Ενημέρωση από τη ΔΕΗ των ωφελουμένων μαθητών της Εορδαίας για τον επαγγελματικό προσανατολισμόsrhtsrhtrtyhsrty

Εκδήλωση για  την ενημέρωση των 50 μαθητών της Β΄ Λυκείου  της Εορδαίας , που έχουν επιλεγεί  να παρακολουθήσουν το πρόγραμμα Επαγγελματικού Προσανατολισμού  το οποίο υλοποιείται με πρωτοβουλία  της  ΔΕΗ,  πραγματοποιήθηκε  την Παρασκευή  στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου Εορδαίας.

Υποδεχόμενος τα παιδιά ο Δήμαρχος Εορδαίας Σάββας Ζαμανίδης, επεσήμανε ότι ο Δήμος ανταποκρίθηκε στο κάλεσμα της ΔΕΗ , για την εφαρμογή του προγράμματος καθώς θα αποτελέσει ένα καλό εργαλείο στην επιλογή τους σχετικά με το επάγγελμα που θα ακολουθήσουν , ενώ διευκρίνησε ότι η επιλογή των μαθητών  έγινε υπό την ευθύνη των Σχολικών Μονάδων.

Διαθέτοντας και  την εμπειρία του εκπαιδευτικού ο κ. Ζαμανίδης απευθύνθηκε στους μαθητές τονίζοντας  μεταξύ άλλων: «Το συγκεκριμένο πρόγραμμα , που αποτελεί μία σοβαρή διαδικασία και θα έπρεπε να δίνεται μεγαλύτερη βαρύτητα από το σύστημα εκπαίδευσης , θα σας βοηθήσει με τρόπο μεθοδικό και επιστημονικό να  προσδιορίσετε καλύτερα την επιλογή των σπουδών σας και  κατά συνέπεια του επαγγέλματός σας ,  υπό την καθοδήγηση των ειδικών».

Στην σημαντικότητα του προγράμματος και στα θετικά αποτελέσματά του  αναφέρθηκε ο Διευθυντής Εταιρικών Σχέσεων και Επικοινωνίας της ΔΕΗ  Δημήτρης Καρέλης προσθέτοντας ότι: « Μέσα από διάφορα ΤΕΣΤ , που θα διαρκούν πάνω από τρεις ώρες , θα προσδιορίζονται και θα περιγράφονται οι ικανότητες , οι δεξιότητες και κάποια χαρακτηριστικά  των παιδιών , από όπου θα φαίνονται οι γενικές και οι ειδικότερες δυνατότητές τους και ποιες Σχολές «ακουμπάνε»,ώστε να πάρουν τη σωστή απόφαση για το μέλλον τους».

Για την φιλοσοφία του προγράμματος και για  την όλη διαδικασία εφαρμογής του, οι μαθητές ενημερώθηκαν από τα αρμόδια στελέχη της ΔΕΗ.

Ένα σχόλιο στο άρθρο “Ενημέρωση από τη ΔΕΗ των ωφελουμένων μαθητών της Εορδαίας για τον επαγγελματικό προσανατολισμό

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.