Κόντρα Ν. Τέτου και Β. Κωνσταντόπουλου σχετικά με τη λειτουργία της Παιδικής και Εφηβικής Βιβλιοθήκης στο Βελβεντό

dimos_servion_logo

Απάντηση του Αντιδημάρχου Σερβίων – Βελβεντού, Νίκου Τέτου σε σχόλιο του πρώην Δημάρχου Σερβίων – Βελβεντού, Β. Κωνσταντόπουλου, σε τοπικό blog, σχετικά με τη λειτουργία της Παιδικής & Εφηβικής Βιβλιοθήκης στο Βελβεντό.

Αντιλαμβανόμαστε το όψιμο ενδιαφέρον του κου Κωνσταντόπουλου για το Βελβεντό, ωστόσο θα πρέπει να του θυμίσουμε ότι σε όλη τη διάρκεια της θητείας του ως Δήμαρχος, αγνόησε επιδεικτικά το Βελβεντό, τους πολίτες του, τους φορείς του, αλλά και τους ευεργέτες του, ο μεγαλύτερος εκ των οποίων είναι ο κος Αντωνιάδης.

Ο ίδιος βέβαια αγνοεί γενικά τι έχει προσφέρει η ομογένεια και ειδικά ο κος Αντωνιάδης στο Βελβεντό και αν επιθυμεί μπορούμε να τον ενημερώσουμε, καθώς εμείς γνωρίζουμε.

Συγκεκριμένα, ως προς τη λειτουργία της Παιδικής & Εφηβικής Βιβλιοθήκης, θα του θυμίσουμε ότι λειτούργησε επί θητείας του μόνο για έξι μήνες, με πολλά προβλήματα, για καθαρά προεκλογικούς λόγους και για τα μάτια του κόσμου, κάτι που αποδείχτηκε στη συνέχεια με το κλείσιμό της, αφού είχε αφήσει απλήρωτη την υπάλληλο που απασχολήθηκε εκείνο το διάστημα.

Η κατάσταση που παραλάβαμε το Σεπτέμβριο του 2014 ήταν τραγική και αποκαρδιωτική! Αντικρίσαμε μια αίθουσα να ρημάζει, παρατημένη, που μόνο σε βιβλιοθήκη δεν παρέπεμπε και τα βιβλία στοιβαγμένα σε χάρτινες κούτες. Ένας θησαυρός τεράστιας πνευματικής αξίας, μια πολύτιμη κληρονομιά της κοινωνίας του Βελβεντού κινδύνευε να καταστραφεί από τη μούχλα και την υγρασία.

Εμείς, με μεγάλη ευαισθησία, αποκαταστήσαμε και επισκευάσαμε πλήρως το κτίριο, εξοφλήσαμε την υπάλληλο, ολοκληρώσαμε τις ενέργειες για να εμπλουτίσουμε τη βιβλιοθήκη με νέα βιβλία, έχουμε άριστη συνεργασία με το Διοικητικό Συμβούλιο Φίλων της Βιβλιοθήκης, στο οποίο μάλιστα συμμετέχει και Δημοτικός Σύμβουλος της παράταξής μας και ανταποκρινόμαστε σε όλες τις υποχρεώσεις που σχετίζονται με τη λειτουργία της.

Με λίγα λόγια, η απαράδεκτη κατάσταση της Παιδικής & Εφηβικής Βιβλιοθήκης ήταν ανάλογη με την εξίσου απαράδεκτη κατάσταση και άλλων δομών στο Βελβεντό (Παιδική χαρά, Πνευματικό Κέντρο, κ.α.), πράγμα που αποδεικνύεται με πλούσιο φωτογραφικό υλικό που έχουμε στη διάθεσή μας, η δημοσίευση του οποίου δεν σας τιμάει για αυτό που μας παραδώσατε.

Επειδή ο κόσμος του Βελβεντού έχει και μνήμη και κρίση, σας έστειλε στην αντιπολίτευση με το εκπληκτικό ποσοστό του 16%.

Εμείς θα συνεχίζουμε να εργαζόμαστε άκοπα για το καλό τόσο του Βελβεντού, αλλά και ολόκληρου του Δήμου, σε πείσμα πολλών και στο τέλος της θητείας μας θα μας κρίνουν και θα μας συγκρίνουν οι πολίτες.

                        Ο Αντιδήμαρχος Σερβίων – Βελβεντού
                                       Νίκος Τέτος


ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ Β. ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ ΣΤΗΝ ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΤΟΥ ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΥ κ. ΤΕΤΟΥ Ν.

Λαλίστατος ο κ. Τέτος, ως πρωτοπαλίκαρο,  ειδικά όταν θέλει να υπερασπιστεί την «χαμένη» τιμή του δημάρχου του.

Τι είπαμε στο σχόλιό μας;
Ότι εντέχνως και συνειδητά απεκρύβη ότι η Παιδική Βιβλιοθήκη του Βελβεντού λειτούργησε έστω και για το διάστημα του ενός χρόνου (σχολική χρονιά ) και όχι για έξη μήνες και ούτε για προεκλογικούς λόγους, όπως ισχυρίζεται ο κ. Τέτος,  θέλοντας να μηδενίσει την όποια προσπάθεια κάναμε επί θητείας μας για το Βελβεντό.

Δεν μας απάντησε όμως για την απαράδεκτη και συνεχή άρνηση του δημάρχου στις συνεχείς εκκλήσεις μας,  κατά την συζήτηση στο δημοτικό συμβούλιο και όταν δεν είχε εμφανιστεί ακόμα ο δωρητής κ. Αντωνιάδης, για την χρηματοδότηση με ίδιους πόρους του δήμου της λειτουργίας της Παιδικής Βιβλιοθήκης (τα μαγνητοφωνημένα πρακτικά του δημοτικού συμβουλίου βρίσκονται στο αρχείο του δήμου).
Επίσης δεν μας απάντησε γιατί αυτός, ο στυλοβάτης της κοινωνίας του Βελβεντού, δεν διαμαρτυρήθηκε προς τον δήμαρχο μέσα στο δημοτικό συμβούλιο, για την άρνησή  του αυτή. Στην συγκεκριμένη περίπτωση, ο  κατά τα άλλα λαλίστατος κ. Τέτος,  κατάπιε την γλώσσα του.

Κι ένα τελευταίο.
Το αποτέλεσμα των εκλογών στην τοπική κοινωνία του Βελβεντού είναι μια περίπτωση περίπλοκη και πολυπαραγοντική, δύσκολο να την αναλύσεις στα πλαίσια ενός σύντομου κειμένου.
Όμως δηλώνω για μια ακόμη φορά ότι σεβαστήκαμε την κοινωνία του Βελβεντού και  κάναμε ό,τι μπορούσαμε για μια κοινωνία που δεν συμμετείχε στην λειτουργία του δήμου. Οι  μεγάλες παρεμβάσεις που κάναμε  πιστοποιούν τα παραπάνω.

Συγκεκριμένα αξιοποιώντας και τις μελέτες που μας άφησε η προηγούμενη δημοτική αρχή, εντάξαμε, ολοκληρώσαμε ή ξεκινήσαμε και  ολοκληρώθηκαν αργότερα, τα παρακάτω έργα:
1. Δύο παρεμβάσεις στο δίκτυο άρδευσης του ΤΟΕΒ Βελβεντού προϋπολογισμού 1,2 ευρώ περίπου.
2. Τρίτη παρέμβαση στην συντήρηση αντλιοστασίου του ΤΟΕΒ Βελβεντού, έργο ενταγμένο και με χρηματοδότηση που τελείωσε το 2015, προϋπολογισμού 2,5 εκ. ευρώ.
3. Αναπλάσεις των τοπικών κοινοτήτων Αγ. Κυριακής (το χωριό του κ. Τέτου), Καταφυγίου και Παλαιογρατσάνου, συνολικού προϋπολογισμού 1,4 εκ. ευρώ περίπου.
4. Β΄ φάση ανάπλασης του κέντρου του Βελβεντού, έργο που τελείωσε το 2015, προϋπολογισμού 2,5 εκ. ευρώ, έργο που ενέταξε ο δήμος και εκτέλεσε η περιφέρεια μετά από δικό της αίτημα.
5. Υποβολή πρότασης στο πράσινο Ταμείο του έργου της ανάπλασης του αύλειου χώρου του δημοτικού σχολείου Βελβεντού, έργο που εντάχθηκε αργότερα και τώρα εκτελείται.

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.