Γυναίκες της «Κίνηση Γυναικών Εορδαίας» γιορτάζουν στην Κοζάνη μαγειρεύοντας 900 μερίδες για τους πρόσφυγες!

12821620_10201542325636080_639313954809593533_n

Σήμερα, ημέρα της γυναίκας ετοιμάζουν φαγητό για τους πρόσφυγες στην Κοζάνη οι γυναίκες της Πτολεμαΐδας. Θα μαγειρέψουν μεσημεριανο και δείπνο για όσους φιλοξενούνται στην περιοχή.

Είναι η «Κίνηση Γυναικών Εορδαίας» που αντί για εκδηλώσεις και  εορτασμούς αποφάσισαν την Ημέρα της Γυναίκας να προσφέρουν συσσίτιο για τους 439 πρόσφυγες που φιλοξενούνται στην Λευκόβρυση Κοζάνης.

Ήδη έχουν αναρτήσει στον πίνακα ανακοινώσεων την πρόθεση τους. Προμηθεύτηκαν τα υλικά και με τη βοήθεια ενός τοπικού εργαστηρίου θα μαγειρέψουν 900 μερίδες φαγητού για το μεσημεριανό γεύμα και το βραδινό δείπνο.

«Αποφασίσαμε σήμερα να μην κάνουμε καμία εκδήλωση και να εργαστούμε ετοιμάζοντας φαγητό για τους πρόσφυγες που φιλοξενούνται προσωρινά στην Κοζάνη» αναφέρει στο ΑΠΕ -ΜΠΕ το μέλος της κίνησης Γυναικών Θεοδώρα Γούλιαρου. «Γιορτάζουμε σήμερα και αφιερώνουμε την ημέρα στις γυναίκες πρόσφυγες με τα παιδιά τους, που αναγκάστηκαν να αναζητήσουν σε άλλη χώρα τη συνέχιση της ζωής τους» σημειώνει.

Αυτη δεν είναι η μοναδική πρωτοβουλία τους. Η Κίνηση Γυναικών Εορδαίας τους τελευταίους μήνες πραγματοποίησε συλλογή τροφίμων, ρουχισμού, ειδών προσωπικής υγιεινής και παπουτσιών, τα οποία απέστειλε στους χώρους υποδοχής που έχουν στηθεί στα νησιά, αργότερα στην Ειδομένη και τώρα στο χώρο φιλοξενίας του Δήμου Κοζάνης.

Πηγή: iefimerida.gr

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.