Τζιτζικώστας από την Κοζάνη: Μην τολμήσουν στον ΣΥΡΙΖΑ να παίξουν με τη Μακεδονίαiugretreterttre

Παρουσία πλήθους κόσμου πραγματοποιήθηκε το απόγευμα του Σαββάτου 17 Οκτωβρίου η ομιλία του υποψήφιου για την προεδρία της Νέας Δημοκρατίας Απόστολου Τζιτζικώστα στο «Κοβεντάρειο» Κοζάνης.

Σε μια κατάμεστη αίθουσα ο κ. Τζιτζικώστας αναφέρθηκε στο νομοσχέδιο με τα προαπαιτούμενα του μνημονίου του ΣΥΡΙΖΑ, στο παραγωγικό μοντέλο της επόμενης μέρας, αλλά και για το θέμα που ανέκυψε από την ίδια την κυβέρνηση για το εθνικό θέμα της Μακεδονίας.

Καταχειροκροτούμενος, ο κ. Τζιτζικώστας επισήμανε ότι «το πρώτο μέρος του ‘λογαριασμού’ της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ, που καλούνται να πληρώσουν οι πολίτες, επικυρώθηκε χτες από τη Βουλή».

Ο υποψήφιος για την προεδρία της ΝΔ τόνισε πως «ακόμα και στο προσχέδιο του προϋπολογισμού που κατέθεσαν, προβλέπεται αύξηση των ανέργων κατά 100.000 το 2015 και 50.000 το 2016»!

Κατά τη διάρκεια της ομιλίας του ο κ. Τζιτζικώστας μεταξύ άλλων υπογράμμισε:

Για το Νομοσχέδιο της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ:

Το πρώτο μέρος του «λογαριασμού» που καλούνται να πληρώσουν οι πολίτες, επικυρώθηκε χθες από τη Βουλή. Το 90% των μέτρων, είναι χαράτσια και φόροι, και μόλις 10% είναι οι αλλαγές και οι τομές που έχει ανάγκη η χώρα. Τελικά, όπως αποδείχτηκε, δεν ήταν ποτέ στόχοι για τον κύριο Τσίπρα και την κυβέρνησή του, η προστασία των αδυνάμων, των χαμηλοσυνταξιούχων και των ανέργων. Αυτά ήταν τα μέσα που χρησιμοποίησε, για να φτιάξει το παλιό κομματικό κράτος που ονειρεύεται. Το κράτος των φίλων, των συντεχνιών, των κομματαρχών του. Δεν ενδιαφέρεται ο κύριος Τσίπρας αν αντέχει ο κόσμος να πληρώσει τους νέους, τους υψηλότερους, τους άδικους φόρους.

Για το ίδιο θέμα ο Απόστολος Τζιτζικώστας σημείωσε:

Μόλις πριν ένα μήνα, επιβλήθηκαν στους συνταξιούχους, οριζόντιες μειώσεις έως και 140 ευρώ. Ακόμα και η πιο χαμηλή αγροτική σύνταξη μειώθηκε κατά 10 ευρώ, από τα 310 στα 300 ευρώ. Η αύξηση του ΦΠΑ από το 13% στο 23% στα βασικά είδη ανάγκης, μειώνει οριζόντια το διαθέσιμο εισόδημα και επιβαρύνει πρωτίστως τους αδύναμους, τους πιο φτωχούς. Ετοιμάζονται ακόμα τώρα, εγώ τους καλώ να μην το κάνουν, να επιβάλουν το 23% στην ιδιωτική εκπαίδευση, προσθέτοντας κι άλλο βάρος στην οικογένεια. Παράλληλα Προβλέπουν οι ίδιοι, στο προσχέδιο του προϋπολογισμού που κατέθεσαν, αύξηση των ανέργων κατά 100.000 το 2015 και 50.000 το 2016.

Για το παραγωγικό πλάνο της επόμενης ημέρας:

Η Νέα Δημοκρατία το επόμενο διάστημα, μπορεί και πρέπει να πείσει ξανά, με τον μόνο αληθινό τρόπο που υπάρχει: Κάθε αλλαγή πρέπει να υποστηρίζει την ανάγκη να παραχθεί εθνικός πλούτος. Και αυτό δεν σημαίνει φόρους, αλλά επενδύσεις. Σημαίνει κράτος που δεν εκδικείται όσους τολμάνε, όσους επιχειρούν, όσους καινοτομούν. Κράτος που δεν θα αφήνει απροστάτευτα τα πιο αδύναμα στρώματα. Κράτος που θα ενισχύει τον κόσμο της εργασίας και όχι της ανεργίας. Ένα κράτος που θα εξασφαλίζει την πρόσβαση των πολιτών σε περισσότερα κοινωνικά αγαθά. Και για να πείσουμε, πρέπει να αλλάξουμε. Να είμαστε το κόμμα που με τον τρόπο που θα λειτουργεί, θα δίνει δείγμα γραφής στην κοινωνία, ότι θα κυβερνήσει με αξιοκρατία, διαφάνεια και καθαρούς στόχους. Κάθε νίκη στη Βουλή θα μας δυναμώνει στην κοινωνία. Και κάθε νίκη στην κοινωνία θα υποστηρίζει τον αγώνα που θα δίνουν οι βουλευτές μας. Παντού προχωράμε μαζί. Συντεταγμένα και Ενιαία.

Για θέμα που προέκυψε από την κυβέρνηση αναφορικά με τη Μακεδονία:

Από εδώ, από τη Μακεδονία, από την Κοζάνη, θέλω να στείλω ένα ξεκάθαρο μήνυμα στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ: Αρκετές γκάφες έχουνε κάνει. Μην ανοίγουν νέες πληγές. Τα εθνικά θέματα απαιτούν σοβαρότητα. Πρέπει επιτέλους, να καταλάβουν που βρίσκονται και ποια ευθύνη έχουν αναλάβει. Με τα συμφέροντα της χώρας δεν παίζουμε. Μην τολμήσουν να παίξουν με τη Μακεδονία. Ότι έχουν στο μυαλό τους να το ξεχάσουν. Δεν θα επιτρέψουμε κανένα κρυφό σχέδιο να περάσει. Δεν θα τους αφήσουμε άλλο έγκλημα να κάνουν. H Ελλάδα έχει ξεκάθαρη θέση και δεν τη διαπραγματεύεται. Τελεία και παύλα.

Πηγή: e-typos.com

Ένα σχόλιο στο άρθρο “Τζιτζικώστας από την Κοζάνη: Μην τολμήσουν στον ΣΥΡΙΖΑ να παίξουν με τη Μακεδονία

  1. Σιγά Μακεδονομάχε μην σκίσεις κανένα καλτσόν,όλοι ανήκετε στην ίδια συμμορία που λυμένει αυτόν τον τόπο κατ’ εντολή των αφεντικών σας.
    Αλίμονο σε αυτόν τον γιδό λαό που δεν λέει να ξυπνήσει και να σας πάρει με τις πέτρες.

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.