Π. Κουκουλόπουλος: “Κυβέρνηση χωρίς πυξίδα, μνημόνια χωρίς τέλος”



koukoulopoulos_paris“Η έλλειψη Κυβερνητικής στρατηγικής και οι διχαστικές λογικές που καλλιεργήθηκαν και εξακολουθούν να καλλιεργούνται από ορισμένους, είναι οι βασικές αιτίες που δε βγαίνουμε απ’ τα μνημόνια. Για να το πω πιο απλά, με Κυβέρνηση χωρίς πυξίδα, τα μνημόνια δεν θα ΄χουν τέλος”!

Έτσι αιτιολόγησε ο Πάρις Κουκουλόπουλος, γραμματέας του Τομέα Οικονομικών του ΠΑΣΟΚ και μέλος της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής, μιλώντας σήμερα το πρωί στην εκπομπή της ΕΡΤ “ΠΡΩΙΝΗ ΖΩΝΗ” το γεγονός πως η χώρα μας αντί να απεγκλωβιστεί απ’ τα μνημόνια υιοθετεί διαρκώς νέα σκληρότερα μέτρα, αυξάνοντας το λογαριασμό που καλούνται να πληρώσουν οι πολίτες.

Ο κ. Κουκουλόπουλος επεσήμανε την έλλειψη σχεδίου και στρατηγικής της Κυβέρνησης υπογραμμίζοντας ότι: “Η εθνική μας στρατηγική όπως τη χάραξαν ο Κωνσταντίνος Καραμανλής και ο Ανδρέας Παπανδρέου ήταν και παραμένει η ένταξη και η διαρκής ισχυροποίηση μας στους διεθνείς θεσμούς του ανεπτυγμένου κόσμου.
Με βάση αυτό το κριτήριο και όχι με κομματικές παρωπίδες, το αποτέλεσμα του προχθεσινού Eurogroup είναι πολύ κακό.
– Αντί να βγoύμε από τα μνημόνια παραμένουμε σε καθεστώς διεθνούς εποπτείας για πολλά χρόνια. Επιβάλουν για 15-20 χρόνια υψηλά πλεονάσματα και κόφτη ως εγγύηση εφαρμογής.
– Η επ’ αόριστον παράταση της ταπεινωτικής εποπτείας έρχεται να προστεθεί στο γεγονός ότι εδώ και 10 μήνες οι Έλληνες στερούμαστε μια απ’ τις τέσσερις θεμελιώδεις ελευθερίες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, αυτή της κίνησης κεφαλαίων εξ αιτίας των capital controls. Αντί για ισχυροποίηση έχουμε δηλαδή αποδυνάμωση της χώρας εντός της Ε.Ε. και αυτό είναι δυστυχώς αποτέλεσμα της έλλειψης σχεδίου και στρατηγικής από την Κυβέρνηση.
Η πλήρης έλλειψη σχεδίου φαίνεται καθαρά στο ζήτημα του χρέους όπου η Κυβέρνηση όχι μόνο προσχώρησε στη λογική των Ευρωπαίων που αρνούνται το κούρεμα, αλλά δέχτηκε και την υπαναχώρηση τους από τις αποφάσεις του 2012”.

Σε ό,τι αφορά την πρόταση του ΠΑΣΟΚ προκειμένου να βγούμε απ’ το τέλμα στο οποίο βρισκόμαστε, την περιέγραψε ως εξής:  “Να ξεκινήσουμε από το χρέος όπου η Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Φώφη Γεννηματά είπε προχθές για πολλοστή φορά από το βήμα της Βουλής ότι πρέπει να υπάρξει εθνική γραμμή και να τη στηρίξουμε όλοι.

Ελάχιστη απαίτηση μας δεν μπορεί παρά να είναι η ουσιαστική βελτίωση της απόφασης του Eurogroup του 2012, με σαφές χρονοδιάγραμμα υποβοήθησης της χώρας να βγει ξανά στις αγορές και να απαλλαγεί από τα μνημόνια.

Αυτό δεν μπορεί να το πετύχει κανένας μόνος του γι’ αυτό προτείναμε Κυβέρνηση με τη συμμετοχή όλων των πατριωτικών δυνάμεων του συνταγματικού τόξου που πιστεύουν στην ευρωπαϊκή ολοκλήρωση της χώρας.

Τα νέα μέτρα που ψηφίστηκαν το καλοκαίρι και προχθές καθώς και αυτά που θα ψηφιστούν σε λίγες μέρες αποδεικνύουν μια μεγάλη αλήθεια.
Αν είχαν βάλει όλοι πλάτη από την αρχή, το 2010, θα είχαμε βγει από τα μνημόνια σε 2 με 3 χρόνια.

Αντί γι’ αυτό είχαμε πρώτα τον κ. Σαμαρά με τις “άλλες συνταγές” και μετά τον κ. Τσίπρα με τις “μαγικές λύσεις” και κλείσαμε ήδη 6 χρόνια σε μνημόνιο και κυρίως άγνωστο μέχρι πότε.

Η Ελλάδα πρέπει να ανακτήσει την εθνική της κυριαρχία και να προχωρήσει στην παραγωγική της ανασυγκρότηση.
Εμείς αυτό λέμε σταθερά από το 2012, αυτό λέμε σήμερα, αυτό θα πούμε πριν και μετά τις εκλογές, όποτε και αν γίνουν.
Αξίζουμε καλύτερο μέλλον και είναι στο χέρι μας να το κατακτήσουμε”.

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.