Άρωμα Κοζανίτικης Αποκριάς στο Μόναχο της Γερμανίας! Δείτε το βίντεο με την αναβίωση του εθίμου του φανού



aaaliuyi9l8iluyi

Η Κοζανίτικη Αποκριά μεταφέρθηκε και φέτος στο Μόναχο!

Οι Κοζανίτες του Μονάχου, άναψαν το δικό τους φανό και τίμησαν την Κοζανίτικη αποκριά με αγάπη, κέφι και νοσταλγία για τη γενέτειρά τους!

Συγκινητική είναι η πρωτοβουλία της Ένωσης Κοζανιτών Μονάχου, να ζωντανεύουν μακριά από την Κοζάνη, την πόλη στην οποία γεννήθηκαν, το έθιμο του Φανού.

Η Ένωση ιδρύθηκε το 2002 και σήμερα είναι πρόεδρος η κ.Τάσα Τσενεκλίδου από το 2011.

Ο φανός των Κοζανιτών του Μονάχου, ανάβει για τέταρτη χρονιά ενώ στο παρελθόν τους είχε επισκεφθεί και αντιπροσωπεία από το φανό του Λάκκου τ’ Μάγγαν, όπου είχε αναβιώσει το έθιμο και κάπως έτσι γεννήθηκε και η ιδέα του φανού των Κοζανιτών του Μονάχου. Με 200 μέλη, από τα οποία περίπου τα 30 είναι ενεργά, ενώ στο Μόναχο όπως μας λέει η κ.Τάσα Τσενεκλίδου, βρίσκονται περίπου 1.000 Κοζανίτες.

Η ίδια μέσα από το KOZANILIFE.GR απηύθυνε  το δικό της μήνυμα: “Είμαι πολύ χαρούμενη και περήφανη που μπορούμε και αναβιώνουμε την Κοζανίτικη αποκριά τόσα χιλιόμετρα μακριά από την γενέτειρα μας”.

Δείτε στο παρακάτω βίντεο την αναβίωση του εθίμου του φανού από τους Κοζανίτες του Μονάχου:

Α.Ζ. για το KOZANILIFE.GR
Εικονολήπτης: Φώτης Μάραντος

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.