Βίντεο: Η λαμπαδηδρομία της 12ης Μαθητιάδας στα Σέρβια – Την Τρίτη στο μουσείο της Αιανής – Εκδηλώσεις εθελοντισμού

yhjstjytsssrtjuky

Στην Κεντρική Πλατεία Σερβίων άναψε το απόγευμα της Κυριακής 3 Απριλίου ο βωμός της φλόγας για την 12η Μαθητιάδα. Στη λαμπαδηδρομία που προηγήθηκε μαθητές του Γυμνασίου Σερβίων μετέφεραν τη φλόγα στις κεντρικές οδούς των Σερβίων ενώ το χορευτικό τμήμα του Μορφωτικού Ομίλου Σερβίων ΄΄Τα Κάστρα΄΄ έκλεισε την εκδήλωση με παραδοσιακούς χορούς.


Η ολυμπιακή φλόγα της Μαθητιάδας στο Αρχαιολογικό Μουσείο Αιανής

Η Εφορεία Αρχαιοτήτων Κοζάνης,  το Δημοτικό Σχολείο και το Γυμνάσιο Αιανής υποδέχονται την ολυμπιακή φλόγα στο Αρχαιολογικό Μουσείο Αιανής, την Τρίτη 5 Απριλίου 2016 και ώρα 9.30 π.μ. Η παραλαβή της φλόγας θα γίνει στην είσοδο της Αιανής και μέσω της πλατείας θα μεταφερθεί στο Αρχαιολογικό Μουσείο Αιανής, όπου και θα πραγματοποιηθεί η τελετή αφής.

Η Μαθητιάδα αποτελεί μια προσομοίωση της Ολυμπιάδας για Έλληνες μαθητές γυμνασίου και σκοπό έχει να μυήσει τους μαθητές στις αξίες του ολυμπισμού και του ελληνισμού, αξίες με απαρχές στην βαθιά αρχαιότητα, αξίες πανανθρώπινες και οικουμενικές, όπως η ευγενής άμιλλα, η χαρά της άσκησης σώματος και πνεύματος ή η αξία του ταξιδιού, όπως θα έλεγε και ο ποιητής. Το βασικό μήνυμα είναι η συμμετοχή «χωρίς το φόβο της αποτυχίας και το άγχος της νίκης».

Σας περιμένουμε στη Μαθητιάδα, τη μεγάλη αθλητική και πολιτιστική γιορτή της ελληνικής μαθητιώσας νεολαίας!

Ώρες εκδήλωσης: 9.30– 10.30 π.μ.


ytjkstyjikstyjkdstyjstry«Γέφυρα Ζωής»: Αιμοδοσία με Λιλιπούπολη αφιερωμένη στη Μαθητιάδα Δυτ. Μακεδονίας

Μετά την επιτυχημένη ενημερωτική εκδήλωση στις 29 Φεβρουαρίου 2016, η διεύθυνση και οι γονείς του Παιδικού Σταθμού « ΛΙΛΙΠΟΥΠΟΛΗ» και η ΠΕΠΙΣ (Περιφερειακή Επιτροπή Ισότητας των φύλων) σε συνεργασία με το Σύλλογο Υπαλλήλων Π.Ε. Κοζάνης συμμετέχουν στην 9η Αιμοδοσία του 2016, σε συνεργασία με το τμήμα Αιμοδοσίας του Γεν. Μαμάτσειου Νοσοκομείου  την Τετάρτη 6 Απριλίου 2016 από τις 15:30 – 20:30, (προσέλευση μέχρι 20:00), στα γραφεία του Συλλόγου, Π. Χαρίση 23.

Παράλληλα, μέλη του συλλόγου μας θα παίρνουν και δείγμα σάλιου απ’ όσους επιθυμούν να γίνουν δωρητές Μυελού των Οστών, καθώς ο σύλλογος μας είναι πιστοποιημένος συνεργάτης του ΚΕΔΜΟΠ.

Η 9η Αιμοδοσία μας είναι αφιερωμένη στη Μαθητιάδα και το Διήμερο Εκδηλώσεων της Μαθητιάδας, 6 & 7 Απριλίου, μέλη του συλλόγου μας θα βρίσκονται στο γήπεδο και το πάρκο για εγγραφή νέων δοτών Μυελού των Οστών, με δειγματοληψία μέσω σάλιου.

Αίμα δίνουν αυτοί που νοιάζονται σ΄ αυτούς που το χρειάζονται.

Σας περιμένουμε το απόγευμα της Τετάρτης 6 Απριλίου 2016

Απαραίτητες προϋποθέσεις κατά την προσέλευση  στην αιμοδοσία του υποψήφιου Εθελοντή αιμοδότη για προσφορά αίματος είναι: Να  αισθάνεστε καλά, να είστε ξεκούραστοι και να έχετε κοιμηθεί την προηγούμενη ημέρα 6-7 ώρες τουλάχιστον.

Υπενθυμίζουμε ότι τρώμε ένα ελαφρύ γεύμα 3 ώρες πριν, δεν πίνουμε αλκοόλ την προηγούμενη ημέρα και τέλος, δεν παίρνουμε ασπιρίνες εκτός και αν είναι απαραίτητο, οπότε και δεν Αιμοδοτούμε.

Δηλώνουμε στο Γιατρό αιμοδοσίας ποια φάρμακα παίρνουμε.
ΕΧΟΥΜΕ ΜΑΖΙ μας Ταυτότητα ή θυμόμαστε τον Αριθμό Ταυτότητας.

Ανακοινώσεις, Πρόγραμμα των επόμενων Αιμοδοσιών – Προϋποθέσεις Αιμοδοσίας, Ενημέρωση για δωρεά Αιμοπεταλίων, Μυελού των Οστών, Ιστών και Οργάνων αλλά και Ομφαλοπλακουντιακού Αίματος (Βλαστοκυττάρων), στα γραφεία του συλλόγου μας Παύλου Χαρίση 23, Φαξ-τηλ.:2461040575, κινητό: 6977337561, στην ηλεκτρονική μας διεύθυνση, www.seakozanis.gr και στο facebook: Σύλλογος Εθελοντών Αιμοδοτών Κοζάνης

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.