Κινητοποίηση διαμαρτυρίας του ΠΑΜΕ Κοζάνης για την απόλυση εργαζόμενης στα 5μηνα του Δήμου Κοζάνης



pame_logoΗ Γραμματεία Κοζάνης του Π.Α.ΜΕ καταγγέλλει την απαράδεκτη και προκλητική στάση της Δημοτικής Αρχής Κοζάνης που απέλυσε εργαζόμενη στα 5μηνα με τα ψευδή προσχήματα της άρνησης εκτέλεσης εργασίας και της απρεπούς συμπεριφοράς. Αποτελεί θράσος να απολύεις εργαζόμενη η οποία για αρκετό χρονικό διάστημα ήταν άνεργη και βρήκε «διέξοδο» στην 5μηνη εργασία.

Η Δημοτική αρχή επιδιώκει με τέτοιες μεθοδεύσεις να επικρατήσει σιγή νεκροταφείου στα πολλαπλά προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι στα προγράμματα αυτά, κάνοντας την εργασία των εργαζομένων λάστιχο αφού τους καλούν να καλύψουν εργασία και καθήκοντα πέρα από αυτά που προσελήφθηκαν. Και όλα αυτά σε ένα εργασιακό καθεστώς έναντι 495 ευρώ το μήνα για όσους έχουν ηλικία πάνω από 25 χρόνια και 427 ευρώ για όσους έχουν ηλικία κάτω από 25 χρόνια, σε υπηρεσίες και δομές που έπρεπε να είναι πλήρως στελεχωμένες με μόνιμο προσωπικό για να ανταπεξέρχονται στο σκοπό τους.

Η Γραμματεία Κοζάνης του Π.Α.ΜΕ απαιτεί τώρα να γίνει ανάκληση της προκλητικής απόλυσης της εργαζόμενης που είναι άδικη, παράνομη και εκδικητική. Καλούμε το σωματείο Υπαλλήλων ΟΤΑ του Δήμου Κοζάνης να πάρει θέση απέναντι στο γεγονός, όπως και τα υπόλοιπα εργατικά σωματεία και συλλόγους, τις παρατάξεις στο Δημοτικό Συμβούλιο.

Η Γραμματεία του Π.Α.ΜΕ καλεί τους εργαζόμενους, τους νέους και τις νέες να πάρουν μέρος στην κινητοποίηση διαμαρτυρίας της Τέταρτη 21 Οκτώβρη στο Κοβεντάρειο στις 18:30 ημέρα συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου όπου θα συζητηθεί το περιστατικό ύστερα από παρέμβαση των εκλεγμένων της Λαϊκής Συσπείρωσης.

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.