Η Βιβλιοθήκη σας προσκαλεί να πάρετε μέρος στις Χριστουγεννιάτικες δράσεις της,yugouiyglguiΗ Βιβλιοθήκη σας προσκαλεί να πάρετε μέρος στις Χριστουγεννιάτικες δράσεις της, τη Δευτέρα 21 Δεκεμβρίου 2015

Στις 17:00μ.μ, στο χώρο του media lab ελάτε να δημιουργήσετε, με τη βοήθεια της κ. Μένης Γκουλιώνη, τις δικές σας χριστουγεννιάτικες κατασκευές με την τεχνική του decoupage.

Decoupage (από το Γαλλικό “decouper” = “κόβω”) είναι η διακοσμητική τεχνική που χρησιμοποιεί χάρτινα μοτίβα για να αλλάξει την όψη αντικειμένων από ξύλο, χαρτί, γυαλί, πέτρα, πηλό, μεταλλικές ή πλαστικές επιφάνειες. Στην πραγματικότητα και στις επαγγελματικές εφαρμογές της φυσικά, αφού πρόκειται για μια πραγματική τέχνη γνωστή από τον 18ο αιώνα, το decoupage συνδυάζει το κολλάζ με την ζωγραφική και είναι πραγματικά πολύ δύσκολο για έναν ερασιτέχνη να ξεχωρίσει που …σταματά το χαρτί και αρχίζει το χρώμα.

Όμως, όπως ακριβώς με την ζωγραφική, τα ψηφιδωτά, το κολλάζ και κάθε είδους τεχνική που αφορά χειροτεχνίες και κατασκευές, δεν είναι αναγκαίο να είστε επαγγελματίας ή να γνωρίζετε σε όλο το βάθος τις λεπτομέρειες κάθε διαδικασίας για φτιάξετε πολύ όμορφα αντικείμενα για το σπίτι σας, οι βασικές οδηγίες, η καλή διάθεση και λίγη φαντασία είναι υπεραρκετά.

Προσοχή!!!Μην ξεχάσετε να φέρετε μαζί σας και τα αντικείμενα που θέλετε να διακοσμήσετε.

Στις 19:00μ.μ, στο Αρχοντικό Λασσάνη, μπορείτε να παρακολουθήσετε αγγλικά χριστουγεννιάτικα παραμύθια και κάλαντα από τις κ. Nicola Harrington και κ. Έλενα Τσιόπτσια.

Ένα σχόλιο στο άρθρο “Η Βιβλιοθήκη σας προσκαλεί να πάρετε μέρος στις Χριστουγεννιάτικες δράσεις της,

  1. Ανδρέας Αλεξόπουλος

    - Edit

    Απαντήστε

    “αγγλικά χριστουγεννιάτικα παραμύθια και κάλαντα” … μάλιστα! Κάπου χαμένα στη Βιβλιοθήκη Κοζάνης σίγουρα θα υπάρχου και ελληνικά παραμύθια και κάλαντα … τα αγγλικά που κολλάνε;;;

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.