Πτολεμαΐδα: Πραγματοποιήθηκε έκτακτη συνεδρίαση για τη λειτουργία του Μποδοσάκειου Νοσοκομείου



srjhyytujteyuet

Με θέμα την  απρόσκοπτη λειτουργία του Μποδοσάκειου Νοσοκομείου Πτολεμαιδας συνεδρίασε εκτάκτως  την Δευτέρα 14 Μαρτίου 2016  το Δημοτικό Συμβούλιο Εορδαίας μετά από πρωτοβουλία του Δημάρχου Εορδαίας Σάββα Ζαμανίδη, παρουσία του Σεβασμιοτάτου Μητροπολίτου Θεοκλήτου, τριών   Βουλευτών Π.Ε. Κοζάνης , του Περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας και των τοπικών και περιφερειακών θεσμικών φορέων.

Η συνεδρίαση ξεκίνησε με την τήρηση ενός λεπτού σιγής στη μνήμη της εκλιπούσης Δημοτικής Συμβούλου Γλυκερίας Καλπακίδου.

Αναφερόμενος στο στόχο της ειδικής αυτής συνεδρίασης ο Δήμαρχος Εορδαίας τόνισε  ότι το θέμα της εύρυθμης λειτουργίας του Μποδοσάκειου Νοσοκομείου έπρεπε να συζητηθεί, ως κατεπείγον, προκειμένου να παρθεί μια ουσιαστική απόφαση για την άμεση στελέχωσή του.

Ο κ. Ζαμανίδης έκανε μια σύντομη αναφορά στο ιστορικό του Νοσοκομείου αναφορικά με το πρόβλημα της έλλειψης γιατρών ζητώντας από τους Βουλευτές να τοποθετηθούν για τα μείζονος σημασίας προβλήματα του  Νοσοκομείου και να αναλάβουν  σαφείς  δεσμεύσεις αναφορικά με την άμεση επίλυσή τους , ενώ πρότεινε και την κινητοποίηση όλων φορέων και πολιτών  προκειμένου η πίεση που θα ασκηθεί προς τους ιθύνοντες  να είναι έντονη και καταλυτική.

Στην τοποθέτησή του ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης συνεχάρη τον Δήμαρχο Εορδαίας  για την πρωτοβουλία του να φέρει το θέμα προς συζήτηση, τονίζοντας ότι η Εκκλησία θα σταθεί  αρωγός σε κάθε απόφαση στηρίζοντας  κάθε νόμιμη διεκδίκηση.

Παίρνοντας το λόγο οι τρείς παρόντες  Βουλευτές κ.κ Δημητριάδης  ,Μουμουλίδης και Κασαπίδης, υπογράμμισαν τη σοβαρότητα του προβλήματος  και την ανάγκη της άμεσης διευθέτησής του   δεσμευόμενοι ότι   θα στηρίξουν κάθε απόφαση και παρέμβαση του Δήμου Εορδαίας σχετικά με τη λειτουργία του Νοσοκομείου.

Καταθέτοντας τον υγειονομικό σχεδιασμό  και τις προτάσεις της περιφέρειας για την λύση του προβλήματος του Μποδοσάκειου Νοσοκομείου ο Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας  Θεόδωρος  Καρυπίδης επεσήμανε πως την Παρασκευή στην συνάντησή του με τον αναπληρωτή Υπουργό Υγείας Παύλο  Πολάκη θα τεθεί το θέμα της άμεσης πρόσληψης  των 10 επικουρικών γιατρών που θα στελεχώσουν το Νοσοκομείο και της προκήρυξης μόνιμου προσωπικού , ενώ  παράλληλα αναφέρθηκε και στην στελέχωση του ΕΚΑΒ με 20 πιστοποιημένους διασώστες  με οκτάμηνη σύμβαση εργασίας, που θα καλύψουν τις ανάγκες του φορέα.

Από την πλευρά  του ο Αντιπεριφερειάρχης Υγείας Σταύρος Γιαννακίδης διευκρίνησε ότι η λίστα με τα ονόματα των επικουρικών γιατρών, που θα επανδρώσουν το Νοσοκομείο  θα είναι έτοιμη εντός της εβδομάδας και ενόψει του ραντεβού της Αθήνας.

Ακολούθησαν οι τοποθετήσεις των επικεφαλής των παρατάξεων του Δημοτικού συμβουλίου κυριών Βρυζίδου, Ανδρονικίδου και Χόλμπα  , της επικεφαλής της ελάσσονος αντιπολίτευσης του περιφερειακού συμβουλίου Γεωργίας Ζεμπιλιάδου ,των Δημοτικών Συμβούλων , του Προέδρου της ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ  Γιώργου Αδαμίδη  και των άλλων παρισταμένων  φορέων.

Για υποσχέσεις που δεν υλοποιήθηκαν έκαναν λόγω οι Διευθυντές των τμημάτων του Μποδοσάκειου Νοσοκομείου, δίνοντας έμφαση στην  άμεση προκήρυξη μονίμων και επικουρικών γιατρών.

Τέλος μετά από μια μαραθώνια  συζήτηση διάρκειας  6 και πλέον  ωρών,  το Δημοτικό Συμβούλιο Εορδαίας  ενέκρινε ομόφωνα την πρόταση του Δημάρχου με τις προσθήκες των επικεφαλής των παρατάξεων , ότι εφόσον αποβεί άκαρπη  η επικείμενη  συνάντηση με τον  Αναπληρωτή Υπουργό Υγείας  στην Αθήνα σχετικά με τις προσλήψεις επικουρικών και μονίμων  γιατρών , να συγκαλέσει σε σύσκεψη  τους επικεφαλής των παρατάξεων του Δημοτικού συμβουλίου για την ανάληψη άλλων μορφών αγώνα , ώστε να προκύψουν θετικά αποτελέσματα για το Μποδοσάκειο Νοσοκομείο Πτολεμαϊδας.

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.