Π. Κουκουλόπουλος: Προστασία αδυνάμων, μεταρρυθμίσεις, ρήτρα αποκέντρωσης, οι βασικές πτυχές της πρότασης μας



koukoulopoulos_pasok_fonto1

Τρεις βασικές πτυχές θα πρέπει να έχει η πρόταση του ΠΑΣΟΚ για την ανάπτυξη, μέσω της οποίας η χώρα θα βγει από την κρίση, σύμφωνα με το μέλος της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής του Πάρι Κουκουλόπουλου.

Σύμφωνα με όσα κατέθεσε απ΄ το βήμα της Κ.Π.Ε. ο κ. Κουκουλόπουλος:

Η πρώτη πτυχή αφορά την ισχυρή προστασία των αδυνάμων, η οποία σε καμιά περίπτωση δεν πρέπει να μετατίθεται για το μέλλον, αλλά να είναι βασική και άμεση προτεραιότητα.

Για να ξεδιπλωθεί η πτυχή αυτή μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως εργαλείο ο  ΕΝΦΙΑ που πρέπει ν’ αποδοθεί στην Αυτοδιοίκηση, γιατί έτσι μπορούμε να διαμορφώσουμε μια ρηξικέλευθη πρόταση, που με υπεύθυνο δημοσιονομικά τρόπο να βάλει πολύ γρήγορα μπροστά το ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα, τη διασφάλιση λειτουργίας και την επέκταση των προνοιακών δομών και πρωτοβουλιών. Στόχος μας ένα ισχυρό δίχτυ κοινωνικής προστασίας δίπλα στον πολίτη, όπως σε όλες τις χώρες της Ευρώπης.

Η δεύτερη πτυχή αφορά τις μεταρρυθμίσεις στις οποίες το ΠΑΣΟΚ απέδειξε, όσο κανένα άλλο κόμμα, πως πιστεύει πραγματικά σφραγίζοντας όλες όσες έγιναν πράξη εδώ και χρόνια.

Πρέπει όμως να ξεχωρίσουμε και να προτάξουμε όσες έχουν αναπτυξιακό κριτήριο, όπως είναι η ηλεκτρονική διακυβέρνηση που πρέπει να γίνει σημαία μας. Ταυτόχρονα, να δώσουμε προτεραιότητα και σε μεταρρυθμίσεις που θα βελτιώσουν την ανταγωνιστικότητα μας, όπως είναι ο ρυθμός απόδοσης δικαιοσύνης καθώς όπως πιστοποιεί στην έκθεση της και η Παγκόσμια Τράπεζα το 50% του ελλείμματος ανταγωνιστικότητας της ελληνικής οικονομίας οφείλεται στην αργή απονομή δικαιοσύνης.

Η τρίτη πτυχή αφορά την αποκέντρωση.

Το μοντέλο ανάπτυξης που κατέρρευσε, χαρακτηριζόταν από την υπερσυγκέντρωση πλούτου, δύναμης και ανθρώπων στο λεκανοπέδιο. Αυτό υπήρξε αποτέλεσμα που μετατράπηκε σε αιτία και κρατάει καθηλωμένη τη χώρα και δεν αφορά λογικές αντίθεσης Κέντρου- Περιφέρειας, αλλά παραδοχή της πραγματικότητας.

Γι΄ αυτό:
– Η Αθήνα μπορεί με τολμηρές πρωτοβουλίες να έχει τα επόμενα  χρόνια εκατομμύρια περισσότερους επισκέπτες απ’ ό,τι σήμερα, και
– Η ρήτρα αποκέντρωσης να προστεθεί ισότιμα δίπλα σε αυτή της απασχόλησης σε όλες τις αναπτυξιακές μας πρωτοβουλίες και προτάσεις.

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.