Η ολυμπιακή φλόγα της Μαθητιάδας στο Αρχαιολογικό Μουσείο Αιανής

mouseio_aianis

Η Εφορεία Αρχαιοτήτων Κοζάνης και το Γυμνάσιο Αιανής υποδέχονται την ολυμπιακή φλόγα στο Αρχαιολογικό Μουσείο Αιανής, την Τρίτη 5 Απριλίου 2016 και ώρα 9.30 π.μ.

Το Γυμνάσιο Αιανής συμμετέχοντας στη Μαθητιάδα, τη μεγάλη αθλητική και πολιτιστική γιορτή της ελληνικής μαθητιώσας νεολαίας, υποδέχεται με την Εφορεία Αρχαιοτήτων Κοζάνης, στο Αρχαιολογικό Μουσείο Αιανής, τους μαθητές – αθλητές που μεταφέρουν την ολυμπιακή φλόγα. Η παραλαβή της φλόγας θα γίνει στην είσοδο της Αιανής και μέσω της πλατείας θα μεταφερθεί στο Αρχαιολογικό Μουσείο Αιανής, όπου και θα πραγματοποιηθεί η τελετή αφής.

Η Μαθητιάδα αποτελεί μια προσομοίωση της Ολυμπιάδας για Έλληνες μαθητές γυμνασίου και σκοπό έχει να μυήσει τους μαθητές στις αξίες του ολυμπισμού και του ελληνισμού, αξίες με απαρχές στην βαθιά αρχαιότητα, αξίες πανανθρώπινες και οικουμενικές, όπως η ευγενής άμιλλα, η χαρά της άσκησης σώματος και πνεύματος ή η αξία του ταξιδιού, όπως θα έλεγε και ο ποιητής.

Το βασικό μήνυμα είναι η συμμετοχή «χωρίς το φόβο της αποτυχίας και το άγχος της νίκης».

Ώρες εκδήλωσης: 9.30– 10.30 π.μ.

Πληροφορίες:
Τηλ./fax: 24610 98800/01
e-mail:  efakoz@culture.gr

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.