Στα όρια της κατάρρευσης συνεχίζει να λειτουργεί το Μποδοσάκειο Νοσοκομείο – Ανακοίνωση της ΛΑΕ Εορδαίας



mpodosakeio1

Η Σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε για το Μποδοσάκειο Νοσοκομείο την προηγούμενη εβδομάδα,μετά  το  κλείσιμο της Παθολογικής και του ΤΕΠ και την  παραίτηση  του διοικητή Χρήστου Κατσίνα είχε σαν αποτέλεσμα  μόνο  «μπαλώματα» τελείως προσωρινά, με μετακινήσεις γιατρών από τα Κέντρα Υγείας…..Το βασικό πρόβλημα ωστόσο παραμένει και είναι η έλλειψη προσωπικού, η υπερεντατικοποιημένη εργασία, η κακοπληρωμένη εργασία, η απλήρωτη εργασία, η επισφάλεια με τις συμβάσεις ενός έτους…

Ο στόχος των μνημονιακών κυβερνήσεων είναι να μετακυλιστούν οι δαπάνες από τον κρατικό προϋπολογισμό στην τοπική αυτοδιοίκηση και τελικά στους ιδιώτες. Εμείς αντίθετα απαιτούμε να καλυφθούν πλήρως όλες οι ανάγκες για να απολαμβάνουμε όλοι και όλες δωρεάν και αξιοπρεπείς υπηρεσίες Υγείας με λεφτά από τον κρατικό προϋπολογισμό. Είναι τα λεφτά από τους φόρους και τα χαράτσια που πληρώνουμε ανελλιπώς για να πηγαίνουν στην μαύρη τρύπα του χρέους αντί για την δημόσια υγεία.

Η Λαϊκή Ενότητα Εορδαίας διεκδικεί  μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, γενναία αύξηση της χρηματοδότησης από τον κρατικό προυπολογισμό,αξιοπρεπείς μισθούς και πληρωμές στην ώρα τους, για να αλλάξει δραστικά προς το καλύτερο η κατάσταση στα δημόσια Νοσοκομεία, για να μπορούν να εξυπηρετηθούν έγκαιρα, σύγχρονα, ισότιμα και δωρεάν όλοι ανεξάρτητα της ασφαλιστικής τους κατάστασης.

Η λύση δεν θα έρθει από δήθεν μνημονιακά ισοδύναμα και παράλληλα προγράμματα της εξαπάτησης. Η λύση είναι η δημιουργία ενός πλατιού μετώπου υπεράσπισης του νοσοκομείου και της δημόσιας υγείας που θα καλέσει σε μια μεγάλη λαϊκή συνέλευση για την δημιουργία  ένος κέντρου αγώνα από σωματεία, φορείς και δημοτικές κινήσεις με στόχο την ενημέρωση και την κινητοποίηση της τοπικής κοινωνίας.

Λιγους μήνες πριν  χιλιάδες πολίτες διαδήλωσαν στην Κοζάνη για να σωθεί το νοσοκομείο. Ο κόσμος ξεσηκώνεται σε πολλές πόλεις στην περιφέρεια για τον ίδιο σκοπό.Αυτή είναι η δύναμη που μπορεί να επιβάλει λύσεις πραγματικές!

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.