Π. Κουκουλόπουλος: «Η πρωτοβουλία μας δεν στοχεύει μόνο στην ενότητα της παράταξης, αλλά πρωτίστως της κοινωνίας»

koukoulopoulos_paris

“Η πρωτοβουλία μας να ενωθούν όλες οι πολιτικές δυνάμεις που κινούνται στο χώρο της σοσιαλδημοκρατίας, του προοδευτικού κέντρου και της ανανεωτικής αριστεράς δεν στοχεύει μόνο στην επανασυγκρότηση και την ισχυροποίηση της μεγάλης Δημοκρατικής παράταξης, που τόσο ανάγκη έχει η χώρα, αλλά πρωτίστως στο να περάσει ένα ξεκάθαρο και δυνατό μήνυμα ενότητας προς την κοινωνία.

Αυτό ακριβώς που έχει ανάγκη, περισσότερο από ποτέ άλλοτε, η κοινωνία μας καθώς οι πολίτες που έχουν καταλάβει πολύ καλά πως οδηγηθήκαμε σε τρία μνημόνια, και ίσως οδηγηθούμε σε τέταρτο, επειδή δεν υπήρξε ενότητα μεταξύ μας, απαιτούν να συμφωνήσουμε επιτέλους και να εργαστούμε όλοι μαζί κάνοντας όσα χρειάζεται για να βγούμε από τη μακροχρόνια κρίση”.

Σ΄ αυτή την ανάγκη, που είναι ταυτόχρονα και το μεγάλο στοίχημα της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, εστίασε το μέλος της Κ.Π.Ε. του ΠΑΣΟΚ Πάρις Κουκουλόπουλος μιλώντας σήμερα το πρωί στην ΕΡΤ Κοζάνης σχετικά με τη συγκρότηση του Περιφερειακού Συντονιστικού οργάνου της Δυτικής Μακεδονίας, η οποία ξεκινά με την εκδήλωση της Κυριακής 21 Φεβρουαρίου 2016, στις 11 το πρωί στο Εργατικό Κέντρο Κοζάνης.

Ο κ. Κουκουλόπουλος αφού υπογράμμισε πως η συγκρότηση του ενιαίου πολιτικού φορέα της κεντροαριστεράς γίνεται μέσω ενός ξεκάθαρου “οδικού χάρτη”, χωρίς προαπαιτούμενα, αποκλεισμούς, μηχανισμούς και μεθοδεύσεις και ότι η πρόσκληση για συμμετοχή απευθύνεται προς όλους, τόνισε χαρακτηριστικά ότι: “Η ουσία της προσπάθειας μας δε βρίσκεται στις συμφωνίες κορυφής  και φυσικά δεν καθορίζεται από προσωπικές πολιτικές και επιδιώξεις. Βρίσκεται στην αταλάντευτη θέληση μας να εκφράσουμε όσο καλύτερα γίνεται τους πολίτες, καταθέτοντας ένα πολιτικό πρόγραμμα που θα είναι ξεκάθαρο και θα δίνει λύσεις στα πραγματικά προβλήματα. Ακριβώς γι’ αυτό οι  διαδικασίες που ξεκινούν την Κυριακή είναι ανοιχτές σε όλες τις θεσμικές  εκφράσεις της παράταξης που καλούνται να βάλουν τη σφραγίδα τους στο εγχείρημα.

Σήμερα, μετά από μια μεγάλη περίοδο που κάποιοι μοίραζαν ψεύτικες υποσχέσεις και παραπλανούσαν, όπως συνέβη με τον κ. Σαμαρά και τον κ. Τσίπρα, οι πολίτες θέλουν να ακούσουν θέσεις και προτάσεις που δεν θα υπόσχονται “μαγικές λύσεις”, αλλά συγκεκριμένα και ρεαλιστικά βήματα.

Γι΄ αυτό μας ακούνε όλους έχοντας καταλάβει πως ο λαϊκισμός μόνο επιπλέον δεινά μας φόρτωσε και εμείς είμαστε έτοιμοι να μιλήσουμε ανοιχτά και θαρρετά για όλα, για να μην υπάρξουν και άλλες χαμένες ευκαιρίες, για να μη γίνουν και άλλα βήματα προς τα πίσω.

Όλα αυτά, όμως, δεν θα έχουν κανένα νόημα και καμιά απήχηση αν δεν βασιστούν σε μία και μόνη επιλογή. Την ενότητα. Εμείς είμαστε έτοιμοι, όπως ήμασταν πάντα, να παλέψουμε γι΄ αυτήν γιατί πολύ απλά δεν υπάρχει άλλος δρόμος.

Μακάρι να το έχουν καταλάβει και αυτοί που μέχρι σήμερα βάσιζαν την πολιτική τους ύπαρξη στο διχασμό και τη διχόνοια. Αν δεν το κατάλαβαν θα τους το εξηγήσουν οι πολίτες”.

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.