Δυτική Μακεδονία: Η Περιφέρεια των 50 λιμνών – Τα ονόματα των λιμνών, του Σταύρου ΚαπλάνογλουΔΥΤ.ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ Η ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΤΩΝ 50 ΛΙΜΝΩΝ

ΤΑ ΟΝΟΜΑΤΑ ΤΩΝ ΛΙΜΝΩΝ του Στ.Καπλάνογλου Γεωπόνου

Μεταδόθηκε από το Flash tv, η πρώτη εκπομπή, στα πλαίσια της ΑΕΙΦΟΡΙΑΣ,την ημέρα των Χριστουγέννων, η οποία αναφέρεται στις 50 λίμνες της περιοχής της Δυτ. Μακεδονίας και τον ανεκμετάλλευτο πλούτο τους.

Στις εποχές που ζούμε, η αναζήτηση ευκαιριών για ανάδειξη της οικονομίας είναι απαραίτητη. Πρέπει να εκμεταλλευτούμε το όποιο συγκριτικό πλεονέκτημα διαθέτουμε, για να ξεβαλτώσουμε, από το τέλμα, που μας έσπρωξαν εγχώριοι και ξένοι παράγοντες.

Η πατρίδα μας έχει πολλές δυνατότητες ανάκαμψης, αν εκμεταλλευτεί τους πόρους που υπάρχουν και, μέχρι στιγμής, κανείς δεν θέλησε ή δεν μπόρεσε να καταγράψει, σωστά και να τους μελετήσει, ώστε να κερδίσει ό,τι καλό έχουν μέσα τους για τη βελτίωση της ζωής όλων μας.

Τέτοιους, θεωρώ, ότι διαθέτει και η περιοχή μας και με τις μικρές μας δυνάμεις και γνώσεις, θα μας επιτρέψετε να αναδείξουμε, κάποιες στη Δυτ. Μακεδονία και δεν είναι άλλες από τις λίμνες. Αυτές κρύβουν μέσα τους και γύρω τους απίστευτες δυνατότητες οικονομικής προσφοράς για τον τόπο.

Υπάρχουν άπειρες δυνατότητες εκμετάλλευσης, για τουρισμό, δράση, αναψυχή και αθλητισμό, καθώς και για παραγωγή ψαριών και αλιεία, ορθολογική εκμετάλλευση για άρδευση των αγρών και για πολλές ανάλογες δράσεις.