Σε υψηλά επίπεδα τα αιωρούμενα σωματίδια στην Π.Ε. Κοζάνης – Τι λέει η Περιφέρειαdei_ergostasio

Από την Π.Ε. Κοζάνης  ανακοινώνεται  ότι επειδή τα επίπεδα συγκέντρωσης των αιωρούμενων σωματιδίων (ΑΣ 10), παραμένουν σε υψηλά επίπεδα λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών (άπνοια, θερμοκρασιακή αναστροφή), την εκτεταμένη καύση γεωργικών υπολειμμάτων και την συσσώρευση σκόνης από τη Σαχάρα, έγιναν συστάσεις στη ΔΕΗ για την λήψη πρόσθετων μέτρων καταστολής των εκπομπών σκόνης (εντατικοποίηση διαβροχών, απαγόρευση εκκίνησης μονάδων κ.τ.λ), τα οποία θα εφαρμοστούν μέχρι την Κυριακή 22-11-2015.

Επιπρόσθετα καλούνται οι αγρότες να μην καίνε τα γεωργικά υπολείμματα  τις μέρες αυτές μέχρι την εκτόνωση και μείωση των ρύπων. Αναμένεται βελτίωση της ποιότητας της ατμόσφαιρας το αμέσως επόμενο χρονικό  διάστημα, λόγω αλλαγής του καιρού.

Σε κάθε περίπτωση οι υπηρεσίες της Περιφέρειας παρακολουθούν το φαινόμενο και αν χρειασθεί θα λάβουν και άλλα πρόσθετα μέτρα.

Ένα σχόλιο στο άρθρο “Σε υψηλά επίπεδα τα αιωρούμενα σωματίδια στην Π.Ε. Κοζάνης – Τι λέει η Περιφέρεια

  1. ΠΟΛΥ ΣΑΦΕΙΣ ΕΙΣΤΕ ΕΚΕΙ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ. ΤΑ ΜΕΤΡΑ ΠΟΥ ΘΑ ΠΑΡΕΤΕ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΚΑΙΝ ΚΑΛΑΜΙΕΣ ΟΙ ΑΓΡΟΤΕΣ;;;

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.