Κάλεσμα του ΕΒΕ Κοζάνης στην εκδήλωση τοπικής γευσιγνωσίας με τη σεφ Ντίνα Νικολάου



78a92a2fe1f1dd8c8470eec5ba470fae

Το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Κοζάνης καλεί όλες και όλους το Σάββατο 12 Μαρτίου 2016 στις 5:30 το απόγευμα στην Κεντρική πλατεία της Κοζάνης,  όπου η γνωστή σεφ κα Ντίνα Νικολάου για 2η χρονιά θα παρουσιάσει μαγειρική – εκδήλωση γευσιγνωσίας με αγνά υλικά και προϊόντα τοπικής παραγωγής.

Η παρουσίαση θα γίνει  μπροστά στα 3 εκθεσιακά σπιτάκια του Επιμελητηρίου που λειτουργούν καθ΄ όλη τη διάρκεια της Αποκριάς ως εκθεσιακός χώρος προβολής των αξιόλογων τοπικών προϊόντων, που αξίζει να γνωρίσουν οι χιλιάδες επισκέπτες της αυθεντικά παραδοσιακής  και αναλλοίωτης στο χρόνο Κοζανίτικης Αποκριάς.

Το κοινό θα έχει τη δυνατότητα να δοκιμάσει  τις «γεύσεις» της Περιφερειακής Ενότητας Κοζάνης που θα δημιουργήσει  επι τόπου η καταξιωμένη σεφ,  κα Ντίνα Νικολάου,  μαζί με τις γυναίκες του πολιτιστικού συλλόγου Κρόκου και τα μέλη του πολιτιστικού συλλόγου Κοζάνης «Οι φίλοι της Παράδοσης», με αγνά τοπικά προϊόντα, όπως είναι το σαφράν, τα αρωματικά φυτά Βοίου, τα όσπρια Βοίου, το βραβευμένο λάδι Ιμέρων Σερβίων, οι παραδοσιακές ζύμες, τα άλευρα, τα παραδοσιακά ζυμαρικά, τα εύγεστα μανιτάρια, τα τοπικά  λουκάνικα, τα εξαιρετικά τυροκομικά, ρυζόγαλο και γιαούρτι, τουρσιά και μαρμελάδες  και τόσα άλλα.

Σημειώνεται ακόμη ότι όσοι παραβρεθούν στην εκδήλωση θα κεραστούν διάφορα εδέσματα, όπως γλυκό παραδοσιακό ατζέμ πιλάφι (γλυκό του γάμου),  πίτες και «κιχιά» των γυναικών του πολιτιστικού συλλόγου Κρόκου,  γιαπράκια από το Σύλλογο «οι φίλοι της παράδοσης»,  «σαλιάρια» από το Σύλλογο ζαχαροπλαστών Ν. Κοζάνης, ροφήματα, τουρσιά  και πολλές άλλες γεύσεις τοπικών επιχειρήσεων, αλλά και φρούτα  Βελβεντού και Εορδαίας και άλλα κεράσματα που θα παρασκευάσουν με προϊόντα τους οι επιχειρήσεις τροφίμων Νομού Κοζάνης για να  γίνουν γνωστά στο καταναλωτικό κοινό τα αξιόλογα τοπικά προϊόντα.

ΑΠΟ ΤΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΚΟΖΑΝΗΣ

2 σχόλια στο άρθρο “Κάλεσμα του ΕΒΕ Κοζάνης στην εκδήλωση τοπικής γευσιγνωσίας με τη σεφ Ντίνα Νικολάου

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.