Ανακοίνωση της Λαϊκής Ενότητας Εορδαίας για τις τραγικές ελλείψεις στο Μποδοσάκειο Νοσοκομείο



mpodosakeio nosok ptol987Στα όρια της κατάρρευσης λειτουργεί το Μποδοσάκειο Νοσοκομείο, σε βαθμό που μας κάνει να αναρωτιόμαστε αν η πλήρης κατάρρευση είναι ο στόχος της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ.

Τα διαχρονικά προβλήματα που αναφέραμε και στο παρελθόν, η επείγουσα ανάγκη προσλήψεων ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού, οι ελλείψεις κι η υπερεντατικοποίηση της εργασίας, η τραγελαφική κατάσταση με τις εφημερίες σε Παιδιατρική και Μαιευτική να λειτουργούν …εκ περιτροπής σε Κοζάνη και Πτολεμαΐδα, ήταν μόνο  αρχή. Το τμήμα με την μεγαλύτερη κίνηση ασθενών, το ΤΕΠ, άρχισε ήδη να παραπέμπει κόσμο στην Κοζάνη λόγω ελλείψεων σε προσωπικό.

Η τραγική υποστελέχωση του νοσοκομείου, οι τεράστιες ελλείψεις στην Παθολογική κλινική,  στο Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών (ΤΕΠ), και στην Χειρουργική, οδήγησαν στις 25/2 στην παραίτηση του Χρήστου Κατσίνα, από τη θέση του διοικητή του Μποδοσάκειου νοσοκομείου και από τη θέση του διευθυντή της Ιατρικής Υπηρεσίας του νοσοκομείου.

Ο Χ.Κ μάλιστα, κατεξοχήν αρμόδιος, δήλωσε ότι θα κλείσει τον Μάρτιο η Παθολογική κλινική (!!!), καθώς παραιτούνται οι 3 από τους 4 ειδικευόμενους γιατρούς, όπως και ότι δεν υπάρχει η δυνατότητα λειτουργίας του ΤΕΠ (!!!) τον Μάρτιο. Μάλιστα κατηγόρησε τις μνημονιακές πολιτικές και όλες τις κυβερνήσεις που κυβέρνησαν τα τελευταία χρόνια, γιατί «έχουν να γίνουν προσλήψεις εδώ και 6-7 χρόνια», ενώ ,  δήλωσε ότι οι επανειλημμένες εκκλήσεις του προς την 3η Υγειονομική Περιφέρεια και προς το Υπουργείο Υγείας δεν είχαν αποτέλεσμα.   «Δεν μπορώ να συνεχίσω να είμαι διοικητής ή διοικητεύων σε ένα νοσοκομείο που υποκρύπτει κινδύνους και δεν μπορώ να γίνω τιμητής της ανθρώπινης ζωής κανενός. Διότι, θεωρώ ότι η ανθρώπινη ζωή είναι πάνω από όλα, υποβάλλω την παραίτησή μου», κατέληξε.

Εμείς τι να προσθέσουμε, πέρα από τις εγκληματικές ευθύνες όσων υπηρετούν τα μνημόνια, που κοστίζουν ήδη ανθρώπινες ζωές;

Η Λαϊκή Ενότητα Εορδαίας διεκδικεί όχι απλά προσλήψεις, αλλά μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, αξιοπρεπείς μισθούς και πληρωμές στην ώρα τους, για να αλλάξει δραστικά προς το καλύτερο η κατάσταση στα δημόσια Νοσοκομεία. Ο κόσμος όλο και περισσότερο καταφεύγει στα Δημόσια Νοσοκομεία εξαιτίας της φτώχειας ,  το ιατρικό-νοσηλευτικό προσωπικό έχει ξεπεράσει τα όριά του, η κατάσταση έχει γίνει επικίνδυνη.

Η Υγεία των ανθρώπων δεν μπορεί να μπει σε κοστολόγια. Αν θέλουν να κάνουν περικοπές οι μνημονιακοί εκπρόσωποι από το ΣΥΡΙΖΑ ως τη ΝΔ (που δε θέλουν), να τις κάνουν στα κέρδη των τραπεζιτών, των εφοπλιστών, των μεγαλοεργολάβων, της Εκκλησίας. Δραστική αύξηση για την Υγεία τώρα! Η Υγεία είναι το ύψιστο αγαθό και δεν θα το θυσιάσουμε στο βωμό των μνημονίων, στο βωμό μιας αποκτηνωμένης Ευρωζώνης και ΕΕ!

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.