Κοζάνη: Αυξημένες τιμές στα αιωρούμενα σωματίδια και σήμερα Τρίτη – Τι λέει η Περιφέρειαripansi kozanis235235Από την Π.Ε. Κοζάνης ανακοινώνεται ότι λόγω των αυξημένων τιμών μέτρησης αιωρούμενων σωματιδίων που παρατηρήθηκαν σήμερα, γεγονός το οποίο οφείλεται κυρίως στις ιδιαίτερες καιρικές συνθήκες και την δραστηριότητα των ορυχείων,  υπήρξε άμεση ανταπόκριση- συνεννόηση  του Αντιπεριφερειάρχη της Π.Ε. Κοζάνης κ. Παναγιώτη Πλακεντά με τον Γενικό Διευθυντή κ. Στέφανο Παλαβό, καθώς και  με τα αρμόδια όργανα του ΛΚΔΜ, για την λήψη έκτακτων μέτρων και τον περιορισμό της ρύπανσης.

Αναλυτικότερα ζητήθηκε:

Να ενταθούν τα μέτρα περιορισμού των εκπομπών σκόνης ( εντατικοποίηση διαβροχών, έλεγχος ταχύτητας φορτηγών) κτ..λ
Να σταματήσουν προσωρινά οι δραστηριότητες των ορυχείων και των εργολάβων, μέχρι τη μείωση των τιμών στα φυσιολογικά επίπεδα.

Σε κάθε περίπτωση οι υπηρεσίες της Π.Ε. Κοζάνης και το κέντρο Περιβάλλοντος, ελέγχουν την εξέλιξη του φαινομένου, προκειμένου να προστατεύσουν την υγεία των πολιτών.

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.