Εκδήλωση μνήμης για το ολοκαύτωμα της Ερμακιάς του Δήμου Εορδαίας



luylyuffkdydty

Χοροστατούντος  του Σεβασμιότατου Μητροπολίτου κ.κ. Θεοκλήτου , παρουσία του Δημάρχου Εορδαίας Σάββα Ζαμανίδη  των Βουλευτών κ.κ .Δημητριάδη και Ντζιμάνη, στρατιωτικών   τοπικών και περιφερειακών αρχών και πλήθους κόσμου τελέστηκε στις 3-4-2016  η πρώτη εκδήλωση μνήμης για το ολοκαύτωμα της τοπικής κοινότητας Ερμακιάς του Δήμου Εορδαίας.

Η επιμνημόσυνη δέηση υπέρ των εκτελεσθέντων και σφραγιασθέντων αμάχων πολιτών από τα ναζιστικά στρατεύματα κατοχής την Άνοιξη του 1944  τελέστηκε σε κλίμα συγκίνησης στο Ηρώο ,ενώ ακολούθησαν η ανάγνωση του ιστορικού της ημέρας , η ομιλία από τον Ιστορικό Δρ. Αθανάσιο Καλλιανιώτη , το προσκλητήριο νεκρών από τον Πρόεδρο της Κοινότητας Δημήτρη Σακελλάρη και η κατάθεση στεφάνων.

«Σήμερα κάνουμε το πρώτο βήμα τιμώντας τους νεκρούς μας  και στόχος μας είναι να αναγνωριστεί με Προεδρικό Διάταγμα ως μαρτυρική η Κοινότητά μας» δήλωσε ο Πρόεδρος της Ερμακιάς.

Την εκδήλωση μνήμης πλαισίωσαν με  εμβατήρια και ψαλμούς η Φιλαρμονική του Δήμου Εορδαίας και οι Τροβαδούροι Πτολεμαϊδας.

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.