Την άμεση απόδοση σε κυκλοφορία από την “Εγνατία Οδό Α.Ε.” του οδικού έργου Φλώρινα-Νίκη ζητά ο Περιφερειάρχης

karipidis23

Την άμεση απόδοση σε κυκλοφορία απο την “Εγνατία Οδό Α.Ε.” του οδικού έργου “Φλώρινα-Νίκη” που αποτελεί τμήμα του κάθετου άξονα “Κοζάνη-Φλώρινα-Νίκη” ζητά απο την εταιρεία ο Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας Θ. Καρυπίδης.

Συγκεκριμένα, ο Θ. Καρυπίδης στην επιστολή του αναφέρει τα εξής:

Μετά την  ολοκλήρωση του οδικού  έργου “ Φλώρινα – Νίκη”,  που αποτελεί τμήμα του κάθετου άξονα της Εγνατίας Οδού που  συνδέει την Φλώρινα με το συνοριακό σταθμό Νίκης, μήκους 14,5 km, οφείλετε να προβείτε άμεσα στις απαραίτητες προβλεπόμενες ενέργειες  για την απόδοσή του σε κυκλοφορία.

Το φαινόμενο της κρίσης με το οποίο βρίσκεται αντιμέτωπη η χώρα μας, επηρεάζει άμεσα την ζωή του καθενός , επιβαρύνει τα συμφέροντα της ευρύτερης κοινωνίας  και κατά συνέπεια  της  ελληνικής οικονομίας. Συνεπώς αποτελεί  πολυτέλεια, στη δεδομένη δεινή οικονομική κατάσταση, η μη απόδοση σε κυκλοφορία του πολύ σημαντικού οδικού  έργου  του θέματος που έρχεται να αναβαθμίσει τις οδικές επιβατικές και εμπορευματικές  μεταφορές προς το συνοριακό σταθμό Νίκης και την ΠΓΔΜ».

Σύμφωνα με την «ΥΑ Δ1///2010 (ΥΑ Δ1/0/3142 ΦΕΚ Β 1505 2010): Ανάθεση στην «ΕΓΝΑΤΙΑ ΟΔΟΣ ΑΕ» μελέτης και κατασκευής έργων υποδομών στην Περιφέρεια Δυτ. Μακεδονίας – Θράκης(523272) και συγκεκριμένα το άρθρο 3, κατά το οποίο η «ΕΓΝΑΤΙΑ ΟΔΟΣ Α.Ε.» ενημερώνει τους κυρίους των έργων σχετικά με την επιτελούμενη πρόοδο υλοποίησης των έργων αρμοδιότητάς τους και μετά την ολοκλήρωση της κατασκευής και την παραλαβή αποδίδει το κάθε επιμέρους έργο στον αντίστοιχο κύριο του έργου.

Εν κατακλείδι μετά τα παραπάνω, οφείλετε να προβείτε στις απαραίτητες προβλεπόμενες ενέργειες  για την άμεση απόδοση σε κυκλοφορία του οδικού έργου “ Φλώρινα – Νίκη” , καθώς και για  τον καθορισμό του αρμόδιου φορέα για τη λειτουργία και τη συντήρησή  του, καθότι αποτελεί πρόκληση για τους διερχόμενους  ένα ολοκληρωμένο δημόσιο έργο να παραμένει ανενεργό και να μη δύνανται οι εποχούμενοι να επωφελούνται  από τα οφέλη της κατασκευής του.

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.