Σκληρή απάντηση Κουρουμπλή στον Μητροπολίτη Κοζάνης: «Ουαί ημίν, Φαρισαίοι υποκριτές»



kouroyblis_pavlos708

Ιδιαίτερα σκληρή απάντηση έδωσε ο υπουργός Εσωτερικών Παναγιώτης Κουρουμπλής στον μητροπολίτη Σερβίων και Κοζάνης Παύλο ο οποίος τον κατηγόρησε ότι κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του στην Κοζάνη δεν δέχτηκε να τον επισκεφτεί.

«Ουαί υμίν Φαρισαίοι υποκριτές…» σχολίασε ο κ. Κουρουμπλής απαντώντας σε σχετική ερώτηση του ΑΠΕ-ΜΠΕ για να συμπληρώσει πως «θλίβομαι… να απευθύνεται ο μητροπολίτης Κοζάνης σε μένα με αυτό τον τρόπο ».

Ο υπουργός Εσωτερικών από τις Θερμοπύλες όπου επισκέφτηκε την δομή προσωρινής φιλοξενίας προσφύγων στην Φθιώτιδα έσπευσε να διευκρινίσει ότι «επειδή η αλήθεια θα πρέπει να αποκατασταθεί, τηλεφωνήσαμε και δεν μας απάντησαν. Το ίδιο κάναμε με τον μητροπολίτη Λάρισας, το ίδιο κάναμε και με το μητροπολίτη Λαμίας. Είναι μάρτυρες πιστεύω οι άνθρωποι. Και οι δύο μας απάντησαν ότι ήταν σε ανειλημμένες υποχρεώσεις, εκτός της μητρόπολης και δεν μπορούσαν να γίνει το ραντεβού», σημείωσε ο κ. Κουρουμπλής.

Ο υπουργός ανέφερε για τον μητροπολίτη Σερβίων και Κοζάνης πως «απευθύνεται σε έναν άνθρωπο που όπου και αν πάω ξέρουν οι μητροπολίτες ότι ζητώ να τους δω. Σε όποιο ταξίδι και αν πάω. Θέλω λοιπόν να πω ότι βρήκε την ευκαιρία να κάνει τον κομματάρχη. Δυστυχώς το λέω εγώ και ξέρει η εκκλησία ποια είναι η δική μου πορεία, το χριστιανικό μου ήθος και η στάση μου, απέναντι στην εκκλησία. Τίποτα άλλο…».

Υπενθυμίζεται ότι στο κήρυγμά του στους πιστούς ο Μητροπολίτης Σερβίων και Κοζάνης, Παύλος, ανέφερε: «Ο κ. Κουρουμπλής δεν καταδέχτηκε να επισκεφτεί τον Μητροπολίτη… Έστειλε γράμματα σε όλους τους Mητροπολίτες της Ελλάδος και μας κάνει μεγάλη Χριστολογία και Θεολογία για τους πρόσφυγες… έρχεται να μας κάνει μάθημα. Δεν ντρέπονται λίγο! Αντί να σκύψουν το κεφάλι και να διακονήσουν το λαό… αλλά δε λέει ο κ. Κουρουμπλής στους υφυπουργούς του, που είναι όλοι εκατομμυριούχοι: ”Εσείς δώστε πρώτοι κι αφήστε το λαό”».

«Από έναν Μητσοτάκη δεν θα περίμενα τίποτα καλύτερο»

Αναφερόμενος στις χθεσινές δηλώσεις του προέδρου της Ν.Δ. o κ. Κουρουμπλής σχολίασε, «Από έναν Μητσοτάκη δεν θα περίμενα τίποτα καλύτερο».

«Ευτυχώς που η Ελλάδα έχει ικανούς σαν τον κ. Μητσοτάκη» συνέχισε, στο ίδιο ύφος, σημειώνοντας ότι «όταν η χώρα δέχεται χτυπήματα κάτω από τη μέση είναι θλιβερό και μικρόψυχο να προσπαθεί κανείς να αντλήσει πολιτικά οφέλη».

Πηγή: iefimerida.gr

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.