Κοζάνη: Στο φως μυκηναϊκό νεκροταφείο με 31 ασύλητους τάφους! Πλήθος ευρημάτων σε έκταση 455 στρεμμάτων



kozani-sto-fos-mykinaiko-nekrotafeio-me-31-asylitous-tafous

Έναν πραγματικό θησαυρό, ένα μυκηναϊκό νεκροταφείο με 31 ασύλητους τάφους, με πλήθος κοσμημάτων και αρκετούς τύπους αγγείων, αποκάλυψαν οι αρχαιολόγοι στη θέση Λογκάς, στην Ελάτη Κοζάνης, σε μικρή απόσταση από την Αιανή και το φράγμα Ιλαρίωνα της ΔΕΗ.

Σύμφωνα με το Έθνος, ο αρχαιολογικός χώρος εκτείνεται σε 455 στρέμματα, από τα οποία έχουν ανασκαφεί μόλις τα 12,5 στρέμματα. Οι 31 ταφές χρονολογούνται στην Ύστερη Εποχή του Χαλκού (1600-1100 π.Χ.), ενώ έχουν επίσης εντοπιστεί και άλλες της Πρώιμης Εποχής του Χαλκού (3000-2000 π.Χ.), αλλά και της Μέσης Εποχής του Χαλκού (2000-1600 π.Χ.).

«Επιβεβαιώνεται πλέον η μυκηναϊκή παρουσία στην Άνω Μακεδονία, με διαφορετικές μορφές εγκατάστασης και εμπλουτίζεται συνεχώς η γνώση μας» δηλώνει στην εφημερίδα η αρχαιολόγος Γεωργία Καραμήτρου-Μεντεσίδη, η οποία θα κάνει τη σχετική ανακοίνωση την Πέμπτη, κατά την πρώτη μέρα των εργασιών της 29ης Επιστημονικής Συνάντησης για το Αρχαιολογικό Έργο στη Μακεδονία και στη Θράκη.

Πηγή: news.in.gr

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.