ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας, Καστοριά: Ενδιαφέρουσα ημερίδα για τη Νεανική και Γυναικεία Επιχειρηματικότηταinvitation_newΤι είδους είναι τα σύγχρονα χρηματοδοτικά εργαλεία που μπορούν να ενισχύσουν μια νέα επιχείρηση; Ποια είναι τα χαρακτηριστικά της Νεανικής και Γυναικείας επιχειρηματικότητας που τις κάνουν να ξεχωρίζουν; Ποιες νέες ευκαιρίες δίνουν τα Περιφερειακά Προγράμματα για τους ενδιαφερόμενους για «επιχειρείν» στην Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας; Τι μπορούμε να μάθουμε από πετυχημένα παραδείγματα γυναικών και νέων επιχειρηματιών που επιμένουν επιχειρηματικά εν μέσω μιας δυσχερούς οικονομικής πραγματικότητας;

Αυτό είναι το θέμα της εκδήλωσης που διοργανώνει το Τμήμα Μακεδονίας του Τομέα Ανάπτυξης Γυναικών Μάνατζερ και Επιχειρηματιών (ΤΟΓΜΕ) της Ελληνικής Εταιρίας Διοικήσεως Επιχειρήσεων (ΕΕΔΕ), σε συνεργασία με τo ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας και το Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας, την Παρασκευή 27 Νοεμβρίου 2015, στην Καστοριά, στις 18:00, στο Αμφιθέατρο του ΤΕΙ.

Στο πρώτο μέρος της εκδήλωσης, η κ. Κατερίνα Σαρρή, Καθηγήτρια Πανεπιστημίου Μακεδονίας, η κ. Ελπίδα Σαμαρά, Επιστημονική Συνεργάτης Πανεπιστημίου Δυτ. Μακεδονίας, ο κ. Αρίστος Δοξιάδης, Openfund, η κ. Αθηνά Νουσιοπούλου, Venture Garden και η κ. Αμαλία Κούσκουρα, Αντιπεριφερειάρχης Ανάπτυξης, Επιχειρηματικότητας & Εμπορίου Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας, θα αναδείξουν σύγχρονους τρόπους και ευκαιρίες χρηματοδότησης νεοφυών αλλά και υπαρχουσών επιχειρήσεων.

Στο δεύτερο μέρος, γυναίκες και νέοι επιχειρηματίες που «επιχειρούν», όπως η κ. Χαρά Κουτάλου, Matrix – AGRENIO, ο κ. Αθανάσιος Μπαγκατζούνης, Μάρκος Μπαγκατζούνης & Υιοί Α.Ε.Β.Ε. – El Greco Natural Herbs & Teas, η κ. Χριστίνα Δηματάτη, MyYoghurt, ο κ.Θωμάς Μόσχος, Θωμάς Μόσχος Τυροκομικά και ο κ. Πέτρος Κούστας, Ξηραντήριο Γουνοδερμάτων, θα μιλήσουν για την ιδέα τους και πώς την υλοποιήσανε, τα εμπόδια και τις προκλήσεις που αντιμετωπίσανε, άλλα και το όραμά τους για το μέλλον.

Την οργανωτική επιτροπή της εκδήλωσης αποτελούν οι κυρίες Εύη Κατσάνου και Μαρία Σχοινά από τον ΤΟΓΜΕ και οι καθηγητές Ευάγγελος Σίσκος από το ΤΕΙ Δυτ. Μακεδονίας στην Καστοριά και Ιωάννης Μπακούρος από το Πανεπιστήμιο Δυτ. Μακεδονίας. Η είσοδος στην εκδήλωση είναι ελεύθερη με προαπαιτούμενη τη δήλωση συμμετοχής.

Για περαιτέρω πληροφορίες μπορείτε να απευθύνεστε στα γραφεία της ΕΕΔΕ – Τμήμα Μακεδονίας, Λ. Σοφού 3, Θεσσαλονίκη, τηλ. 2310 553 318–19, αρμόδια η κ. Φλώρα Σαλαγιάννη και στο ΤΕΙ Δυτ. Μακεδονίας στην Καστοριά, αρμόδιος ο Καθ. Ευάγγελος Σίσκος, τηλ. 6976 790126.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
Παρασκευή 27 Νοεμβρίου 2015

17:30 – 18:00

Προσέλευση – Καφές καλωσορίσματος

Νέα Χρηματοδοτικά Εργαλεία

18:00 – 18:15

Χαιρετισμοί:

Καθ. Νικόλαος Ασημόπουλος, Πρόεδρος ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας

Καθ. Ευάγγελος Σίσκος, Αν. Προέδρου ΤΕΙ ΔΜ Διεθνών Σχέσεων και Μεταπτυχιακών Σπουδών

Κα Λιάνα Γούτα, Πρέδρος ΤΟΓΜΕ- ΕΕΔΕ τμήμα Μακεδονίας

Καθ. Ιωάννης Μπακούρος, Πρόεδρος, τμ. Μηχανολόγων Μηχ/κών Πανεπιστημίου Δυτ. Μακεδονίας

18:15 – 18:30

Καθ. Κατερίνα Σαρρή, Πανεπιστήμιο Μακεδονίας και Δρ. Ελπίδα Σαμαρά, Επιστημονική Συνεργάτης Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας

«Νέα Γυναίκα Μόνη Ψάχνει»

18:30 – 18:45

Κος Αρίστος Δοξιάδης, Open Fund

«Χρηματοδότηση Νεοφυών Επιχειρήσεων»

18:45 – 19:00

Κα Αθηνά Νουσιοπούλου, Venture Garden

«Υποβοήθηση και Ενίσχυση Ιδεών με Επιχειρηματικό Ενδιαφέρον»

19:00 – 19:15

Κα Αμαλία Κούσκουρα, Αντιπεριφερειάρχης Ανάπτυξης, Επιχειρηματικότητας & Εμπορίου Περιφέρειας Δ. Μακεδονίας

«Ενίσχυση Νέων Επιχειρηματικών Δράσεων μέσα από τα Περιφερειακά Προγράμματα της ΠΔΜ»

19:15 – 19:30

Διάλειμμα – Καφές

Επιχειρηματικά Παραδείγματα– Success Stories

19:30 – 19:45

Κα Χαρά Κουτάλου, MatrixAGRENIO

«Καινοτομία και Νέες Τεχνολογίες στον Αγροτοδιατροφικό Τομέα»

19:45 – 20:00

Kος Αθανάσιος Μπαγκατζούνης, Μάρκος Μπαγκατζούνης & Υιοί Α.Ε.Β.Ε. – El Greco Natural Herbs & Teas

«Η Nέα Στρατηγική της Εταιρείας και η Ανάπτυξη Νέων Προϊόντων»

20:00 – 20:15

Κα Χριστίνα Δηματάτη, MyYoghurt

«Η Εξωστρέφεια ως Εργαλείο Εξόδου από την Κρίση»

20:15 – 20:30

Κος Θωμάς Μόσχος, Θωμάς Μόσχος Τυροκομικά

«Σημερινή Πραγματικότητα και Νέος Εοιχειρηματίας»

20:30 – 20:45

Κος Πέτρος Kούστας, Ξηραντήριο Γουνοδερμάτων

«Νέα Προϊόντα και Ευκαιρίες στον Κλάδο της Γουνοποιίας»

20:45 – 21:00

Ερωτήσεις – Συζήτηση

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.