Εορδαία: Άμεση ανταπόκριση όλων των φορέων στη σύσκεψη για το Μποδοσάκειο Νοσοκομείο Πτολεμαΐδας



sjryttyjtduyjy

Άμεση ήταν η ανταπόκριση όλων των φορέων στη  σύσκεψη την Πέμπτη 3 Μαρτίου που συγκάλεσε ο Δήμαρχος Εορδαίας Σάββας Ζαμανίδης για το Μποδοσάκειο Νοσοκομείο Πτολεμαϊδας , σε συνεννόηση με τον Αναπληρωτή Διοικητή του Νοσοκομείου και Υπεύθυνο Υγείας του Δήμου  Χρήστο Κατσίνα, μετά το κλείσιμο των ΤΕΠ και της Παθολογικής Κλινικής, λόγω έλλειψης  γιατρών.

Η σύσκεψη, που πραγματοποιήθηκε στο αμφιθέατρο του Νοσοκομείου , ξεκίνησε με την αναλυτική αναφορά του κ. Κατσίνα στα χρονίζοντα λειτουργικά  προβλήματα του Μποδοσάκειου , αλλά και στα σημερινά που υφίστανται εξαιτίας της έλλειψης ιατρικού προσωπικού , τονίζοντας τις μέχρι τώρα συνεχείς προσπάθειες για τη στελέχωση των υπολειτουργούντων κλινικών.

Περιγράφοντας την σημερινή εικόνα του Νοσοκομείου ο Υποδιοικητής της 3 ης ΥΠΕ Αγάπιος Γαβριηλίδης επεσήμανε την ανάγκη βελτίωσης της λειτουργίας του , όχι με «μπαλώματα» αλλά με την πρόσληψη μονίμων γιατρών.

Αναφερόμενος στην κρισιμότητα της κατάστασης ο Δήμαρχος Εορδαίας ζήτησε την δέσμευση για την προκήρυξη θέσης Διευθυντή στην Παθολογική Κλινική , απαίτησε να δοθεί άμεση λύση στα σημερινά προβλήματα των ΤΕΠ και της Παθολογικής ,τόνισε την αναγκαιότητα  ένταξης της περιοχής στις άγονες γραμμές και επεσήμανε την άσκηση δυνατής πίεσης όλων των φορέων προς τους ιθύνοντες προτείνοντας, ως πρώτο βήμα,  τη συμβολική κατάληψη του Νοσοκομείου.

Καταλυτική όμως ήταν η πρωτοβουλία του Περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας Θεόδωρου Καρυπίδη προκειμένου  να δοθεί μία άμεση λύση στο σημερινό πρόβλημα του Νοσοκομείου ,καθώς στην τοποθέτησή του δεσμεύτηκε ότι η Περιφέρεια αναλαμβάνει το κόστος χρηματοδότησης  ιδιωτών γιατρών αλλά  και επικουρικών , για να καλυφθούν  τα κενά του Νοσοκομείου.

Στο γενικό κυβερνητικό σχεδιασμό για την υγεία  αναφέρθηκε ο Βουλευτής Μίμης Δημητριάδης ,ο οποίος  έδωσε το «παρών» στη σύσκεψη, που συντόνισε ο Πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου Γεώργιος Κωτσίδης ,ενώ  ακούστηκαν και   οι τοποθετήσεις του Αντιπεριφερειάρχη Σταύρου Γιαννακίδη , του Προέδρου του Εργατικού Κέντρου Πτολεμαϊδας Αναστάσιου Τσιλφίδη ,του Προέδρου της Ένωσης Νοσοκομειακών Γιατρών Δυτικής Μακεδονίας Α. Αγγελόπουλου   και των εκπροσώπων των παρισταμένων φορέων.

Η διαδικασία ολοκληρώθηκε με την υλοποίηση της πρότασης του Δημάρχου Εορδαίας , για τη συμβολική κατάληψη της εισόδου του Νοσοκομείου.

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.