Άκρως θεαματικό το 11ο Πανελλήνιο Φεστιβάλ Ποντιακών χορών στην Κοζάνη100hgjgyfs

Ένα πολύ σημαντικό πολιτιστικό δρώμενο του Ποντιακού Ελληνισμού, πραγματοποιήθηκε στη Λευκόβρυση Κοζάνης το βράδυ του Σαββάτου 17 Οκτωβρίου.

111TYJTYΤο 11ο Πανελλήνιο Φεστιβάλ Ποντιακών Χορών, έλαβε χώρα στο κλειστο Γυμναστήριο της Λευκόβρυσης Κοζάνης, με τη συμμετοχή της Παμποντιακής Ομοσπονδίας Ελλάδος σε συνεργασία με το Σύνδεσμο Ποντιακών Σωματείων Δυτικής Μακεδονίας και Ηπείρου, όπου συμμετείχαν 2500 περίπου νέοι-ες χορευτές από όλη την Ελλάδα, από τα 427 πρωτοβάθμεια ποντιακά σωματεία.

Το κλειστό γυμναστήριο της Λευκόβρυσης, κατακλίστηκε από κόσμο, ο οποίος παραβρέθηκε εκεί, καθώς και από πλήθος ΜΜΕ.

Την έναρξη του Φεστιβάλ κήρυξε ο προέδρος της Παμποντιακής Ομοσπονδίας Ελλάδος κ. Τοπαλίδης Χρήστος.

Την έναρξη του φεστιβάλ χαιρέτησαν, ο  κ. Γιώργος Παρχαρίδης o ιδρυτής και πρόεδρος της Διεθνούς συνομοσπονδίας Ποντίων Ελλήνων , καθώς και ο Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας κ.  Θεόδωρος Καρυπίδης και ο Δήμαρχος Κοζάνης κ. Λευτέρης Ιωαννίδης.

112dthjdtjdttyΤο δικό του όμως μύνημα έστειλε και ο κ. Απόστολος Τζιτζικώστας, που παραβέθηκε στο Φεστιβαλ, λέγοντας :

“Θέλω να στείλω ένα μήνυμα, εδώ από τη Μακεδονία στους αρνητές της γενοκτονίας, ότι τουλάχιστον περιμένουμε ένα συγνώμη, μία αναγνώριση και όλοι μαζί να δώσουμε τη μάχη, να διεθνοποιήσουμε το θέμα και να ανγνωριστεί η Γενοκτονία των Ποντίων”.

Θεαματική είσοδο έκαναν οι χορευτές του Φεστιβαλ ποντιακών χορών, ενώ ο κ. Τζιτζικώστας δεν αρνήθηκε να χορέψει ποντιακά με τον κ. Καρυπίδη και τον κ. Ιωαννίδη.

Το Πανελλήνιο Φεστιβάλ Ποντιακών χορών, μετράει 10 χρόνια ζωής, ενώ να υπενθυμίσουμε ότι το 2010, πραγματοποιήθηκε και πάλι στον ίδιο χώρο του κλειστού Γυμναστηρίου Λευκόβρυσης, το 6ο Πανελλαδικό Φεστιβάλ Ποντιακών χορών.

Α.Ζ. για το KOZANILIFE.GR

2 σχόλια στο άρθρο “Άκρως θεαματικό το 11ο Πανελλήνιο Φεστιβάλ Ποντιακών χορών στην Κοζάνη

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.