Στα Γρεβενά η επόμενη εκδήλωση της 3ης Μπιενάλε Αρχιτεκτονικής και Αστικής ΑποκατάστασηςsssliuyilughyiΣτα Γρεβενά θα πραγματοποιηθεί η επόμενη εκδήλωση της 3ης Μπιενάλε Αρχιτεκτονικής και Αστικής Αποκατάστασης  BRAU3  (“Biennale del Restauro Architettonico & Urbano”) Δυτικής Μακεδονίας.

Συγκεκριμένα την Τετάρτη 9 Δεκεμβρίου 2015 και ώρα 18.00 στην αίθουσα εκδηλώσεων του κτιρίου της Περιφερειακής Ενότητας Γρεβενών, θα διεξαχθεί εσπερίδα με θέμα «Επισκόπηση μνημειακών κατασκευών του Δυτικομακεδονικού χώρου”.
Το πρόγραμμα της εσπερίδας έχει ως εξής:

18:00      Έναρξη Εσπερίδας – Χαιρετισμοί
18:30      Εισηγήσεις
18:30      Γεώργιος Τσότσος (Τ.Μ., ΜΑ Πολιτισμικών Σπουδών, DEA Ιστορίας Επιστημών   και Τεχνολογίας, Δρ. Πολεοδομίας, Xωροταξίας & Περιφερειακής Aνάπτυξης, Μεταδιδακτορικός Ιστορικής Γεωγραφίας, Σχολικός Σύμβουλος Β’βάθμιας Εκπαίδευσης)
“Γεωγραφική επισκόπηση της παραδοσιακής αρχιτεκτονικής του Δυτικομακεδονικού χώρου. Προτάσεις για αξιοποίηση”

19:15      Κωνσταντίνος Ντέλμας (Π.Μ., μέλος της Διοικούσας Επιτροπής του Τ.Ε.Ε./Τ.Δ.Μ.) & Ιωάννης Ντώνας (Π.Μ., Πρόεδρος της Νομαρχιακής Επιτροπής Γρεβενών του Τ.Ε.Ε./Τ.Δ.Μ.)
“Αποκατάσταση και Ανάδειξη Πετρογέφυρων περιοχών Γρεβενών και Βοΐου”

20:00  Ερωτήσεις / Απαντήσεις
20:30 Κλείσιμο Ημερίδας – Συμπεράσματα

Η  Μπιενάλε στην Κοζάνη διοργανώνεται από το ΤΕΕ/Τμήμα Δυτικής Μακεδονίας, το Δήμο Κοζάνης, το Σύνδεσμο Γραμμάτων και Τεχνών Π.Ε. Κοζάνης, το Εργαστήριο Μορφολογίας-Ρυθμολογίας του Τμήματος Αρχιτεκτόνων του Δ.Π.Θ και τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού και του Ελληνικού Τμήματος του Διεθνούς Συμβουλίου Μνημείων και Τοποθεσιών (ICOMOS).

Η έκθεση έργων Αρχιτεκτονικής αποκατάστασης λειτουργεί  έως και την Κυριακή 13 Δεκεμβρίου στο Λαογραφικό Μουσείο Κοζάνης, τις καθημερινές 8:30~14:00 και 17:30~20:00 και το Σαββατοκύριακο 8:30 με 14:00, με ελεύθερη είσοδο.

Κατά την διάρκεια της έκθεσης τις καθημερινές (πρωϊνές ώρες), θα πραγματοποιούνται στο Λαογραφικό Μουσείο Κοζάνης από μέλη-μηχανικούς του ΤΕΕ/Τμήματος Δυτικής Μακεδονίας εκπαιδευτικές παρουσιάσεις σε σχολεία, με θέμα την αρχιτεκτονική κληρονομιά στη Δυτική Μακεδονία και τους τρόπους διατήρησής της.

Οι δράσεις της Μπιενάλε, που θα συνεχιστούν μέχρι και τις 13 Δεκεμβρίου, το αναλυτικό πρόγραμμα των οποίων είναι αναρτημένο στην ιστοσελίδα του ΤΕΕ/ΤΔΜ www.tdm.tee.gr , πραγματοποιούνται με την υποστήριξη της ΔΕΗ ΑΕ και του ΕΚΕΤΑ/ΙΔΕΠ.

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.