Αποστολή τροφίμων από το Βελβεντό στους πρόσφυγες της Ειδομένης – Ευχαριστήριο του Φιλοπρόοδου σε όσους στήριξαν την κοινωνική του δράση

uyflglgyuigi

Η αστική μη κερδοσκοπική εταιρεία «Κοινωνία των Πολιτών του Βελβεντού» σε συνεργασία με την «Κίνηση Γυναικών για την Ανεξαρτησία του Δήμου Βελβεντού» οργάνωσαν αποστολή τροφίμων στους προσφυγικούς καταυλισμούς της Ειδομένης μέσω της Εθελοντικής Κοινότητας Αλληλεγγύης και Κοινωνικής Δράσης «ΑΡΣΙΣ» Κοζάνης. Συγκεκριμένα συγκεντρώθηκαν και παραδόθηκαν 1100 βρασμένα αυγά και 1500 φέτες ψωμί για να καλύψουν, προφανώς, ένα μέρος της ανάγκης για διατροφή των καταυλισμένων ανθρώπων στα σύνορα.

Ευχαριστούμε θερμά τις οικογένειες του Βελβεντού που προθυμοποιήθηκαν άμεσα να βοηθήσουν στην όλη οργάνωση της αποστολής και στην παράδοση των ειδών στους υπεύθυνους. Ευχαριστούμε τα αρτοποιεία Κουτλιάμπα, Κόλια και Χριστοδούλου και τους πολίτες για τις προσφορές τους. Ευχαριστούμε  ιδιαίτερα τον τακτικότατο δωρητή και φίλο μας ΒΕΛΒΕΝΤΙΝΟ, ο οποίος μόνιμα, και πάντα ανώνυμα, στηρίζει οικονομικά και ηθικά τις πρωτοβουλίες της «Κοινωνίας των Πολιτών του Βελβεντού» και άλλων φορέων. Το ίδιο έκανε και σήμερα.

Προσπερνάμε  την πολιτική ανάλυση, την ερμηνεία και τους θεσμικούς τρόπους αντιμετώπισης του φαινομένου, που τον τελευταίο καιρό πήρε τεράστιες διαστάσεις στη χώρα μας. Στεκόμαστε όμως, προπαντός, στην ανθρώπινη πλευρά και στις ανάγκες ευαίσθητων ομάδων που ζουν το δράμα της προσφυγιάς, γνώριμο εν πολλοίς και στο δικό μας λαό πολλές φορές στην ιστορική του διαδρομή.

Η αλληλεγγύη του απλού πολίτη στους πάσχοντες είναι δεδομένη.

Ας ευχηθούμε να ξημερώσει μια καλύτερη μέρα.

Το ΔΣ


Φιλοπρόοδος Σύλλογος Κοζάνης:

Μια ακόμα κοινωνική μας δράση έληξε με δυσκολία αλλά επιτυχώς, αργά το βράδυ της Δευτέρας 7 Μαρτίου, αφού βρεθήκαμε για τρίτη φορά στην Ειδομένη έχοντας μεταφέρει καυσόξυλα για τις επείγουσες ανάγκες θέρμανσης (όσο αυτό είναι δυνατόν) των προσφύγων.

Αυτών των θυμάτων του πολέμου που διασκορπισμένοι σε αντίσκηνα μέσ’ στα χωράφια, δίπλα στα σύνορα υπομένουν με καρτερικότητα να λήξει το απρόσμενο γι’ αυτούς μαρτύριο που ζουν το τελευτά διάστημα μέχρι νά ‘βρουν την Ιθάκη τους.

Κι εμείς να έχουμε μπει έστω και για λίγο στο σκηνικό του δράματος που παίζεται εκεί προσπαθώντας να κάνουμε το «σενάριο» όσο γίνεται πιο ανάλαφρο, πιο ανώδυνο.

Για την παραπάνω λοιπόν δράση έχουμε το ελάχιστο χρέος να ευχαριστήσουμε αλληλέγγυους επαγγελματίες της περιοχής μας που στήριξαν επί του πρακτέου προσφέροντας απλόχερα καυσόξυλα 10 τόνων και που είναι οι:

1. Βασίλειος Βαρσάμης (Τσοτύλι Κοζάνης)
2. Ευθύμιος Αργ. Μπάμπος (Διασταύρωση Καρυδίτσας-Κρόκου)
3. Σακελλάρης Δ. Ιωάννης (2ο χιλ. Κοζάνης – Λάρισας)
4. Χαραλαμπίδης Ευστάθιος (12ο χιλ. Κοζάνης Καστοριάς)

Να ευχαριστήσουμε για μια ακόμη φορά τη ΔΕΗ Α.Ε. (ΔΛΥ Λιγνιτικό Κέντρο Δυτ. Μακεδονίας) που διέθεσε τα μέσα για να φτάσει στον τελικό προορισμό της η παραπάνω ποσότητα

Κλείνοντας προτρέπουμε όσο δύσκολο κι αν είναι για κάποιους, η Ειδομένη να ιδωθεί απ’ όλους γιατί κατάφερε να είναι ο τόπος που η σύγχρονη διεθνής πολιτική πραγματικότητα δείχνει το πιο σκληρό και απάνθρωπο πρόσωπό της που πρέπει να αλλάξει…

Το Δ.Σ.

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.