από τη γενικευμένη φτώχεια της χώρας όσο και από σωρεία παράλογων νομοθετημάτων ( σύμφωνο συμβίωσης )

Παραγνωρίζουν οι νομοθέτες όμως ότι η οικογένεια είναι το πιο ζωντανό κοινωνικό κύτταρο που στέκει ανάμεσα και συνδέει λειτουργικά το άτομο και την κοινωνία σαν σύνολο . Αυτό που μόνο η οικογένεια , και κανένας άλλος Οργανισμός ή Οργάνωση δεν μπορεί να προσφέρει στα μέλη της είναι η οικονομική , κοινωνική και ψυχολογική υποστήριξη και κοινωνική εκπαίδευση ,ώστε να ενταχθούν σαν υγιείς μονάδες στην κοινωνία . « Η οικογένεια είναι ο μοναδικός θεσμός στον όποιο στρέφονται οι Έλληνες όταν αντιμετωπίζουν κάποιο σοβαρό πρόβλημα και χρειάζονται βοήθεια . »

Οικογένεια σημαίνει : υποστήριξη και αλληλεγγύη , αγάπη , ευτυχία και ασφάλεια .

Η φτώχεια και η ανέχεια που πλήττουν την κοινωνία μας δοκιμάζουν και τη συνοχή της οικογένειας . Η αναγκαστική μετανάστευση ( εσωτερική ή εξωτερική ) των νέων για ανεύρεση εργασίας , ο περιορισμός στις δυνατότητες των νέων για σπουδές , η ολοένα και μεγαλύτερη εξάρτηση των μεγαλυτέρων από τους νέους για επιβίωση λογω των περιορισμών των συντάξεων και τη συρρίκνωση του κοινωνικού κράτους δημιουργούν εντάσεις και δοκιμάζουν τις σχέσεις

Είναι αυτονόητο ότι εάν οι δεσμοί των οικογενειών διαρραγούν , τότε η κοινωνία θα κλονιστεί στο σύνολο της . Και είναι απορίας άξιο που οι κυβερνώντες φορτώνουν όλο και μεγαλύτερα βάρη στην οικογένεια , ακόμη και με μέτρα που δεν έχουν οικονομικό κόστος για το κράτος .
Παγκόσμια Ημέρα Οικογένειας με :

Φορολογία Εισοδήματος που αδιαφορεί για το κόστος απόκτησης και ανατροφής παιδιών , αφού έχει καταργηθεί το αφορολόγητο για κάθε παιδί .
Μειώσεις σε μισθούς και συντάξεις , ίδιες με τον άγαμο και του πολυτέκνου με κατάργηση επιδόματος γάμου – πολυτεκνικών επιδομάτων και ισόβιας σύνταξης στην Πολύτεκνη Μάνα .

Φορολογία ακινήτων που δεν ενδιαφέρεται για το πόσες ψυχές ζουν στο σπίτι αυτό .
Αδυναμία των παιδιών των Πολυτέκνων να σπουδάσουν λογω κόστους . Αδιαφορώντας για τη στήριξη της οικογένειας , φτωχοποιούνται τα παιδία , οι γονείς καταντούν στο κοινωνικό περιθώριο , η κοινωνία γερνάει με τραγικές οικονομικές και ασφαλιστικές επιπτώσεις με νέους άνεργους που μεταναστεύουν προς εύρεση εργασίας . Η κρίση μετατρέπεται έτσι σε εθνική διάλυση .

Ο δημογραφικός κατήφορος δε σταματά με « εισαγωγή » ατόμων που δεν έχουν συνοχή μεταξύ τους και απαιτούνται τεραστία ποσά για την κοινωνική τους ενσωμάτωση .
Η προσπάθεια είναι εκ προοιμίου καταδικασμένη όπως δείχνει η Διεθνής εμπειρία .

Η Παγκόσμια Ημέρα της Οικογένειας δίνει αφορμή σε όλους , την κοινωνία και την Κυβέρνηση να ξανασκεφτούν και να αποφασίσουν για πράξεις και μέτρα που θα στηρίξουν την οικογένεια στις νέες δύσκολες συνθήκες , κάτι που το Σύνταγμα αλλά και το πλήθος Διεθνών Συμβάσεων , κάτω από την αιγίδα του ΟΗΕ προβλέπουν και επιτάσσουν .

Η στήριξη της οικογένειας δεν είναι δαπάνη είναι επένδυση στο μέλλον της χώρας .

Η ειδική μερίμνα της φροντίδας για την Πολύτεκνη Οικογένεια όπως επιτάσσει το Σύνταγμα πρέπει να γίνει πράξη αλλιώς δεν θα υπάρξει αύριο στην πατρίδα μας.

Χρονιά πολλά σε όλες τις Οικογένειες

Το Δ.Σ. Του Συλλόγου Πολυτέκνων

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.