Δύο χοροί και… μισός αγώνας μπάσκετ – Γράφει ο Γιάννης Γκουντιός για το κλειστό γυμναστήριο της Λευκόβρυσηςgkountios_giannisΔεκατρία χρόνια ολόκληρα χρόνια μετά τη θεμελίωσή του, στις 17 Αυγούστου 2009, έγιναν τα εγκαίνια του γυμναστηρίου της Λευκόβρυσης.  Ο τότε υφυπουργός αθλητισμού Γιάννης Ιωαννίδης εντυπωσιάστηκε.  Όλοι όσοι (τοπικοί παράγοντες και ξένοι) το επισκέφθηκαν και ξεναγήθηκαν σ΄ αυτό ενθουσιάστηκαν. Με χωρητικότητα που ξεπερνά τις 3.500 θέσεις, με πανέμορφη και λειτουργικότατη διαρρύθμιση, βοηθητικό γυμναστήριο, σύγχρονα και άνετα αποδυτήρια, ιατρείο, γραφεία και άλλους βοηθητικούς χώρους, ακόμα και με δυνατότητα επέκτασης, καλύπτει και με το παραπάνω τις ανάγκες όλων των αθλημάτων σάλας κάθε επιπέδου.

Χρόνια περάσανε από τότε που πανηγυρίζαμε ενθουσιασμένοι όλοι όσοι ασχολούμαστε με αθλήματα που απαιτούν κλειστή σάλα.

Από τότε το κόσμημα αυτό είναι κυριολεκτικά …άθικτο. Δεν το χρησιμοποιεί κανείς. Δεν επιτρέπεται να το χρησιμοποιήσει κανείς. Δεν πληρώθηκε ο εργολάβος, δεν έχει όλες τις προβλεπόμενες άδειες, είναι πολλά τα λειτουργικά έξοδα, οι προηγούμενοι, η κρίση και όσες άλλες δικαιολογίες μπορεί να φανταστεί κανείς επιστρατεύτηκαν από τους κατά καιρούς υπεύθυνους για να κρυφτούν πίσω από το δάκτυλο τους. Και όλα αυτά σε βάρος πρώτα τις νεολαίας της Κοζάνης και μετά των φιλάθλων.

Δύο φορές άνοιξε το γήπεδο για τη συνάντηση των Ποντίων και άριστα έγινε προς ανάμνηση της γενοκτονίας και των Ποντίων και μνημόσυνο των θυμάτων, καθώς επίσης και σε έμπρακτη αντίσταση σε κακούς «αριστερούς» τύπου Φίλη που την αμφισβήτησε ευθέως και που τώρα θυμήθηκαν την λέξη πατρίδα όταν αυτοί οι ίδιοι τη δεκαετία του ογδόντα χαρακτήριζαν φασίστες όλους όσους τη χρησιμοποιούσαν τη λέξη αυτή θυσιάζοντάς την στο βωμό του διεθνισμού.
Εκ του αποτελέσματος λοιπόν αποδεικνύεται ότι το κλειστό γυμναστήριο της Λευκόβρυσης έχει όλες τις προδιαγραφές για άκρως πετυχημένες μεγάλες πανελλήνιες αλλά και διεθνείς διοργανώσεις.

Πόσο μας έλλειψε όταν διεξήχθησαν στην περιοχή μας οι πανευρωπαϊκοί  αγώνες μπάσκετ κορασίδων ή οι τελικές φάσεις εφήβων και νεανίδων, πόσο λείπει καθημερινά από τα παιδιά της πόλης μας; Πόση πίκρα συσσωρευμένη για τη μη διεξαγωγή διεθνών συναντήσεων ή τελικών φάσεων;

Οι δικαιολογίες για τη μη λειτουργία ή την μερική λειτουργία του γυμναστηρίου δεν αντέχουν σε κριτική ούτε σε πολιτικό ούτε σε τεχνοοικονομικό επίπεδο. Θέληση αν υπάρχει οι τρόποι είναι πολλοί. Υπάρχουν προτάσεις (http://kozanimedia.gr/?p=204409#.ViJjIm44SNc και άλλες).

Τη μέρα των εγκαινίων λοιπόν έγινε ένας αγώνας μπάσκετ. Στο ημίχρονο ο Γιάννης Ιωαννίδης και οι άλλοι επίσημοι αποχώρησαν. Αμέσως μετά έφυγαν και οι παίκτες.

Απολογισμός πεπραγμένων έως σήμερα ΕΞΙ ΧΡΟΝΙΑ μετά: Δύο χοροί και …μισός αγώνας μπάσκετ.

Γκουντιός Β. Γιάννης

Ένα σχόλιο στο άρθρο “Δύο χοροί και… μισός αγώνας μπάσκετ – Γράφει ο Γιάννης Γκουντιός για το κλειστό γυμναστήριο της Λευκόβρυσης

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.