«Αποκριάτικα μασκαριλίκια…»: Καταγγελία δημότη Σερβίων – Βελβεντού προς την Κοινωφελή Επιχείρηση και τον Δήμο Σερβίων – Βελβεντού!

apokria_servia_2342342

Κύριε Δήμαρχε,

Είμαι δημότης του Δημου Σερβίων Βελβεντού. Είμαι ελεύθερος επαγγελματίας ,με ασκηση δραστηριότητας εντός του Δήμου από το 1994.Συνεργάστηκα με όλες τις δημοτικές αρχές απο το 1998 ως τώρα.Τώρα, εν έτη 2016, αντιμετωπίζω ένα πρωτοφανή εμπάργκο από τους συνεργάτες σας,

Κύριε Δήμαρχε θα έπρεπε να ντρέπεστε για τους συνεργάτες σας .Φαίνεται οτι τους επιλέξατε για τους ‘’σταυρούς’’ που κουβαλούσαν και οχι για το ήθος τους και τη διάθεση τους να δουλεψουν για το Δήμο. . Φέτος η κ. Μαλιούρα αποφάσισε να δουλέψει ΄αξιοκρατικα ” και να κάνει ”οικονοίμια” στο Δήμο, αποκλείοντάς με απο προμηθευτή της , χώρις συγκεκριμένο λόγο.

Τις Απόκριες ,όλα αυτα τα χρόνια, συνεργαζόμαστε με τον Δήμο καθώς οι καρναβαλιστές αγοράζουν στολές και από το κατάστημα εποχιάκων που έχω.Ο Δήμος βαζει το ποσοστό που θέλει ανα άτομο και οι καρναβαλιστές συμπληρώνουν το υπόλοιπο απο την τσέπη τους.Επιλέγουν με ποιό κατάστημα τους συμφέρει να συνεργαστούν και ανάλογα αγοράζουν, ή ράβουν στολή ή αγοράζουν μόνο αξεσουάρ.

Φέτος η Κοινοφελής Επιχείρηση του Δήμου κάνει ‘’οικονομία’’ και δουλεύει  ‘’αξιοκρατικά’’ χρηματοδοτώντας τον κάθε καρναβαλιστή με 8.00 + φπα(υπο συζήτηση για το αν αυτό ισχύει για όλους), μόνο αν ράψει τη στόλη του . Αν την αγοράσει έτοιμη , συμπληρώνοντας το υπόλοιπο ποσό απο την τσέπη του , ο Δήμος, λέει, ζημιώνεται οικονομικά . Δίνει συν 100 ,00 τα σχολεία και τους παιδικούς σταθμούς και 300,00 τους συλλόγους και τους φάνους ,για τα υλικά του άρματος και χωρίς να ζητήσει προσφορές απο τους επαγγελματ’ιες που δραστηροποιούνται στο αντικείμενο ,‘’αξιοκρατικά’’κατευθύνει σε συγκεκριμένο  επαγγελματία για το ύφασμα και σε συγκεκριμένο για τα αξεσουάρ. Δεν μπορώ να καταλάβω που θα ζημίωνε το Δήμο η αγορά ή οχι έτοιμης στολής ,αφού το ποσό χρηματοδότησης  αφορά το άτομο και είναι συγκεκριμένο.

Η απάντηση της προέδρου για αυτή της την ενεργεια, ηταν οτι θελει να δωσει μεροκαματο στις μοδιστρες. Ωστοσο, η Κοινωφελή ς Επιχειρήση δεν θα πληρώσει καμία μοδίστρα και ως εκ τούτου δεν θα κοπεί κανένα τιμολόγιο στο Δήμο Αρα και ο Δήμος δεν ενισχύει οικονομικα κανένα κλάδο μοδισρτών, που ουτως η άλλως δεν υπάρχει στα Σέρβια, παρα κατευθύνει τους πολίτες σε ”μαυρες” συναλλαγές.Για το συγκεκριμένο θέμα όμως ας τοποθετηθούν οι συνάδελφοι επαγγελματίες που έχουν ραφείο στην πόλη μας .

Επανειλημμένα εκπροσωποι των καρναβαλιστών ζήτησαν να προμηθευτούν στολες απο μενα γιατι το κοστος (με την δικη τους συμμετοχη) ειναι το ιδιο με το κοστος του υφασματος και των ραφτικων ( με την δικη τους παλι συμμετοχη) και επανειλημμενα η προεδρος τους αρνειται την χρηματοδοτηση .Εφτασε μαλιστα να δηλωσει οτι υπαρχει προβλημα απο μερους των αντιδημαρχων αν συνεργαστουν μαζι μου.Και διερωταμαι τι θεμα μπορει να εχουν μαζι μου οι αντιδημαρχοι και κατ’ επεκταση ο Δημος τον οποιο εκπροσωπουν, οταν η μεχρι τωρα συνεργασια μας ηταν ομαλη.

Επισης το τελευταίο ανήκουστο που δήλωσε ήταν οτι θέλει να ενισχύσει την τοπική αγορά.Φαίνεται οτι το Πλατανορρευμα δεν ανήκει στο Δήμο Σερβίων Βελβεντού ,αρα ούτε στη τοπική αγορά.Η αποθήκη ομως της Θεσ/κης στην οποία απευθύνθηκε η πρόεδρος της Κοινοφελούς για την αγορά των στολών ,ανήκει στην τοπικη αγορά.Ετσι φροντίζει να ενισχύσει τον τοπο της η κ. Μαλιούρα.Δεν μας ειπε όμως για την αγορά ξυλείας για τους φανούς και για τα φασόλια για τα κούλουμα πως το Πλατανορρευμα και το Βελβεντό ξαφνικά γίνονται τοπική αγορά?

Οσον αφορά το θέμα της οικονομίας όπως το ‘εθεσε η κ.Μαλιουρα χρήζει μεγάαλης συζήτησης. Η επιδοότηση των γκρουπ της παρέλασης τα προηγοόμενα χρονια ηταν 15,00  με το ΦΠΑ το ‘ατομο . Φέτος ειίναι 8,00 + το ΦΠΑ δηλ. 9.84 συν 100.00 στο γκρουπ. Με απλά μαθηματικά, αν ενα γκρουπ εχει 20 άτομα η επιδότηση κατ’ άτομο φτάνει και π’αλι στα 15,00  και αν τα ‘ατομα ε’ιναι λιγότερα το ξεπερνά.Φυσικά αν τα άτομα ειναι περισσότερα το ποσό των 100,00 δεν φτάνει για τίποτα και τότε αρχίζουν τα παζαρέματα.

Για την ακρίβεια των οσων αναφέρω μπορείτε να απευθυνθείτε στους εκπροσώπους του Δ΄ δημοτικού σχολείου, του β΄παιδικού σταθμού, του Μορφωτικού συλλογου Καστανιάς, του Μορφοτικού συλλογου Λάβας,του Πολιτιστικού συλλογου Λιβαδερού και του Μορφωτικού συλλογου Πλατανορρεύματος.

Εάν η συγκεκριμένη κυρία και οι όποιοι αντιδήμαρχοι και δημοτικοί σύμβουλοι  ειναι πίσω της , έχουν κάποια προσωπική εμπάθεια μαίι μου, την οποια και δεν γνωρίζω και ούτε μπορώ να φανταστώ, θα πρέπει να την κρατήσουν σε προσωπικό επίπεδο και να μην της δίνουν δημόσιο χαρακτήρα ,εκμεταλευόμενοι την θέση στην οποία βρίσκονται και απο την οποία πρέπει να εργάζοναται για όφελος όλων των πολιτών και οχι μόνο όσων προσωπικά τους οφελούν.Γιατί όταν οι πολιτές καθοδηγούνται κατ’αυτόν τον τρόπο μπαίνουν ερωτηματικά για τον λόγο αυτής της καθοδήγησης.

Τέλος θέλω να αναφερθώ στο επίθετο μου και στο πόσο αυτό είναι που οδηγεί σε αυτο το εμπάργκο. Ο Παπαγεωργίου Θεόδωρος τεως πρόεδρος τη Κοινοφελούς για ενα σχεδον χρονο, τον οποίο εσείς αποκαθηλώσατε ,γαι τους εσωτερικούς της παράταξης σας λόγους, ειναι αδερφός μου. Αυτό δεν έπαιξε κανένα ρόλο στην συνεργασία μου με το Δήμο πέρυσι, καθώς οι καρναβαλιστές ήταν αυτοί που αποφάσισαν να συνεργαστούν μαζί μου, χωρίς ουδείια παρότρυνση ,οπως εγινε και τα προηγούμενα έτη – επί αυτού προκαλώ τον οποιονδήποτε να δηλώσει το αντίθετο.Φαίνεται όμως οτι το επίθετο μου παίζει μεγάλο ρόλο στις τωρινές συνεργασίες μου μαζί σας . Θεωρώ ,αν μη τι αλλο, άνανδρη αυτή την συμπεριφορά.

Ο λαός μας εχει μια παροιμία που λέει οτι το ψάρι βρωμαάει απο το κεφάλι ,αλλά και πολλές άλλες που αφορούν την επιλογή αυτών που συναναστρεφόμαστε . Πιστεύω και θέλω να πιστεύω ,οτι οι παραπάνω πράξεις σας ειναι άγνωστες οπότε και φτάνουμε στην ύπαρξη αυτής της επιστολής.

Έχω εμπιστοσύνη στο ήθος σας και το αίσθημα ευθύνης που σας διακατέχει και περιμένω τις ενέργειες σας επί του θέματος .

ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ ΣΟΦΙΑ
Δημότης  Δήμου Σερβίων – Βελβεντού

Ένα σχόλιο στο άρθρο “«Αποκριάτικα μασκαριλίκια…»: Καταγγελία δημότη Σερβίων – Βελβεντού προς την Κοινωφελή Επιχείρηση και τον Δήμο Σερβίων – Βελβεντού!

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.