Εργολαβικές εταιρείες παύουν την δραστηριότητα τους στα Ορυχεία της ΔΕΗ

orixeio_dei1

Πέντε τουλάχιστον εργολαβικές εταιρείες χωματουργικών εργασιών στα Ορυχεία της ΔΕΗ έχουν αναστείλει την δραστηριότητα τους λόγω οικονομικών προβλημάτων, αφού, η Επιχείρηση δεν τους καταβάλλει τα οφειλόμενα, με αποτέλεσμα οι εργαζόμενοι να παραμένουν απλήρωτοι για πέντε μήνες.

Τα παραπάνω υποστηρίζει ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Πτολεμαΐδας, Τάσος Τσιλφίδης, υποστηρίζοντας, ότι το φαινόμενο θα ενταθεί, εάν η ΔΕΗ δεν ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις της, προϊδεάζοντας ακόμη και για απολύσεις που θα εκτινάξουν στα ύψη, τους δείκτες ανεργίας στην περιοχή.

Σημειώνει, ότι, ο αριθμός των απασχολουμένων σε κάθε εργολαβία ανέρχεται κατά Μ. Ο στους διακοσίους, οι οποίοι, διεκπεραιώνουν το 60% του έργου της εξόρυξης του λιγνίτη και το υπόλοιπο 40% οι μόνιμοι υπάλληλοι της Εταιρείας. Στην επιστολή του προς τον πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο της ΔΕΗ ΑΕ ο κ. Τσιλφίδης, ζητά την άμεση αποπληρωμή των οφειλών της  προς τους εργολάβους για να πληρωθούν και οι εργαζόμενοι.

Πληροφορίες, από άλλες πηγές, αναφέρουν ότι και άλλες  Εταιρείας ασφυκτιούν, λόγω ρευστότητας και δεν αποκλείεται να οδηγηθούν  σε παύση των εργασιών.

ΕΡΤ ΚΟΖΑΝΗΣ- ΣΥΝΤΑΞΗ: Μαίρη Κεσκιλίδου

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.