Εκδήλωση του δικτύου Pro-tasis στην Κοζάνη για το μεταναστευτικό – προσφυγικό ζήτημαttfsahjsryjsyrrtgyΗ προσφυγιά μέσα στο χρόνο: Κοινές ιστορίες, παράλληλες πορείες, διαφορετικοί πρωταγωνιστές

Η προσφυγιά δεν είναι “προνόμιο” κάποιων. Είναι κοστούμι δανεικό. Σήμερα εκείνοι, χθες εμείς, αύριο κάποιοι άλλοι. Γι’ αυτό έχει μεγάλη σημασία να κατανοούμε τις ρίζες της, να προσπαθούμε για την επίλυση των αιτίων που τη γεννούν και να συμπεριφερόμαστε με αξιοπρέπεια και ανθρωπιά σ’ εκείνους που την κουβαλούν.

Μέσα από την εκδήλωση “Η προσφυγιά μέσα στο χρόνο” το δίκτυο Pro-tasis επιθυμεί να θέσει το πλαίσιο ενός διαλόγου με στοιχεία ψυχραιμίας και τεκμηρίωσης, ταυτόχρονα με τη συναισθηματική εγγύτητα που δίνει η ανθρώπινη προσέγγιση.

Ομιλητές θα είναι οι:
Aref Al Obeid Καθηγητής Γεωπολιτικής της Μέσης Ανατολής Σχολής Ευελπίδων
Δημήτρης Σταματόπουλος, Αναπληρωτής Καθηγητής του Πανεπιστημίου Μακεδονίας, Τμήμα Βαλκανικών, Σλαβικών και Ανατολικών Σπουδών
ενώ θα ακουστεί και η προσωπική μαρτυρία Σύρου πρόσφυγα.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στο Κοβεντάρειο, την Κυριακή 1 Νοεμβρίου  στις 18.30.

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.