Κοζάνη: Ψάχνουν χώρο για τους 202 πρόσφυγες – Πρέπει να φύγουν από το κλειστό της Λευκόβρυσης λόγω του τουρνουά βόλεϊ



rjhsryjsrjyryr

Σε αναζήτηση χώρου που θα φιλοξενήσει τους 202 Σύρους πρόσφυγες, που έχουν απομείνει στο κλειστό γυμναστήριο της Λευκόβρυσης βρίσκονται οι αρμόδιες αρχές που χειρίζονται την κατανομή τους σε οργανωμένους χώρους φιλοξενίας στην Ελλάδα. Οι πρόσφυγες της Κοζάνης θα πρέπει να εγκαταλείψουν το κλειστό γυμναστήριο έως τις 20 Απριλίου, γιατί θα εισέλθουν συνεργεία του δήμου και εργολάβων που έχουν αναλάβει να εκτελέσουν εργασίες ανακαίνισης του σταδίου. Το κλειστό γυμναστήριο της Λευκόβρυσης έχει επιλεγεί από την ομοσπονδία βόλεϊ και θα φιλοξενήσει το 1ο τουρνουά World League 2016 που θα γίνει στην Κοζάνη, ενώ ο δήμος της πόλης έχει ενημερώσει έγκαιρα για το παραπάνω γεγονός το συντονιστικό όργανο που έχει συσταθεί για τη διαχείριση του προσφυγικού. Οι αγώνες ξεκινούν στις 17 Ιουνίου και θα ολοκληρωθούν στις 26 Ιουνίου.

Ο αντιδήμαρχος Γιάννης Ιωαννίδης σημείωσε ότι θα πρέπει να γίνουν εργασίες αναβάθμισης στα ηλεκτρονικά συστήματα του σταδίου και ορισμένες άλλες κατασκευαστικές εργασίες, που θα πρέπει καλύπτουν τις τεχνικές προδιαγραφές που έχει θέσει η παγκόσμια Ομοσπονδία σε χώρους που φιλοξενούν τέτοια αθλητικά γεγονότα. Οι εργασίες θα ξεκινήσουν στις 20 Απριλίου και το στάδιο πρέπει να είναι έτοιμο έως τέλη Μάιου, αφού στις 2 Ιουνίου φθάνει στην Κοζάνη η εθνική ομάδα βόλεϊ για να ξεκινήσει τις προπονήσεις της.

Σε συζητήσεις που έχουν γίνει ανάμεσα στην Περιφέρεια δυτικής Μακεδονίας και τον δήμο Κοζάνης έχουν προταθεί διάφοροι χώροι στα περίχωρα της πόλης που θα μπορούσαν να φιλοξενήσουν πρόσφυγες αλλά μέχρι στιγμής δεν υπάρχει επίσημη πρόταση από την πολιτεία, ώστε οι πρόσφυγες να παραμείνουν στην περιοχή, αλλά σε διαφορετικό χώρο.

Πηγή: newsit.gr

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.