Περιφέρεια και Δήμος Σερβίων – Βελβεντού στη διεθνή τουριστική έκθεση Philoxenia 2015111srtyhrtyhtryhtry

“Ζήσε αλλιώς… Νιώσε αλλιώς…” Η συμμετοχή της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας στην 31η Philoxenia

Με επιτυχία στέφθηκε η συμμετοχή της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας στη διεθνή τουριστική έκθεση Philoxenia 2015, η οποία έληξε την Κυριακή, στο Διεθνές Εκθεσιακό Κέντρο Θεσσαλονίκης.

Η Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας, με το μήνυμα “Ζήσε αλλιώς …, Νιώσε αλλιώς…” και στοχεύοντας στον επανακαθορισμό της θέσης της στην τουριστική βιομηχανία με τη δημιουργία ενός διακριτού, ελκυστικού και αυθεντικού τουριστικού προϊόντος, το οποίο θα συνδέεται με την ταυτότητα της περιοχής και θα ενσωματώνει την εικόνα της, διασφαλίζοντας ποιότητα στην εμπειρία της αναψυχής, προσπάθησε μέσω της συμμετοχής της στη PHILOXENIA 2015 να αφήσει το στίγμα της και να δημιουργήσει θετικές εντυπώσεις, οι οποίες θα μετουσιωθούν σε άμεσα και απτά αποτελέσματα.

Η Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας, με βάση τον ιδιαίτερο χαρακτήρα και τη φυσιογνωμία της περιοχής, σχεδιάζει την ανάπτυξη και προώθηση ενός τουριστικού προϊόντος, με ενιαία εικόνα και περιεχόμενο ως προορισμός ποιοτικών εναλλακτικών “εμπειριών” και απώτερο σκοπό την αύξηση της ελκυστικότητας, την ενίσχυση της εξωστρέφειας και την άμβλυνση των ενδοπεριφερειακών ανισοτήτων υπό τον όρο πάντοτε της αειφορικής διαχείρισης.

Η παρουσίαση της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας, ως ενός ενιαίου εναλλακτικού προορισμού (αγροτουρισμός, πολιτιστικός, θρησκευτικός, βιομηχανικός, γαστρονομικός, φυσιολατρικός, κλπ.), προωθήθηκε και μέσα από την ανάδειξη των παραδοσιακών και τοπικών προϊόντων που διαθέτει (διασύνδεση αγροδιατροφής και τουρισμού, καλάθι προϊόντων Δυτικής Μακεδονίας, συνεργατικά δίκτυα).

Για την ώθηση της τουριστικής κίνησης στην τρέχουσα περίοδο κλείστηκαν συγκεκριμένα ραντεβού με Hosted Buyers της διεθνούς έκθεσης, έγιναν επαφές και συζητήσεις, ενώ παράλληλα το χορευτικό τμήμα του Συλλόγου Κλεισουριαίων Θεσσαλονίκης βρέθηκε στο χώρο του περιπτέρου και έδωσε έναν άλλο τόνο στη συμμετοχή της Περιφέρειας, παρουσιάζοντας παραδοσιακά δρώμενα της περιοχής μας και ξεσηκώνοντας τόσο τους υπόλοιπους εκθέτες όσο και τους επισκέπτες της έκθεσης.

Η Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας εκφράζει τις ευχαριστίες της τόσο στους Δήμους, όσο και στους ιδιώτες και επιχειρηματίες, καθώς και στο Σύλλογο Κλεισουριαίων Θεσσαλονίκης που συνεισέφεραν στη οργάνωση του περιπτέρου, με την προσφορά φυλλαδίων και την προσωπική τους παρουσία στην έκθεση.

Η Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας, έχοντας ως όραμα τη δημιουργία ενός καινοτόμου ελκυστικού και ολοκληρωμένου τουριστικού προϊόντος, θα συνεχίσει τις προσπάθειές της σε συνεργασία με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς, για την προώθηση, προβολή του και τον επανακαθορισμό της θέσης της στην εγχώρια τουριστική βιομηχανία.

222ljuhyguylgiugi
Δήμος Σερβίων – Βελβεντού: Στην 31η Διεθνή Έκθεση ΄΄PHILOXENIA΄΄

Με την παρουσία χορευτικών τμημάτων του Μ.Ο. Βελβεντού έκλεισε η τελευταία ημέρα της συμμετοχής του Δήμου Σερβίων – Βελβεντού στην 31η Διεθνή Έκθεση Philoxenia που λειτούργησε στο εκθεσιακό κέντρο της ΔΕΘ-HELEXPO στη Θεσσαλονίκη.  Κατά τη διάρκεια της έκθεσης αναδείχθηκαν και προωθήθηκαν όλα τα πλεονεκτήματα του δήμου (ιστορία, μνημεία, φυσικές ομορφιές, παράδοση) με ξεχωριστές επαφές με παράγοντες του τουρισμού καθώς και με επισκέπτες της έκθεσης. Η συμμετοχή συγχρηματοδοτήθηκε στο πλαίσιο του τοπικού προγράμματος του Άξονα 4 ¨Προσέγγιση LEADER” του Προγράμματος «Αγροτική Ανάπτυξη της Ελλάδας 2007-2013» (ΠΑΑ) της Ο.Τ.Δ. Αναπτυξιακής Δυτικής Μακεδονίας Α.Ε. – ΑΝΚΟ, με δικαιούχο το Δήμο Σερβίων – Βελβεντού.

Η επόμενη παρουσία σε μεγάλη έκθεση τουρισμού του Δήμου Σερβίων – Βελβεντού είναι προγραμματισμένη για τη Διεθνή Έκθεση ΄΄GREEK TOURISM Expo 2015΄΄ που θα πραγματοποιηθεί την πρώτη εβδομάδα του Δεκέμβρη στην Αθήνα.

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.