Περιστατικά δηλητηρίασης αδέσποτων ζώων στο Δήμο Βοΐου – Ανακοίνωση της Δημοτικής Αρχής

adespota_skilia_5

Με αφορμή πρόσφατα περιστατικά δηλητηρίασης αδέσποτων ζώων που παρατηρήθηκαν στο Δήμο μας το τελευταίο διάστημα, ο Δήμος Βοΐου καταδικάζει απερίφραστα την ενέργεια αυτή και εκφράζει την έντονη αντίθεσή του σε οποιαδήποτε δολοφονική ενέργεια απέναντι στα ζώα. Πρόκειται για πράξη ανήθικη και παράνομη και θα προβεί σε κάθε νόμιμη ενέργεια για την εξάλειψη αυτού του φαινομένου. Αυτές οι πράξεις πλήττουν τον πολιτισμό μας, τη δημόσια υγεία, το περιβάλλον και την εικόνα του Δήμου μας γενικότερα.

Τα συνεργεία του Δήμου καταβάλλουν μεγάλη προσπάθεια ώστε να εντοπίσουν όλα τα δηλητηριασμένα ζώα και να τα απομακρύνουν ώστε να αποφευχθεί ο κίνδυνος μόλυνσης.

Γνωρίζουμε ότι το πρόβλημα των αδέσποτων ζώων στη χώρα μας και στο Δήμο μας είναι μεγάλο. Όμως, σε καμία περίπτωση τέτοιου είδους ενέργειες δεν μπορούν να λειτουργήσουν ως επίλυση του προβλήματος. Η λύση μπορεί να επιτευχθεί μόνο με άμεση και ειλικρινή συνεργασία όλων των εμπλεκόμενων φορέων, με την κινητοποίηση όλων και την ενημέρωση του κόσμου.

Η Δημοτική Αρχή Βοΐου σε συνεργασία και με τα φιλοζωικά σωματεία της περιοχής  προσπαθεί να δώσει λύση στο πρόβλημα αυτό.

Υπενθυμίζουμε ότι, τα αδέσποτα ζώα συντροφιάς (σκύλοι & γάτες) προστατεύονται από τον Νόμο (ΦΕΚ.15/2-2-12) και οι δράστες κακοποίησής τους (δηλητηριάσεις, κ.λ.π.) τιμωρούνται με μη εξαγοράσιμη ποινή φυλάκισης και χρηματική ποινή (άρθρο 17).

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.